Activision Blizard CEO'su Bobby Kotick mahkemeye çağırıldı

Ersin Kılıç 21.09.2021 - 13:41
Son dönemde çalkantılı bir süreçten geçen Activision Blizard'ın CEO'su konuyla ilgili bilgi almak için mahkemeye çağırıldı.

Activision Blizard bildiğiniz gibi son aylarda büyük skandallar ile yüzleşiyor. Taciz iddiaları, suistimal ve intihar haberleri ile çalkalanan firmadan önemli ayrılıklar da yaşandı. Geçtiğimiz aylarda Blizzard başkanı J. Allen Brack ve 12 yıldır firmada görev alan insan kaynakları yöneticisi Jesse Meschuk, firmadan ayrılmıştı. Son gelen haberlere göre ise Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick, iş yerindeki durum ve uygulamalar hakkında bilgi alınmak üzere mahkemeye çağırıldı.

Activision Blizard CEO'su suistimal konusu için mahkemeye çağırıldı

Gelen habere göre Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu işyerindeki suistimal ve uygulamalar hakkında bilgi için Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick'i mahkemeye çağırmış durumda. The Wall Street Journal haberine göre, SEC olarak da bilinen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu istihdam, ayrılık anlaşmaları ve üst düzey yöneticiler arasındaki iletişimle ilgili kayıtlar için Bobby Kotick'in bilgilerine başvurmak üzere kendisini mahkemeye çağırmış.

Activision Blizard CEO'su Bobby Kotick mahkemeye çağırıldı

Yaşanan olaylardan dolayı firmanın borsada yaşadığı çalkantılı döneme bir nevi SEC müdahil olmuş da diyebiliriz. Bu kurum yatırımcıları koruma ve borsaların statükosunu korumakla ilgilenen bir devlet kurumu olarak bilinniyor. Activision Blizzard'ın cinsel taciz ve suistimal olaylarını göz önüne alırsak yatırımcıları tarafından dava edilmesi söz konusu ve bu karmaşayla ilgili SEC kurumu da olaya dahil olmuş durumda.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 07:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizard CEO'su Bobby Kotick mahkemeye çağırıldı
İlginizi Çekebilir