2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun

Can Göksel 13.01.2021 - 18:05
Birçok oyuna ev sahipliği yapacak olan 2021 yılında, çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyunu listeledik.

Oyuncular olarak 2020 yılını geride bırakırken, yepyeni bir yıla ve yeni oyunlara yelken açmış bulunmaktayız. İşte karşınızda 2021 yılında çıkmasını beklediğimiz 12 oyun. Ayrıca listede herhangi bir sıralama söz konusu değil. Yani videoda yer alan oyunlar herhangi bir kıstas gözetmeksizin listelenmiştir. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan listemize geçelim.

2021 yılında beklediğimiz oyunlar

Ratchet & Clank: Rift Apart

Hızlı yapısı ve renkli dünyası ile yeni nesil konsol oyunu olan Ratchet & Clank, özellikle PS5’in özelliklerini kullanarak kendini parlatmasını beklediğimiz bir oyun. Oyunda bulunan hızlı aksiyonun yanı sıra, farklı platform mekanikleri ve ani mekân değişiklikleri ile Ratchet & Clank’in daha önce konsollarda hiç deneyimlemediğimiz bir oyun tecrübesini biz oyunculara sunmasını bekliyoruz. 


PS 5 özel oyunu olan Ratchet & Clank’in aynı zamanda Duel sense kontrolcüler özelinde de başarılı bir performans ortaya koymasını bekliyoruz. Saymış olduğumuz tüm bu olumlu özelliklere rağmen Ratchet & Clank biz oyunculara PS5’in gerçek performansını gösteren oyun olmayacaktır. Ratchet & Clank sahip olduğu birden fazla eğlenceli mekanik ve bir o kadar da eğlenceli hikâye yapısı ile onu oynayan oyuncuların eğlenceli vakit geçirmesini ise mutlaka sağlayacaktır. 

2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun

God of War: Ragnarök

Yıllar boyunca neredeyse istisnasız bir şekilde başarılı olmayı başaran seri, kuşkusuz Playstation markasının en büyük ve önemli yapımlarından biri. God of War hangi nesilde olursa olsun çıktığı an itibari ile çok ciddi satış rakamlarına ulaşmayı başarmış bir marka. God of War, yeni oyunu olan Ragnarok ile hem oyuncuların hem de bizim sabırsızlıkla beklediğimiz oyunlar arasında yerini almış durumda. Serinin özellikle şekil ve yön değiştirmesinin ardından çok daha farklı bir yapıya ulaşan God of War, İskandinav mitolojisi ile neredeyse kusursuz sayılabilecek bir uyum yakalamış durumda. 

Kratos’un intikam peşinde koşan vahşi bir adamdan, bilgeliğe doğru giden bir baba figürüne dönüşüne şahit olduğumuz bu yeni nesil God of War’de hikaye ve oynanış pek çok oyuncu tarafından ciddi derecede beğeni toplamayı başarmıştı. Son oyunun hikâyeyi bıraktığı nokta göz önünde bulundurulursa yeni oyunda hikâyenin akıbetinin ne olacağı merak konusu. Ancak bu noktada açık konuşmak gerekirse yapımcılar her ne kadar God of War Ragnarok’u bu yıl çıkaracaklarını ifade etseler de benim buna inancım pek yok. Umarım yanılırım ve 2021 yılı içerisinde yeni konsol teknolojileri ile birlikte Ps5’te God of War keyfini yaşama şansına erişebiliriz. 

2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun

Hogwards Legacy 

Hogwart Legacy aslında bizi hem korkutan hem de heyecanlandıran bir oyun. Oyunun bizi korkutuyor olmasının ana sebebi ise, Hogwards Legacy’nin bize MMORPG türünde olacakmış gibi bir izlenim yaratıyor olması. Özellikle son zamanlarda Garrys mod sayesinde Harry Potter Role Play sunucularının tüm dünyada oldukça popüler olması, oyunun yapımcılarının kafasında bir fitili ateşlemiş olabilir. Yine de tüm bu endişelerime rağmen oyun eğer iyi işlenir ise eğlenceli bir yapı ortaya çıkabilir. 

Pve, pvp gibi yapıların yanı sıra farklı sınıf ve seviyelerin olması, kendi karakterini ve kendi maceranı yaratabilecek olma ihtimali de kulağa oldukça çekici geliyor. Hogwarts Legacy’nin single player bir deneyim sunması yönünde ise endişelerimiz mevcut. 

2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun

Elden Ring 

Elden ring aslına abakcak olursanız 2021 yılında çıkışını gerçekleştireceğini iddia eden ver hakkında en az şey bilinen oyun olabilir. Hidetaka Miyazaki’nin yeni oyunu olacak olan Elden Ring’in souls türünde bir oyun olması bekleniyor. Oyunun Dünyasının yaratılmasında ise George R.R. Martin ve Hidetaka Miyazaki ortak bir çalışma yürütmekte. Oyunun sinematiğinde gördüğümüz kadarıyla Elden Ring farklı uzuv kullanımlarına ve bu uzuvları değişik şekillerde kullanıma izin verecek gibi ayrıca oyun Miyazaki’nin diğer oyunlarında olduğu gibi oldukça epik bir atmosfere sahip gibi görünüyor.  

