Yılın en ilginç dedikodusu: 2022 yılında Blizzard kapanabilir

Murathan Özlü 23.08.2021 - 18:58
Blizzard oyunlarına odaklı popüler bir fan sitesinde yayınlanan "sızıntı"ya göre, yaşanan dava olayları yüzünden 2022 yılında Blizzard kapanabilir.

Son dönemde cinsel taciz suçlamaları ve firmadan ayrılan yöneticiler ile gündem olan Blizzard kapanabilir. Blizzard oyunlarına odaklı popüler fan sitesi MMO Champion'da yayınlanan "sızıntı"ya göre firma, 2022 yılının başında dağılacak ve Insight adını alarak Activision Insight çatısı altında yoluna devam edecek.

Sızıntılara göre Blizzard kapanabilir

Blizzard'ın 2022 ve sonrasındaki macerasını kaleme döken "sızıntı" ya göre World Of Warcraft cephesinde çok ciddi değişiklikler yaşanacak. Blizzard kapanabilir ve yerine Insight adında tamamen yeni bir ekip kurulabilir.

Uyarı! Okuyacağınız iddialar resmi kaynağı belirsiz sızıntılara dayalıdır.

" -Diablo an itibariyle firmanın en değerli markası olarak görülüyor. Diablo 4 için planlanan 3 eklenti paketi var. Diablo'nun ilk oyunu için de aynı ikinci oyunda olduğu gibi bir yeniden yapım üzerine çalışılıyor. Diablo Immortal, piyasaya çıktıktan bir yıl sonra konsollara ve PC'lere de gelecek.  Ayrıca Diablo için henüz adı konulmamış bir PVP oyunu üzerinde çalışılıyor.  Diablo'nun orijinal ekibi,  Insight çatısı altında yaşanacak değişimden -Hearthstone ekibiyle beraber- en az etkilenecek ekip olacak.

Blizzard kapanabilir

  • World Of Warcraft resmen bekleme moduna alınacak.  Shadowlands'den sonraki expansion -10.0- için ortaya konulan azıcık iş, 9.3 patchi olarak 2023 yılında yayınlanacak.  Ancak 9.3, Shadowlands ile tamamen alakasız, 10.0'dan toparlanarak oluşturulmuş bir içerik olacak.
  • 2023 yılında WOTLK Classic'in çıkışıyla beraber WoW Classic sunucuları da bir veya iki sunucu da birleştirilecek. WOTLK'nın gelmesiyle daha fazla Classic WoW planları bulunmuyor.
  • Henüz adı koyulmamış, World Of Warcraft'ın yerini alacak ve Final Fantasy 14'den olabildiğince esinlenilecek yeni bir MMORPG üzerinde çalışılıyor. Bu yeni oyun, WoWda çalışmış geliştiriciler ile değil, tamamen yeni bir takım ile yapılacak.  Bu MMORPG, World Of Warcraft'ın devamı değil,  ama tamamen yeni bir hikaye ile sıfırlama hamlesi olacak. Henüz planlama aşamasında olan oyun Valansess (the Eastern Kingdoms bölgesi) ve Outland'de geçecek. Yeni MMORPG'de faction sistemi olmayacak ve hem Azeroth hem de Outland'den ırklar oynanabilir olacak.
  • Mobil Warcraft MMORPG'si üzerinde 2019 yılından beli çalışılıyor ve Insight çatısı altında bu oyun da geliştirilmeye devam edecek. Bu MMORPG'nin amacı Çindeki oyuncu kitlesini çekmek olacak ve bilgisayara yönelik geliştirilen yeni MMORPG'den bağımsız olacak. Oyunun hikayesi World Of Warcraft'a sadık olacak.
  • Hearthstone için bir spin-off projesi üzerinde çalışılıyor.
  • Overwatch'ı devam ettirme niyetleri bulunmuyor, oyununun modern kitleyi çekemediğini düşünüyorlar.  Overwatch 2 iptal edildi ve 2022 yılında, bu oyunun kalıntıları da Overwatch'e harita, yeni karakterler vb. şeklinde eklenecek.  Ancak oyunun PVE modu olmayacak. Overwatch için hazırlanan Netflix serisi ise bu değişimden hiç etkilenmeden geliştirilmeye devam edecek.
  • Starcraft için yeni bir RTS veya MOBA planları yok, marka tamamen terk edilmiş durumda.
  • Hali hazırdaki oyunları ve karakterleri ( Sylvanas, Kerrigan veya Tracer gibi) artık insanların ilgisini çekmiyorlar, bu yüzden tamamen yeni bir marka üzerine çalışılıyor.  İptal edilen üç projenin ardından, 2020'nin başından beri yeni bir proje üzerinde çalışılıyor. RPG türünde olacak oyun, gelecek yıl ki E3 veya Gamescom'da duyurulacak."
  • Blizzconline 2022 iptal edildi.
Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2021 01:48
çok zor yav. Köklü marka köklü oyunlar. Oyunlarının getirisi kesintisiz devam ediyor. Neden meyve veren ağacı kessinler ki
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2021 19:03
hayvan gibi kar ediyor neredeyse 0 oyun yaparak hemde niye kapansın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.08.2021 13:05
Yatsınlar aşağı, çöp şirket. Microsoft sizi satın alsın da belinize kırbacı vura vura çalıştırtsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2021 14:36
Herkese bedava hearthstone kartı versinler bu konuyu kapatalım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2021 12:05
Tamamen paraya odaklanırsan, özünü kaybedersin, o da seni yok eder bir süre sonra. Markanın adı bile yeter, kapanacağını sanmam ama özüne dönmesi gerekiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yılın en ilginç dedikodusu: 2022 yılında Blizzard kapanabilir
İlginizi Çekebilir