Blizzard CEO'su J. Allen Brack görevinden ayrıldı

Murathan Özlü 3.08.2021 - 17:50
Blizzard CEO'su J. Allen Brack görevinden istifa etti. Brack'in yerine Jen Oneal ve Mike Ybarra birlikte atandı.

Blizzard CEO'su J. Allen Brack'in,  oyun dünyasını sarsan, Activision-Blizzard içerisinde cinsel taciz ve ayrımcılık yaşandığına dair iddiaların ardından görevinden istifa ettiği resmi olarak açıklandı. İlk olarak Jason Schreier'in duyurduğu habere göre Brack'in ayrılışı,  Blizzard'ın gündeme düşen haberler hakkında çalışanlara gönderdiği bilgilendirme mesajı ile duyuruldu.

Blizzard CEO'su J. Allen Brack görevinden ayrıldı
                                                     Blizzard'ın konuyla ilgili açıklamasının tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

J. Allen Brack, cinsel taciz iddialarının ortaya çıkmasının hemen ardından gönderdiği şirket içi bir mesaj ile olayın derinlemesine araştırılacağını ifade etmiş, ancak Activision yöneticilerinden Fran Towsend ise olaya çok farklı bir tonda yaklaşarak bütün iddiaların aşağılık bir komplo olduğunu iddia etmişti.

Blizzard Ceo'su J. Allen Brack görevinden neden ayrıldı.

Activision-Blizzard yöneticilerinden Daniel Alegre'ın gönderdiği basın duyurusunda, Brack'in "yeni iş fırsatlarını kovalamak" için Blizzard'dan ayrıldığı ifade edildi. J. Allen Brack, Blizzard'ın eski CEO'su Mike Morhaime'ın firmadan ayrılmasının ardından 2018 yılında Blizzard CEO'su olmuştu.

Brack, Blizzcon 2013 sırasında bir oyuncunun " oyunun eski versiyonlarını ayrı server olarak getirecek misiniz?" (şu an oynayabildiğiniz WoW Classic gibi) sorusunu yönelttiğinde verdiği cüretkar -ve kimilerine göre haklı- "You think you do, but you don't" cevabı ile hafızalara kazınmıştı.

Eski Blizzard CEO'su J. Allen Brack'in yerine firmanın başına ortak bir yönetim tayin edildi.  Daha önce Diablo ve Overwatch için Baş Geliştirici rolünü üstlenen  Jen Oneal ile uzun yıllar boyunca XBOX çatısı altında çalışmış Mike Ybarra firmayı birlikte yönetecekler. Ancak bu yönetim sürecinin kalıcı olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 19:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2021 00:54
yıllarca insanları private serverlarda süründürdüler sonra tükürdüklerini yuttular.. classic getirdik diye retail in içine ettiler. hem lore mahvoldu hem oyun boost,gold,token şirketleri ile dolup taştı. para kazanmaya çalışılan diğer piyasa oyunlarına dönüştü. yazıklar olsun.
Masterlee
Masterlee 4.08.2021 14:42
Yıllarca insanları Private serverlerde süründürmek ne demek ? Parasını verip oynasaydın Orjinalini sana hak verecem de Private oynayan birinin isyanı komik geldi..
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2021 09:58
retail'ın içine edilme kısmı classic ile alakalı bir durum değil. İki ayrın takım var onun için ki classic'in de içine ettiler.

Retail artık oyuncuları sağmak üzerine sistemler geliştirilen bir oyun haline geldi. Ve bu BFA ve SL ile sınırlı da değil. Öncesinde başlamış bir durum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 3.08.2021 18:32
Koskoca şirketi ne hale getirdiniz.O eski anılar o oyunlar o eğlenceler biz oyunların size bakış açısı çok farklı idi şimdiki duruma bak birde.Umarim cezasız kalmazlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard CEO'su J. Allen Brack görevinden ayrıldı
İlginizi Çekebilir