Life is Strange'in geliştiricisi 6 proje üzerinde çalışıyor

Özgür Deveci 5.11.2020 - 15:18
Remember Me, Life is Strange, Vampyr ve Tell Me Why oyunlarıyla tanıdığımız Dontnod, 6 yeni oyun projesi üzerinde çalışıyor.

Dontnod Entertainment, macera türünde yavaş yavaş Telltale Games haline geliyor. Remember Me, Life is Strange, Vampyr ve Tell Me Why oyunlarıyla tanıdığımız geliştirici ekip, Montreal stüdyosu ile birlikte 6 oyun projesi üzerinde çalışıyor. Bazıları Dontnod'dan çıkan oyunları yürüme simülasyonları olarak adlandırabilir, ancak şöyle de bir gerçek var ki oyuncuların büyük çoğunluğu bu tür oyunlardan keyif alıyor.

Dontnod'un ilk oyunu biraz farklıydı. Remember Me platform oluşturma, keşif ve yakın dövüş sahneleri içeren bir aksiyon macera oyunuydu. İkinci oyunları Life is Strange ise, Telltale'in The Walking Dead, T he Wolf Among Us ve Game of Thrones gibi oyunlarına benzer yapıdaydı. Firmanın en popüler oyunlarından biri olan Life is Strange, üç milyondan fazla kopya satarak kısa sürede en iyi hikaye anlatan macera oyunlarından biri haline geldi. Bundan sonra çıkan oyunların çoğu Vampyr hariç aynı türdeydi.

Life is Strange'in geliştiricisi 6 proje üzerinde çalışıyor

Dontnod Entertainment, 6 oyun projesi üzerinde çalışıyor

VentureBeat'e konuşan geliştirici ekibin CEO'su Oskar Guilbert "Stüdyomuz büyüyor ve şu anda yapımda olan altı oyun projesi bulunuyor. Son çıkan oyunlarımızın basın ve oyuncular tarafından aldığı yorumlar oldukça başarılıydı. Bundan dolayı çok gurur duyuyorum. Bizim için, Montreal stüdyosunu açmak gerçekten önemliydi. Çünkü Kuzey Amerika'daki oyuncularımıza daha yakın olmak istiyorduk. Aynı zamanda oyuncu tabanımızın en büyük kısmı Kuzey Amerika'da ve Life is Strange gibi oyunlarımızda Kuzey Amerika'da geçiyor. Montreal, aynı zamanda dünyanın en büyük video oyun ekosistemlerinden biri olarak kabul edilir." ifadelerinde bulundu.

Dontnod'un tüm oyunlarının mekaniği az çok birbirine benzerdir. Oyunları gerçekten güzel görünüyor ve karakterler derinliğini oyunda hissedebiliyorsunuz. Genellikle duygusal temalı müziklerin olduğu soundtrack albümü kendini dinlettiriyor. Oyunda işlenen temalar ise, karakterler üzerinde yoğun bir baskı oluşturan çeşitli bakış açıları ve doğaüstü olayların kombinasyonlarından oluşuyor.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 01:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.11.2020 16:23
Eğer farklı hikayeleri bi gram bile üzerlerine koymadan yaparlar ise Telltale kafası olur, bu adamların yaptığı şimdilik bu değil. Üstelik yeni stüdyo da açmışlar.
Telltale biraz haksız bir yakıştırma olmuş bence. Yorumcu arkadaşlar da coşmuşlar. Olsun, birileri hep boş yapacak nasıl olsa.
Kalan Karakter: 300 Gönder
taylanz
taylanz 5.11.2020 17:44
Telltale kafası.

İnşallah batarsınız demeyecem emekçilere yazık, ekmek yiyorlar ama bu matbaa gibi oyun basma fikri patlak bir fikir.
MK Okuru
MK Okuru 6.11.2020 14:38
Lan sanane??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.11.2020 21:04
Teltale games 2.0 life is strange editon
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.11.2020 20:43
Sonları Telltale Games gibi olmasın
Kalan Karakter: 300 Gönder
Life is Strange'in geliştiricisi 6 proje üzerinde çalışıyor
İlginizi Çekebilir