VAVA SSD Touch Taşınabilir SSD

Alparslan Gürlek 26.03.2021 - 12:54
VAVA SSD Touch taşınabilir SSD modelini sizin için inceledik. Dosyalarınız için en iyi yedekleme depolamasını kaçırmayın! Pişman olmayacaksınız.

Yeni bir ürün incelemesiyle karşınızdayız. VAVA SSD Touch, dokunmatik parmak izi şifreleme özelliğiyle öne çıkıyor. Günümüzde bilgisayar teknolojileri ve donanımı, hız tarafında sınıra yaklaşan silikon tabanlı yongalarla, özellikle işlemci ve RAM açısından önemli bir gelişme gösteremiyor. İşlemci nesilleri arasında performansta dev sıçramalar görmüyoruz. Bununla birlikte, bilgisayarlarını hızlandırmak isteyen kullanıcılar için, çoğunlukla Windows başlatma hızı, işletim sisteminde gezinme performansı, oyunlarda yükleme ekranlarının kısaltılması ve kararlılık gibi çözümler var. Şüphesiz SSD'ler bu çözümlerin başında geliyor.

Yıllar içinde tüm teknolojik aksesuarlar arasında taşınabilir depolama, en çok değişim yaşayan aksesuarlardan biri oldu. Bundan on yıl önce insanlar büyük verileri yedeklemek için tek seçenek olarak yavaş, devasa, kırılgan sabit diskleri kullanıyorlardı. Bunları daima yanımızda taşımak zorundaydık ve bunun ne denli bir eziyet olduğunu yaşayan bilir.

Taşınabilir SSD'ler bu oyunu bozan teknoloji oldu. Geleneksel sabit disk sürücülerinden farklı olarak çok daha hızlı, daha küçük ve hafifler. İçinde hareket eden parçaların bulunmaması da bu diskleri çok daha güvenli kılıyor. Teknolojideki diğer her şey gibi piyasaya ilk sürüldüğünde fiyatları fırlasa da, zamanla önemli ölçüde düştü.

VAVA Taşınabilir SSD işte tam da burada devreye giriyor. Bu küçük, hafif cihaz cebinize sığdırabileceğiniz küçük canavar, pratikte ne kadar iyi çalışıyor? Tüm bunlara ek olarak maksimum güvenlikli bu SSD, kullanıcılara parmak izleri ile şifreleme imkanı da sunuyor.

VAVA SSD Touch Taşınabilir SSD

VAVA Touch Taşınabilir SSD - Dünya'nın en güvenli SSD'si

Parmak izi şifreleme: AES 256 bit şifrelemeyi kullanarak tüm dosyalarınızı basit bir dokunuş ile güvenceye alın. Toplamda 10 farklı parmak izi kaydetme kapasitesiyle, projeler üzerinde işbirliği yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Parmak izi kimlik doğrulamasını veya kullanıcı tarafından oluşturulan parolaları kullanarak kilidi açabilirsiniz.

540 MB/s Işık Hızı: USB 3.1 Gen2 VAVA Taşınabilir SSD ultra yüksek hızı ile 10GB veriyi sadece 20-30 saniyede aktarabiliyor. 540/480 MB/saniye'ye varan okuma/yazma hızlarıyla standart sabit sürücülerden (HDD'lerden) 4,9 kat daha hızlı çalışıyor.

LED durum göstergesi: VAVA SSD Touch, cihaz kullanımdayken yanan bir LED ışığına sahip. Veri aktarımı sırasında ışık mavi renkte ve bir hata oluştuğunda ise kırmızı renkte yanıp söner. Böylece cihazınızda neler olup bittiğini tek bakışta anlayabilirsiniz.

Güçlü ve darbeye dayanıklı: HDD'lerin aksine, VAVA SSD Touch hiçbir hareketli parça içermiyor. Bu da onu darbeye karşı daha dayanıklı yapıyor. Hayati öneme sahip çinko alüminyum alaşımdan üretilen SSD Touch, 1.2 metreye kadar düşmelerden kaynaklanan herhangi bir veri kaybını önlüyor.

Tam uyumlu: Windows PC (Windows 7 veya üstü), MAC (MAC OS 10.12 veya üstü) ile sorunsuz bir şekilde çalışmak için USB C'den C'ye ve USB C'den A'ya kablolarla birlikte geliyor. USB C bağlantı noktası iPad Pro, Xbox ve PS4 cihazlarının yanı sıra Android telefonlar ve tabletler için de uyumludur.

VAVA SSD Touch, 8 Eylül'de Indiegogo'da lansman yapacak. İlk 250 destekçi %40 özel indirimle ürünü edinebilecek. Şimdilik global fiyatları 500GB sürümü için 79,99 ABD Doları, 1TB sürümü için 129,99 ABD Doları ve 2TB sürümü için 249,99 ABD Doları olarak karşımıza çıkacak.

VAVA SSD Touch Taşınabilir SSD İnceleme

Özellikler ve Spesifikasyonlar

VAVA SSD Touch taşınabilir SSD, üç farklı kapasiteyle ve iki farklı renk çeşidiyle geliyor. Bunlar 512GB, 1TB ve 2TB şeklinde ve aynı zamanda yapı itibariyle ince, gri veya siyah renkleriyle bezenmiş dikdörtgen şeklinde bir SSD olarak karşımıza çıkıyor. Yanında kullanım kılavuzu, yumuşak bir kılıf ve iki kısa kablo ile birlikte geliyor. Bu kablolar yukarıda da bahsettiğimiz gibi USB-C'den USB-C'ye ve USB-C'den USB-A'ya şeklinde.