2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun

Gotham Knight

Batman Arkham serisinden ayrı olarak işlenecek olan Gotham kngiht, Batmanin olmadığı bir evrende geçecek. Oyunda Batman evreninden tanıdığımız toplamda 5 farklı kahraman oynanabilir olacak. Açık Dünya yapısı ile karşımıza çıkacak olan Gotham Knight, eğlenceli bir oynanışın yanı sıra oyunculara uzun bir oynanış süresini de vaat ediyor.

Batman evreninin o karanlık ve kasvetli atmosferini Rtx ve Dlss teknolojileri ile deneyimlemek oldukça keyif verici olacaktır.

2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun

Far Cry 6 

Ubisoft’un bu sefer Far Cry 6 ‘da farklı şeyler yapmasını ümit ediyoruz. Ancak Oyunun mekanik anlamda hatta görsel anlamda dahi çok büyük değişikliklere gideceğini düşünmüyoruz. İllaki oyunda Rtx, Dlss gibi görsel teknolojiler olur ancak devrimsel bir görsel değişimin olacağını pek sanmıyoruz. 

Far Cry 6’nın farklı olacağı izlenimine kapılmamızın ana sebebi ise oyun ile alakalı gösterilen fragman. Oyun ile alakalı gösterilen fragmanda Far Cry 6 da sanki işlenecek olan konunun tonu serinin öncesindeki diğer oyunlara nazaran çok daha ciddi olacakmış gibi hissettiriyor. Ancak Ubisoft fragmanlar ile heyecanlandırıp oyunları ile hayal kırıklığına uğratmayı iyi başaran bir firma. Umarız Ubisoft bu sefer vaat ettikleri gibi artık kendini tekrar etmeyen bir oyun yapısı ve daha dolu bir hikâye yapısı ile Far Cry 6’yı bizlere sevdirmeyi başarır.

2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun

Halo Infinite

Halo serisi her ne kadar ülkemize yabancı bir oyun markası olsa da dünya çapında pek çok oyuncu tarafından sevilen bir yapım. Halo özellikle sunduğu saf aksiyon mekanikleri ile shooter türünün öncülerinden. Bu noktada seri her zaman başardığı gibi Infınıte’de de oyuncuya saf aksiyonu ve başarılı bir shooter deneyimini yaşatmayı başaracaktır. 

Halo Infinite, oyunculara göstermiş olduğu son oynanış fragmanı ile yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Ancak firmanın bu eleştirileri dikkate aldığı ve oyunu oyuncuların isteklerine göre törpülediği ve değişikliklere gittiği biliniyor. Saf shooter oyunlardan keyif alan oyuncular Halo’dan da mutlaka keyif alacaktır. 

2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun

Lord of the Rings: Gollum

Hakkında neredeyse hiçbir şey bilmesek dahi sadece markanın kendisi bile insanı heyecanlandırmaya yetiyor. Yıllar boyunca yüzüklerin efendisi markasının pek çok ürününü tüketmiş kullanıcıları olarak bu oyunu da tüketeceğimizden yana şüphemiz yok. 

Oyun hakkında bildiğimiz tek şey ise oyunda Gollum’un hikayesine tanıklık edecek ve Gollum’u kontrol edecek olmamız. Gollum kendi içerisinde oldukça derin hikâyeye sahip bir karakter. Dolayısı ile hikâye anlamında oldukça dolu olan bir karakterin oyun için seçilmesi de bize oyunun tek kişilik tecrübeye ciddi anlamda yoğunlaşacağı izlenimini veriyor. 

Oyunun aksiyon yönünü şimdilik kestirmek güç. Sadece Gollum’u kontrol ederek oyunda ne kadar aksiyona girebiliriz orası biraz şüphe uyandırıcı bir husus olsa da yapımcı firma oyuncuların keyifli vakit geçirebilmesi adına gerekli formülü mutlaka düşünmüş ve bu mekanikleri oyuna yansıtmıştır.

2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun

Resident Evil 8: Village 

İnişli çıkışlı grafiği ile oyuncuların gönlünde taht kuran ünlü korku oyunu serisi Resident Evil, kimi zaman kendinden nefret ettiren işler ortaya koysa da pek çok başarılı oyuna imza atmış bir seri. Serinin bu sene çıkacak olan yeni oyunu Village, bizim bu yıl özellikle beklediğimiz oyunlar arasında yer alıyor. 

