Rocket League Sideswipe mobil cihazlara geliyor

Alparslan Gürlek 24.03.2021 - 22:37
Rocket League Sideswipe, Android ve iOS cihazlar için bu yıl içinde yayınlanacak. Arabalarla futbol oynama keyfi mobil cihazlara da taşınıyor.

Psyonix tarafından geliştirilen ve Epic Games'in satın alımıyla dünyanın en popüler oyunlarından biri haline gelen Rocket League mobil platformlara da geliyor. Rocket League Sidesweep adındaki oyun, Android ve iOS cihazlar için yayınlanacak. İlk alfa oynanış görüntüleri paylaşıldı ve eğlenceli görünüyor.

Rocket League Sidesweep, mobil cihazlar için bu yıl çıkacak

Geliştirici Psyonix bugün yaptığı bir duyuru ile iOS ve Android cihazlar için Rocket League Sidesweep oyununun haberini verdi. Yeni oyun, çevrimiçi çok oyunculu olarak orijinal oyundan tanıdığımız heyecanı sürdürecek gibi görünüyor. Her biri yaklaşık iki dakika sürecek 1v1 veya 2v2 maçları içerecek. İndirmesi ve oynaması ücretsiz bir oyun olarak piyasaya sürülecek.

Rocket League mobil için farklı şekilde optimize edilmiş. Özellikle kontroller anlamında telefon ve tabletlerden kullanımı kolaylaştırmak adına farklı teknikler kullanıyor. Aynı zamanda arabaların ekrana her şekilde sığabilmesi için farklı bir kamera perspektifi barındıracak. Dereceli maçlarla yükselmek isteyenler için tıpkı orijinal oyunda olduğu gibi ekstra mekaniklere sahip olacak. Bu da ilk oyunun "öğrenmesi zor, ustalaşması daha zor" yapısını mobil cihazlara taşıyacağını gösteriyor.

Rocket League Sideswipe mobil cihazlara geliyor

Psyonix oyun için henüz resmi ve net bir çıkış tarihi duyurmadı. Duyuruda da belirttikleri gibi bu yılın sonuna doğru yayınlamayı planlıyorlar. Ayrıca oyunun geliştirme süreci boyunda bazı alfa ve beta testleri de olacak. Bugünden başlayarak Avustralya ve Yeni Zelanda'daki oyuncular testler için ilk şanslarını elde edecekler. Önümüzdeki dönemde Avrupa, Amerika ve Asya için de ayrı ayrı test süreçlerinin başlaması bekleniyor.

Rocket League hakkında

Özgün oynanışı ve yapısıyla Psyonix tarafından ilk kez 7 Temmuz 2015'te piyasaya sürüldü. Oyuncuların yoğun ilgisiyle karşılaşan oyun o günden bugüne sürekli geliştirilerek yoluna devam ediyor. Epic Games'in Psyonix'i satın almasıyla anlık oyuncu sayıları tavan yapan Rocket League, şimdi de mobil sürümüyle karşımıza çıkıyor. Ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayan espor etkinlikleri Avrupa ve Amerika'da RLCS adıyla yapılıyor. Bu sezon RLCSX adıyla yapılan turnuva hem YouTube hem de Twitch kanallarından canlı yayınla gösteriliyor. Unreal Engine 3 ile geliştirilen oyun popülerliğini korumaya mobil platformlarda da devam edecek gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir:
Bilgisayar hızlandırma yöntemleri
Epic Games Store bataryanızı öldürüyor olabilir
Epic Games Launcher indirme hızı artırma

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 13:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rocket League Sideswipe mobil cihazlara geliyor
İlginizi Çekebilir