Mortal Shell: Enhanced Edition PS5 ve XSX için çıktı

Alparslan Gürlek 4.03.2021 - 13:45
Mortal Shell: Enhanced Edition PlayStation 5 ve Xbox Series X / S için çıktı. Souls-like deneyimi yeni nesilde boy gösteriyor.

Mortal Shell: Enhanced Edition yeni nesil konsollar PlayStation 5 ve Xbox Series X / S için piyasaya sürüldü. Ağustos 2020'de mevcut nesil konsollar ve PC platformu için satışa çıkan oyun hayranlara sağlam bir souls-like deneyimi sunuyordu. Kendine has yapısı ve özgün dokunuşlarıyla kötü bir Dark Souls kopyası olmaktan çok uzak olan yapım, şimdi de yeni nesil konsollara geliyor.

Mortal Shell: Enhanced Edition çıktı

PlayStation 5 ve Xbox Series X için yayınlanan Mortal Shell: Enhanced Edition, sevilen oyunu geliştirilmiş görseller ve performans iyileştirmeleriyle karşımıza çıkarıyor. Aynı zamanda oyunun yeni sürümü 4K 60FPS çalışmayı vaat ediyor. Sony tarafında DualSense'in özelliklerinden faydalanacak oyunda kalp atışları, fısıltılar gibi ince hislerin yanı sıra okları ve diğer birçok olayı dokunsal geri bildirim ile hissedebileceğiz. Ayrıca aşağıda görebileceğiniz fragman, orijinal oyun ile geliştirilmiş sürüm arasındaki farkları ortaya koyuyor.

Geliştirici oyunu doğrudan "Dark Souls oyunlarını çok seviyoruz, bu nedenle ona benzer bir şey yaptık" diyerek cesur söylemleriyle özetliyor. Tıpkı Dark Souls'ta olduğu gibi Mortal Shell de benzer şekilde savaş ve ilerleme siteminin yanı sıra baskıcı bir atmosfer sunuyor. Onu Souls oyunlarından ayıran özelliği ise mekanikleri. Mortal Shell'de ana karakterimiz, sürekli kabuk değiştiren "insanımsı" bir canlı ve her öldüğümüzde kabuğumuza geri dönmek zorunda kalıyoruz. Bu mekaniğin temeli hikayeye dayanıyor ve oyunu kendi türündeki oyunlarının arasından çekip çıkartıyor. İncelememizde de "Foundling adı verilen ana karakterimiz dünyanın şu anki durumuyla ilgili hiçbir bilgiye sahip değil. Diyarda hayatını kaybetmiş savaşçıların bedenlerini kullanarak ilerlerken, onların hatıraları sayesinde dünyayı tanıyoruz" ifadelerine yer vermiştik.

Mortal Shell: Enhanced Edition PS5 ve XSX için çıktı

Eğer oyuna son nesil platformlarda zaten sahipseniz, ücretsiz şekilde yeni nesilde yayınlanan sürüme yükseltebileceksiniz. Sıfırdan almak isterseniz de Mortal Shell: Enhanced Edition PlayStation Store üzerinde 219,00 TL fiyatıyla satılmakta. Oyunun ana sürümü ise konsollar için 134,00 TL ve PC için Epic Games Store üzerinde 119,00 TL fiyatıyla satılıyor. Mortal Shell'i oynadınız mı? Oyun hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında bildirmeyi unutmayın. Oyunun betasını oynadığımız videoyu seyretmek için de buraya tıklayabilirsiniz.

 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2024 07:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2021 14:07
Artık karşılaştırma videolarında farkı pek ayırt edemiyorum, yaş ilerledikçe yetkiler azalıyor sanırım ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mortal Shell: Enhanced Edition PS5 ve XSX için çıktı
İlginizi Çekebilir