Rersident Evil Village, gösterilen fragmanlardan da anlaşılabileceği üzere oyuncuların korku temasını iliklerine kadar hissetmesi için elinden geleni fazlası ile yapacak gibi görünüyor. Teması, yapısı ve hikayesi ilgi çekici olan Resident Evil Village, bu yıl bizim için merak uyandırıcı oyunlardan biri.

2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun

Horizon Forbidden West 

Playstation’ın en yeni oyun markalarından biri olan Horizon Zero Dawn, kimi oyuncular tarafından beğenilmiş kimi oyuncular tarafından ise normal bir oyun olarak karşılanmıştı. Horizon Zero Dawn hem açık dünya yapısı, hem hikayesi, hem de oynanışı ile oldukça dolu ve eğlenceli bir yapım. 

Oyun, ayrıca ek içerik açısından da oldukça dolu. Horizon Zero Dawn’daki post apokaliptik dünya algısı pek çok oyuncunun ilgisin çekmeyi başarmıştı. Oyunun sahip olduğu hikâyeyi ise soluksuz takip edilecek cinsten. 

2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun

Dying Light 2 

Dying Light 2, Fuarlarda gösterilen ve medyaya yansıyan haberlere bakacak olursak başarılı bir hikâyeye ve fena olmayan rpg öğelerine sahip olacak gibi. Tek başına zombi teması vasat bir hikaye ile birleşince çekilmez olabiliyor. Ancak Dying Lİght 2, iyi bir hikaye yapısına ve rpg öğelerine sahip olmayı amaçlayarak başarılı bir oyun olmanın peşinden gidiyor. 

Özellikle hikâyenin gidişatına yön verebilir ve oyunda yer alan toplumların kaderini tayin edebilirsek Dying Light 2, bizim için oldukça etkileyici bir yapım olabilir. Ancak uzun zamandır oyun ile alakalı herhangi bir ses ve haber medyaya düşmedi. Söz konusu bu durum da oyunun ertelenebilme ihtimalini kuvvetlendiriyor gibi

2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun

Senua’s Saga: Hellblade II

Senua’s Saga: Hellblade II ile alakalı oalrak yalnızca bir adet oyun içi sinematik görsek de bu bizleri heyecanlandırmak için yetti.  Yayınlanan sinematik için diyeceğimiz ilk şey umarız oyun gerçekten  sinematikte göründüğü gibi bir görsel kalite ile çıkar. 

Bu tarz bir görsel kalite elde edebilmek için nasıl bir sistem gereksinimi oluşur, orası şüphe uyandırıcı. Ancak gösterilen oyun içi sinematikte Senua’nın diş etlerindeki detaylarına kadar görebilmek oldukça etkileyici. Gösterilen sinematikte oyundaki atmosfer, renk paleti ve ışıklandırma muazzam görünüyor. Karakter detayları ve doku kalitesi ise gerçekten ayırt edilmesi zor bir noktada.

Senua’s Saga: Hellblade II gösterilen sinematikten %30 görüntü kaybı ile dahi piyasaya sürülse yine de oldukça etkileyici kalabilmeyi başarır.Senua’s Saga: Hellblade II görünen o ki oldukça şiddetli, kan dolu, vahşet dolu bir oyun olacakmış izlenimini veriyor. Senua’s Saga: Hellblade II özellikle ilk oyundaki sıkıcı bulmaca sekanslarında da kurtulmayı başarırsa atmosferi ve oynanışı ile tüyleri diken diken etmeyi başarabilir. Ayrıca gösterilen sinematikte görünen o ki, oyunda mitolojik varlıklara da denk geleceğiz. 

2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun

Senua’s Saga: Hellblade II ile birlikte listemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Videonun da başında belirttiğim gibi Bu liste herhangi bir sıralama gözetmeksizin yapılmıştır. Ayrıca Bu liste herhangi bir oyunun başarısını ölçümlememekte. Zaten hiçbir oyun çıkmadan herhangi bir başarıya da sahip olamaz. Sanırım son zamanlarda bu konu ile alakalı bize en iyi örneği Cyberpunk 2077 gösterdi. Son olarak eğer halen kanalımıza abone değilseniz kanalımıza abone olmayı ve arkadaşlarınıza bizden bahsetmeyi unutmayın. Bir sonraki videoda görüşmek üzere hoşça kalın. 

Yorumlar 30
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2021 14:03
Farcry6 listede olmamasi lazim ağir çöp
B
B 1.02.2021 00:09
Oksijen katili, daha oyunu görmedin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.01.2021 16:14
Ragnarok yerine neden ragnarök yazdınız? Kulağa komik geliyor
MK Okuru
MK Okuru 25.01.2021 23:47
Çünkü yazılısı normalde öyle.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.01.2021 21:07
Sniper Elite 5 bekliyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.01.2021 19:06
Vampire the masuarede 2 bloodlines bekliyoruz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.01.2021 18:31
Elden Ring sadece gerisi olmasa da olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
2021'de sabırsızlıkla beklediğimiz 12 oyun
İlginizi Çekebilir