Splatoon’un geliştiricileri oyunun geleceği hakkında konuşuyor

İsmet Ergül 18.12.2015 - 01:41
Ne yazık ki 3DS’de göremeyeceğiz…
Splatoon 28 Mayıs 2015’de Wii U için piyasaya sürüldüğünde oyuncular tarafından fazlasıyla sevildi ve iyi puanlarla kendinden bahsettirdi. Rekabete dayalı bu 8 kişilik bol mürekkepli nişancı oyunu, kimi oyun siteleri tarafından yetersiz bulunmuştu ve bunun üzerine geliştiren ekip oyuna birçok güncelleme ekleyerek Splatoon’u geliştirdi.

Oyunun yönetmenlerinden Tsubasa Sakaguchi, oyuncuların hızlıca yirminci seviyeye ulaşmasından dolayı şaşkın olduğunu dile getiriyor. Oyunun bir diğer yönetmeni olan Yusuke Amano ise, Sakaguchi ile bu fikre başladıklarında farklı türde, çevrimiçi bir nişancı oyunu yapmayı hedeflediklerinden bahsediyor. Amaçlarının insanları eğlendirmek ve farklı bir deneyim sunmak olduğundan bahseden ikili, Splatoon’un şu anki durumundan ve popülerliğinden gayet memnunlar. Oyunun hem tek kişilik hikayesine hem de çoklu oyuncu moduna bir çok yeniliğin geleceğinden bahseden Amano ve yapımcı Hisashi Nogami, Ocak sonunda da büyük bir güncelleme ile yeni silahların ekleneceğini ve Splatfest içeriğinin de devam edeceğinden bahsediyorlar. Bu güncellemeler aynı zamanda oyunda dengeyi sağlayacak ve hataları düzeltecek türden olacak.

Splatoon’un geliştiricileri oyunun geleceği hakkında konuşuyor
Amano her ne kadar Splatoon’u Nintendo’nun taşınabilir el konsolu olan 3DS’e taşımak istediğini söylese de, oyunun mekaniklerinin ve 3DS’in performansının yetersiz olduğundan da bahsediyor. Oyunda her hangi bir olumsuz ortamı istemeyen Amano ise oyuna ‘oyun için konuşma’ desteğini eklemeyeceğinin de altını çiziyor. İkili her ne kadar bu özelliği oyuna katmak istediklerinden bahsetse de, Splatoon’un eğlenceli havasını geliştirmekte kararlı. Ayrıca, oyuncuların çizimlerle ve mürekkeplerle anlaşması ise oyunun asıl eğlenceli kısmı olduğunu da vurguluyorlar.

Bir Nintendo sever olarak Splatoon’u oynayamamak benim için kapanmayan bir yara diyebilirim.
Ancak, her ne kadar Splatoon veya Wii U ile oynayamasam da, karşınıza Nintendo haberleri ile gelmeye devam edeceğiz!

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 06:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2015 20:23
Zor bela 3DS aldım 3 ay önce.Oyunları dijital alıyorum.Keşke Nintendo resmi olarak gelse konsol ve oyunları rahatça bulsak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.12.2015 07:09
Keşke biri el atsa ve nintendo tekrar ülkemize geri gelse..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Splatoon’un geliştiricileri oyunun geleceği hakkında konuşuyor
İlginizi Çekebilir