Yıllar sonra Pokemon Go'ya geri dönmek

Ersin Kılıç 30.03.2022 - 17:30
Ülkemizde Türkçe olarak yayınlanmasının ardından Pokemon Go'ya döndük ve oyunda nelerin değiştiğine göz attık.

Pokemon Go bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde ülkemizde resmi olarak çıktı. Aradan geçen bunca zaman sonra Türkçe dil desteği ile birlikte ülkemizde de faaliyete geçen oyuna birçok oyuncu gibi ben de geri döndüm. Açıkçası baştan şunu belirtmem gerekiyor ki Pokemon oyunlarını hali hazırda çok seviyorum.

Yani Pokemon Go çılgınlığı tüm dünyayı kasıp kavurmadan önce ve yeni oyunculara kapılarını açmadan önce de Pokemon oyunlarını oynuyordum. Gameboy döneminden tutun da DS ve 3DS dönemine kadar hemen hemen bütün hitleri oynadığımı söyleyebilirim. Son birkaç jenerasyonda ise o kadar vakit bulamadığımdan aslında güncelliği yakalamam için de Pokemon Go büyük bir fırsat yaratmış oldu.

Yıllar sonra Pokemon Go'ya geri dönmek

Yıllar sonra Pokemon Go'ya geri dönmek

Bu nedenle Pokemon Go çıktığında tüm dünyada olduğu gibi benim de oyuna girmem kaçınılmazdı. Tabi ülkemizde resmi olarak yayınlanmadığı için APK olarak oynadığım yapımda hatırı sayılır bir süre de geçirmiştim. Tabi ilk çıktığı dönemde İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yoğun bir Pokemon seli ile karşılaşmak mümkündü. Bu süre zarfında yüzlerce Poke Topu salladım ve o zaman var olan birçok Pokemon'u yakalamıştım. Tabi ülkemizde resmi olarak yer almaması, yoğun dönem ve sık sık inceleme için telefon değiştirdiğim için bir süre sonra oyunu bıraktım.

Oyunun Türkçe olması ile birlikte geri döndüğümde ise aradan geçen bu süre zarfında birçok gelişme yaşandığını görmüş oldum. Çünkü Pokemon Go aslında ana iskelet olarak ilk çıktığı dönemi baz alıyor olsa da birçok yeniliği de beraberinde getirmiş.

Gerek yapay zeka, gerekse de diğer oyuncular ile kapışmak bir kenara dursun Gym liderliği için mücadele etmek ya da Akın zamanını beklemek bile oyuna önemli ölçüde bir heyecan getirmeyi başarmış.

Yıllar sonra Pokemon Go'ya geri dönmek

Türkçe dil desteği yeni güncellemelerde bazı aksaklıklara sahip olsa da oyunun bence en büyük avantajı konumunda. Konuşmaları, eşya isimlerini Türkçe görmek ve kendi dilinizde bu oyunu deneyim etmek diğer birçok oyunda olduğu gibi oldukça keyifli. Fakat oyunun benim için en önemli avantajı yeni jenerasyon Pokemon'ları da kapsıyor olması. İlk çıktığı dönem sadece ilk jenerasyona sahip olan Pokemon Go, bu süre zarfında güncellenerek kocaman bir Pokemon kütüphanesine de dönüşmüş oldu. Oyunu oynarken, yeni Pokemonları yakalamak seride bir nevi güncelliği yakaladığımı hissettiriyor. Bu da yakaladığım Pokemon'ları inceleme, özelliklerine bakmam ile birlikte o eski merak unsurumu da geri getirmiş oldu.

Diğer taraftan yeni Pokemon'lar ile birlikte oyun için ülkemizde de bazı etkinliklerin olacağını bilmek sevindirici. Nitekim bunlardan birisi geçtiğimiz günlerde İstinye park'ta gerçekleşti. İlk çıktığı dönem özellikle yurt dışında yapılan ve bazı özel Pokemon'ların verildiği etkinlikler canımı sıkmıştı ve orada alamadığım Pokemonlar'dan dolayı aklım kalmıştı. Şimdi yeni etkinlikler ile birlikte bu desteğin ülkemizdeki Pokemon severlere de verilecek olması oldukça sevindirici.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 03:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2022 01:10
yok birader geçti o iş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2022 14:46
O değil de novigasyon sistemi harika bildiğin canlı harita gibi, hangi yol dan çıkacağımızı rahatlıkla anlaşılıyor.
bu oyunun en büyük artılarından.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yıllar sonra Pokemon Go'ya geri dönmek
İlginizi Çekebilir