Yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu duyuruldu

Ersin Kılıç 16.05.2023 - 16:27
Yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu Amazon'un yaptığı resmi açıklama ile duyuruldu. MMO türündeki oyun henüz çok erken aşamalarda.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan Rings of Power dizisi ile işi biraz eline yüzüne bulaştıran Amazon, yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu duyurusuna imza attı. Oyun çıktığı dönem büyük ses getirse de sonrasında devamlılığını sağlayamayan New World'e imza atan Amazon Games ekibi tarafından geliştiriliyor.

Yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu duyuruldu

MMO türündeki oyun için tabi ki Embracer Group'un Middle-Earth Enterprises dalı ile bir işbirliğine imza atılmış. Oyunun 2007'de çıkan Lord of the Rings Online oyunundan ve Amazon'un daha önce iptal ettiği MMO oyunundan çok daha farklı bir yapıda olacağı söyleniyor.

Yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu

Yine MMO türünde olan oyunun resmi adı belli değil ve yapılan açıklamaya göre geliştirme sürecinin çok erken bir aşamasında. Bu da oyunun en az üç, dört yıllık bir süreçte karşımıza çıkmasının zor olduğunu gösteriyor diyebiliriz.

New World'e imza atan ekip olan Amazon Games Orange County'nin ana geliştirici konumunda olduğu bu proje PC ve konsollara gelecek. Amazon Games oyunla ilgili olarak Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi kitap üçlemesinin hikayelerinin yer alacağını söylemesine rağmen tam olarak bir dönem bilgisi paylaşmadı. Oyunun çıkış tarihi de henüz belli değil.

Amazon Games başkan yardımcısı Christoph Hartmann, "Oyunculara Yüzüklerin Efendisi'ne yeni bir bakış getirmek, ekibimiz için uzun zamandır bir arzu olmuştur ve Middle-earth Enterprises'ın bize bu ikonik dünyayı emanet etmesinden onur duyuyor ve minnettarız" açıklamalarında bulunmuş.

Middle-earth Enterprises'ın operasyon grubu Freemode'un CEO'su Lee Guinchard ise "Geniş Orta Dünya evreninin hakkını verecek ve dünyanın dört bir yanındaki oyuncuları memnun edecek bir MMO sunmak için her türlü özeni gösteriyoruz" demiş. Tabi işin arkasından nasıl bir proje çıkacağını görmek için daha uzun bir süre beklememiz gerek. Daha öncesinde Amazon'un Rings of Power 2.sezon ile diziyi o kötü yapısından kurtarmasını bekliyoruz.

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2024 05:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
ImpoliteKD
ImpoliteKD 19.05.2023 10:52
kingdom come tarzında fps bile yapsalar razıyım ama şu mmo saçmalığından vazgeçsinler artık lütfen
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2023 09:14
Yapacakları çok basit. Wow tarzı bir lotr yapacaklar.. Çok detaylı ve iyi işlenmiş bir hikaye ile 1. sıraya yerleşir.
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2023 23:09
Aynen, rekabet iyidir. bu WOW oynayanların da işine gelir hem. Şahsen o tarzda yapılırsa oynamak isterim ben de.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2023 17:51
Umarım new world ü terk etmezler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2023 15:48
return of the kingin remakesini yapsalar keşke
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2023 22:00
Güzelim evren bunların elinde heba oluyor... Bir oyuna, diziye milyarlarca dolar da akıtsan, bunların üzerinde çalışanlar beceriksizse, yeteneksizse o projelere harcanan kaynaklar heba oluyor. İşin içine para girdi, herkes para var diye bu işi yapmaya başladı ve iş kalitesizleşti. Günümüz sektörü...
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2023 13:39
İki yorumada katılıyorum.
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2023 12:01
Katılıyorum artık bu devirde herkes yazılımcı, tasarımcı falan oluyor. Yazılım oku oğlum kafası sadece bizim ülkede yok diğer ülkelerdede durum aynı. İşi severek yapmak yerine para için yapan insanlarla doldu, dolayısıyla milyarlarca dolar da akıtsan eski kalitede yapımlar daha az ortaya çıkıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu
İlginizi Çekebilir