Zombie Rollerz: Pinball Heroes inceleme

Merlinin Kazanı 9.03.2022 - 12:18
Zombie Rollerz: Pinball Heroes incelemesinde pinball ve kale savunma dinamiklerini zombi teması le birleştiren oyuna yakından bakıyoruz.
Platformlar Android, iOS, Nintendo Switch, PC
Zombie Rollerz: Pinball Heroes inceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Zing Games - Daedalic Entertainment
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aile oyunu,Diğer
Merlin Puanı 78
7 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%71
Artılar + Pinball dinamikleri eğlenceli
+ Farklı türleri birleştirmiş
+ Özel vuruşlar
+ Dünya sistemi
Eksiler - Hikaye anlatımı zayıf
- Havada kalan bazı dinamikler

Oyun dünyasının en ikonik yapımlarından biri olan Pinball zaman zaman farklı şekillerde karşımıza çıkmaya devam ediyor. Şimdiye kadar farklı temalar ile o eğlenceli yapısından bir şey kaybetmeyen dinamikleri bir araya getiren bu tema, belki de en farklı kullanımlardan biri ile karşımıza çıktı. Çünkü Zombie Rollerz: Pinball Heroes oyunu pinball dinamiğini kale savunma ve zombi teması ile bir araya getirmeyi başarmış.

Zombie Rollerz: Pinball Heroes inceleme

Zombie Rollerz: Pinball Heroes inceleme

Zombie Rollerz: Pinball Heroes, Zing Games Inc. tarafından geliştirilen ve Daedalic Entertainment tarafından dağıtılan bir oyun. Oyun mobil çıkartmasının ardından bu sefer PC ve Nintendo Switch platformunda çıktı. Biz de oyunun Switch versiyonunu oynama imkanına sahip olduk. Baştan şunu söylemem gerekiyor ki oyunu Switch gibi mobil bir platformda oynamak keyfini daha ada arttırıyor. Tabi ki inceleme süresi boyunca Dock modunda da test ettim ama oyun süremin çoğunluğunu el modunda harcadım diyebilirim. Switch'in büyük ekranı ve taşınabilir olmasının getirisi ile birlikte oyunu hem kafa dağıtmak hem de salonda otururken yaya yaya oynamak daha eğlenceli kılıyor. Kısacası Switch sürümünün puan hanesine +1 yazdığını söylemem lazım.

Zombie Rollerz: Pinball Heroes oyununda ana dinamik pinball olsa da oyunun içerisinde birçok farklı oynanış stili eklenmiş. Öncelikle oyunu açtığınızda bir dünya haritası benzeri işleyiş karşımıza çıkıyor. Burada yolların çatallaştığına tanık olabiliyor ve hedefinize giderken aslında asıl oyun alanına karşınıza çıkan engeller sayesinde giriş yapıyorsunuz. Tabi burayı atlamadan önce bir kaç farklı dinamikten de bahsetmem gerekiyor. Bazı anlarda yolunuza kürekle ya da farklı şekillerde kaldırabileceğiniz engeller de çıkıyor. Bu nedenle ayrılan yollarda dolaşıyor ve farklı eşyaları bulmaya çalışıyorsunuz. Bu bulduğunuz eşyalar hem bölümler halinde ilerleyen harita sisteminde hem de oyunun ana kısmında kullanacağınız özelliklerin kilidini açıyor.

Zombie Rollerz: Pinball Heroes inceleme

Gelelim oynanış kısmına. Oyundaki pinball sistemi aslında size doğru saldıran zombi sürüsünü defetmek üzerine kurulmuş. Sağ ve sol triger tuşları ile birlikte topu sektirip düşmanları alaşağı etmeye çalışıyorsunuz. Oyunun ana mantığı bu şekilde işlese de özel yetenekler ve farklı vuruşlar ile bir hayli zenginleştirilmiş. örneğin topunuz alev alabiliyor ya da açtığınız ulti atışı ile birlikte oyun alanında 4-5 tane topun olmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu anlar hem eğlenceyi arttırıyor hem de oyun alanındaki karmaşayı tetikliyor.

Hatta pinball topunu hedefe kitlenen bir silaha bile dönüştürebiliyorsunuz. Bu vuruşlar özellikle ardarda denemenize rağmen bir türlü ulaşamadığınız hedefleri kaldırmakta çok işinize yarıyor. Eğer zombiler size doğru yaklaşırsa bir darbe alıyorsunuz ama onları da tilt kolları ile uzaklaştırmak mümkün. Kalabalık olduklarında ise özel vuruşlarınızın bekleme süresi aktif ise işiniz biraz zorlaşabiliyor.

Zombie Rollerz: Pinball Heroes inceleme

Sizin sahip olduğunuz bu özellikleri güçlendirme seçeneğine de yer verilmiş. Oyunda ilerledikçe yeni özelliklerin yanı sıra puan topluyorsunuz. Bu puanları harita sistemindeki bazı alanlarda harcamanıza izin verilmiş. İşte bulduğunuz özellikleri güçlendirebiliyor, topunuzun alev özelliğini arttırabiliyorsunuz. Sizin özellikleriniz dışında oyun alanındakidüşman gruplarına zarar vermek için diğer elementleri de kullanmanız oldukça önemli. klasik olarak oyun alanındaki rampalardan topu sektirerek düşmanlara ard arda vuruş sergileyebiliyorsunuz. Bunun dışında bazı bölgelerin kapısını açan noktalara vurmak ya da oyun alanındaki tuzakları aktifleştirmek de size avantaj sağlıyor.

Vurduğunuzda dönerek rakipleri biçen bir balta ya da patlayıcıları aktif eden vuruşlar işinizi bir hayli kolaylaştırıyor. Boss mücadelelerine de yer verilen oyunda bazen topun bir noktaya sıkıştığı anlar ya da sizi boşa beklettiği kısımlar da oluyor. Örneğin hazine avı alanına girdiğinizde elinizde anahtar olmasa da topun sürekli kasayı açmak için ordan oraya savrulduğunu süre bitene kadar izlemek zorunda kalabiliyorsunuz.

Zombie Rollerz: Pinball Heroes inceleme

Zombie Rollerz: Pinball Heroes görsel olarak yeterli diyebileceğimiz bir oyun. Türünü de göz önüne aldığımızda aslında görsellik üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Bu karmaşada zombi türlerini, sahip olduğunuz özellikleri ve oyun alanındaki topu algılamakta zorluk çekmiyorsunuz. Bu da oyunun aslında basit ve eğlence odaklı olmasına imkan sağlıyor diyebiliriz. Sonuç olarak özellikle Switch platformunda kafa dağıtacağınız, açıp birkaç el atacağınız bir oyun arıyorsanız Zombie Rollerz: Pinball Heroes göz atabileceğiniz oyunlardan biri olmuş.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 19:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
Zombie Rollerz: Pinball Heroes inceleme
İlginizi Çekebilir