Zelda: Breath of the Wild 8K RTX ile harika görünüyor

Alparslan Gürlek 17.03.2021 - 13:36
Zelda: Breath of the Wild oyununun bir emulator yazılımı yardımıyla 8K çözünürlükte RTX açıkken görüntüleri paylaşıldı. Harika görünüyor!

Son yıllarda hayatımıza giren ışın izleme (RayTracing) teknolojisi ile oyunlar da başka bir boyuta evrildi. Grafiklerde büyük ölçüde kalite artışı sağlayan teknoloji biraz masraflı olsa da, buna değdiğini söyleyebiliriz. Şimdi ise Zelda: Breath of the Wild 8K ve RTX açık şekilde nasıl görünüyor? Sorusunu yanıtlayan bir video geldi. Harika görünüyor!

Zelda: Breath of the Wild 8K çözünürlükte RTX açıkken süper görünüyor

Nintendo'nun 4K destekleyecek yeni bir Switch sürümü yayınlayacağı söylentileri sürüyor. Bu sırada oyuncular da mevcut oyunların gelişmiş sistemlerde nasıl görüneceğini merak etmeye başladı. Yakın zamanda Nintendo platformlarında ışın izleme desteğinin eklenmesi pek olası olmasa da, Digital Dreams ismindeki bir YouTube kanalı harika görüntüler paylaştı. Yayınlanan videoda Zelda: Breath of the Wild 8K çözünürlükte ve RTX açık şekilde çalışıyor. Videoyu izlerken "Keşke!" diyeceğinizi tahmin edebiliyorum. Alt taraftan seyredebilirsiniz, iyi seyirler!

Switch konsolunda çalışan en yoğun haritalardan biri olan Korok Ormanı'nı 8K RTX ile bütün ihtişamıyla görebiliyorsunuz. Bu Nintendo Switch üzerinde çalışan bir sürüm olmasa da, harika göründüğünü söyleyebiliriz. Daha önce fark etmemiş olabileceğiniz bazı çevresel detaylar bütün çıplaklığıyla "Ben buradayım ve çok iyi gözüküyorum" diye bağırıyor. Ayrıca bu video, gelecek nesil Nintendo oyunlarının önümüzdeki yıllarda nasıl görüneceği ile ilgili fikirler de veriyor. Bütün bu görüntüler, emulator yazılımı sayesinde PC platformu üzerinden alındı.

Zelda: Breath of the Wild 8K RTX ile harika görünüyor

Zelda: BoTW hakkında

The Legend of Zelda serisinin bir oyunu olan Breath of the Wild, ilk kez 3 Mart 2017 tarihinde piyasaya sürüldü. Nintendo Switch ve Wii U için çıkan oyun serinin 19. oyunu olmakla birlikte, en sevilenleri arasında. "The Game Yılın Oyunu" ödülüyle birlikte birçok alanda farklı ödüller alan ve 2018 BAFTA ödüllerinde "Oyun Yenilikleri" dalında da ödül almış bir yapım. Oyuncular tarafından da oldukça sevilen Zelda: Breath of the Wild, Switch sürümü için Metascore'u 97 ve oyuncu ortalaması ise 87 olan oldukça başarılı bir oyun. Peki sizler oyunun 8K RTX açık videosu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 15:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 14:04
8k çalıstıran ve gösteren bir ekran olmadığı iiçin :) 4k talip..
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 14:26
RTX haricinde emülatör GPU ya fazla yüklenmiyor sıradan bir rtx kart ile bile oyunu yüksek çözünürlükte oynayabilirsin önemli olan iyi bir işlemcin olması çünkü cemu emülatörü yüksek miktarda işlemci kullanıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Zelda: Breath of the Wild 8K RTX ile harika görünüyor
İlginizi Çekebilir