Zynga'dan Electronic Arts'a yanıt!

Ege Erkek 16.09.2012 - 02:15
Zynga ile EA kapışması devam ediyor!
Zynga bir türlü rahata eremiyor. Geçmiş yıllarda ünlü firmalarla davalık olmuş olan Zynga firması, şimdi de haklı olduğunu düşündüğü Electronic Arts davası ile uğraşıyor. Zira EA'nin geliştirdiği, Facebook üzerinden oynanan Simcity Social, görüntü ve işlev olarak CityVille'e oldukça benzer yönler taşıyor. Zynga yetkilileri, EA'yi daha önce "Telif İhlali" yüzünden dava etmişti.

Facebook için oyun geliştiren firmanın Genel Danışmanı Reggie Davis, EA ve kendi davaları için şu sözleri söyledi:

"Bugün, EA'nin hak etmediğimize inandığımız iddialarını cevapladık. Ayrıca, EA tarafından içinde yasal tehtidlerin ve taleplerin bulunduğu, rekabete karşı ve yasa dışı iş uygulamalarını işaret eden karşı bir iddiada bulunduk. Oyuncularımızı mutlu etmek adına gerçekleştirdiğimiz bütün bu çabalara tekrar konsantre olabilmek için can atıyoruz."

Electronic Arts cephesi ise bu tutumun tamamen yanlış olduğunu savunmakta. The Simcity'nin Facebook yok iken bile var olduğunu belirten EA, böyle bir çalıntı olmadığını ve tamamen kendi tarzlarından bir oyuna sahip olduklarını savunmakta. İşte Zynga firmasının, EA cephesinin kendilerinden çalıntı yaptığını iddia ettiği o ekran görüntüsü:

Zynga'dan Electronic Arts'a yanıt!
Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
Zynga'dan Electronic Arts'a yanıt!
İlginizi Çekebilir