Bilgisayarlar (Windows ve MAC), iPad Pro ve Android cihazlar için kullanım talimatları içeriyor. Lightning konnektörünün sebep olduğu yetersiz güç nedeniyle doğru adaptörü kullansanız bile maalesef diğer iPad modellerinde ve iPhone'larda desteklenmiyor.

Taşınabilir diskler çok sofistike aksesuarlar olmadığı için basit bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Bir ucunda USB-C bağlantı noktası ve alt tarafında da logosu ve çıkartmasıyla sade bir tasarıma sahip.

Diskinizdeki içeriği şifrelemek istemediğiniz sürece, sürücü yazılımlarına ihtiyaç duymuyorsunuz. Eğer şifrelemek isterseniz VAVA SSD Touch, verilere erişebilmeniz için 12 karakter uzunluğunda bir parola girmenizi gerektiren, AES-256 şifrelemesini etkinleştiren macOS ve Windows için bir sürücü yazılımı içeriyor.

Ancak bu yazılım mobil işletim sistemleri tarafından desteklenmiyor. Yani taşınabilir SSD'nizi telefon ya da tabletinize bağlamayı planlıyorsanız şifrelemeyi geçici olarak devre dışı bırakmanız veya alternatif bir şifreleme yazılımı kullanmanız gerekecek. Masaüstü yazılımı, kullanma kılavuzunun bir kopyasıyla birlikte SSD'de bulunabilir veya web sitesinden indirilebilir.

VAVA

VAVA SSD Touch taşınabilir SSD sürücü yazılımı

VAVA taşınabilir SSD'sini aldıktan sonra emin ellerdesiniz. Şirketin "Güvenli Mod" dediği şeyi etkinleştirmek için büyük bir butona sahip basit bir yazılım. Parolayı iki kez girdikten sonra ayrıca şifrenizi unutmanız durumunda bir ipucu da ekleyebiliyorsunuz. Şifreleme bundan sonra otomatik olarak gerçekleşiyor.

Ayrıca parmak izi ekleme şansınız da var. Parolayı onayladıktan sonra 10 adede kadar farklı parmak izi ekleyebilirsiniz. Kurulum, Windows'ta sadece birkaç saniye sürdü.

Gerçek Dünya Testi - Kullanıcı Deneyimi

VAVA SSD Touch, avuç içine kolaylıkla sığacak büyüklükte ve tek parmakla taşınabilecek kadar hafif. Yanlarında standart bir HDD taşıyan insanlar için oldukça hafif ve küçük geleceğini söyleyebiliriz. Ayrıca pantolonunuzun cebine sığacak kadar küçük.

VAVA Touch SSD test sonuçları

VAVA Touch SSD benchmark test sonuçlarını hemen alt tarafta görebilirsiniz.

VAVA

VAVA SSD Touch benchmark sonuçları

VAVA SSD Touch Taşınabilir SSD İnceleme

VAVA SSD Touch Taşınabilir SSD İnceleme

VAVA SSD Touch Taşınabilir SSD İnceleme

Sonuç

Veri koruma ve güvenlik günümüzün en önemli konularından biri haline geldi. VAVA SSD Touch'ın bu güvenliği tam olarak sağladığına inanıyoruz. Sağladığı güvenliğin yanı sıra sade tasarımıyla oldukça şık, taşıması da oldukça kolay. Kot pantolonunuzun cebine kolayca sığabilir. Ürün bir kaza sonucu düşerse, dayanıklı dış yüzeyinden dolayı zarar görme ihtimali de oldukça düşük.

Ekstra koruma için bir parmak izi okuyucu içeriyor. Birden fazla kullanıcısı olduğunda 10 adede kadar parmak izini hafızasında depolayabiliyor. Ayrıca yalnızca bir şifre ayarıyla kullanma şansına da sahipsiniz. Kurulumda kullanılan yazılım da oldukça basit ve kurulum yalnızca birkaç dakika sürüyor.

Performans testlerinde bazı programlar kullandık. Sıralı okuma ve yazmada her seferinde 400 MB/s'nin üzerinde okuduğunu ve yazdığını gördük. VAVA SSD Touch taşınabilir SSD'sinin performansını oldukça iyi bulduk. Yüksek güvenliği ve dayanıklılığı ile çok hoş bir taşınabilir disk. Bütün bu özellikleriyle en iyi oyuncu SSD'lerinden biri de olabilir. Bir sonraki incelemede görüşmek dileğiyle, bizi takip etmeye devam edin.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 01:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2021 00:22
250 dolar çarpı 8; 2000 TL üst fiyatı...... vergi cart curt 3000 TL

yokmu bir Türk kahraman SSD üretecek...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.03.2021 09:50
Yahu keşke burdada 250 tl gibi fiyata alsak. Hakketten tam ihtiyacım olan şeymiş..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2021 14:56
güzel fiyat alınır .Kücük olması cok cok iyi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
VAVA SSD Touch Taşınabilir SSD İnceleme
İlginizi Çekebilir