Activision Blizzard işten çıkarttığı insanlara Battle Net hediye kartı yolladı

Alparslan Gürlek 17.03.2021 - 14:46
Activision Blizzard, bugün erken saatlerde işten çıkarttığı 50'den fazla çalışana Battle Net üzerinde kullanılabilen hediye kartları gönderiyor.

Activision Blizzard, şirketin canlı etkinlikler ve e-spor organizasyonlarını programlayan 50 kişiyi işten çıkaracağını bildirmişti. Sektörde önemli bir isim olan Jason Schreier ise şimdi oldukça ilginç bir iddia ile geliyor. İddiaya göre işten çıkartılan ve bundan maddi yönde olumsuz etkilenen personele, 200 dolar değerinde mağazada kullanılabilecek hediye kartları gönderildi.

Activision Blizzard, işinden olan personele hediye kartları göndermiş

Bugün erken saatlerde Activision Blizzard, şirketin canlı etkinlikleri ve e-spor programlarında görev yapan 50 çalışanı işten çıkarttığını bildirdi. Jason Schreier ise işten çıkartılan ve bu yüzden mağdur olan çalışanlar için şirketin izlediği politikayı gün yüzüne çıkarttı. Ne yazık ki personellerin işten çıkartılması, endüstrinin yaygın bir parçası. Stüdyoların genellikle bir oyunun üretimi hızlandıkça çalışanların sayısını artırmak, üretim bittiğinde de aldıkları personelleri işten çıkartmak gibi durumları var.

Call of Duty, Hearthstone ve Overwatch gibi popüler oyunların yaratıcısı Activision Blizzard, yıllardır gelirlerinin rekorlar kırdığını söylerken bile bu şekilde işten çıkartmalarla ün kazanıyor. Schreier'a göre işten çıkartmalardan sadece canlı etkinlik ve espor alanında değil, birçok çalışan etkilendi. Şirket bu çalışanlara 90 gün boyunca kıdem tazminatı ve sağlık yardımı veriyor, aynı zamanda ise etkilenen personele Battle Net üzerinde kullanabilecekleri 200 dolarlık hediye kartları göndermiş.

Activision Blizzard işten çıkarttığı insanlara Battle Net hediye etmiş

Bütün bu işten çıkartma haberleri Activision Blizzard'ın finansal başarısından bahsettiği ve aynı zamanda işten personel çıkarttığı üçüncü yılda geliyor. Geçen yıl CEO Bobby Kotick, 2019 mali yılında 30 milyon dolar olan maaşı nedeniyle hissedarlar tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Kotick'in önceki dört yıldaki kazancının 95,6 milyon dolar olduğunu vurgulayan belgeler de ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine şimdiki haberlerle birlikte "FireBobbyKotick (Bobby Kotick'i Kovun)" etiketi Twitter üzerinde yayılmaya başladı.

İşten çıkarılan çalışanlara yalnızca kendi mağazası için kullanılabilir olan 200 dolarlık hediye kartları verme kararı biraz tuhaf. İşini yeni kaybetmiş insanlara kira ödemeleri veya geçimlerini sağlamak için fazladan fon sağlamak yerine alınan bu karar, adeta onlarla dalga geçiyorlarmış gibi görünüyor. Verilen paranın sadece Battle Net üzerinde kullanılabilmesi ise, şirketten çıkan paranın yeniden şirkete girmesiyle sonuçlandığından, oldukça komik.

İşten çıkartılan personeller pekala Activision Blizzard hayranı olabilir. Ancak çoğunun şu anda en önemli problemleri Warzone'da havalı bir silah kostümü edinmek yerine geçimlerini sağlamak olmalı. Bu nedenle sürekli kâr rekorlarıyla övünen şirketin bunu yapması haliyle tepkileri de üzerine çekiyor.

 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 02:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 16:27
Hediye kartından iyi çorba olur.

Tek amacı iş yapmak değil ultra kar etmek, ne pahasına olursa olsun kar elde etmek olan turbo kapitalist firmalardan başka bir şey de beklenmemeli zaten. Karı biraz düşünce zarar ettik deyip ağlaşan, insanı ambole eden insanlık dışı oluşumlar bunlar.
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2021 23:18
Kan ter ve pikselleri okmadıysan okumanı tavsiye ederim. Şirketlerin bırak çalışan çıkartmayı kafasına göre stüdyo kapatıp ortada bıraktığı az değildir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard işten çıkarttığı insanlara Battle Net hediye etmiş
İlginizi Çekebilir