Activision CEO'su Bobby Kotick'in maaşı yarıya indirildi

Alparslan Gürlek 3.05.2021 - 12:32
SEC ile yaptığı bir istihdam uzatma anlaşmasıyla Activision CEO'su Bobby Kotick, maaşının yarıya düşürülmesini kabul etti.

Activision CEO'su Bobby Kotick yaptığı yeni sözleşmeyle birlikte önümüzdeki en az iki yıl daha şirkette kalacak. Ancak yeni sözleşme ile maaşı konusunda büyük bir değişiklik söz konusu. Kotick daha önce aldığı abartı maaş nedeniyle birçok tepkiyi üzerine çekmişti.

Bobby Kotick maaşının yarıya indirilmesini kabul etti

Şirketin finansal başarısıyla övündüğü son yıllarda, Bobby Kotick de hiç küçümsenmeyecek derecede maaşlar alıyordu. Öyle ki aldığı maaş oyun sektöründe birçok farklı kesimden tepkiler aldı. Twitter'da "FireBobbyKotick" etiketi ile insanların kovulmasını talep ettiği CEO, SEC ile yaptığı yeni bir istihdam uzatma anlaşmasıyla en az iki yıl daha şirkette kalacak ancak maaşı konusunda büyük bir düzenleme mevcut.

(Wowhead tarafından tespit edilen) SEC anlaşması, Kotick'in cömert ikramiyelerinin ve taban maaşının yüzde 50 düşürülmesiyle sonuçlandı. Anlaşma, bu değişikliklerin Kotick'in ücretini şirket hedeflerine uygun hale getirmek için yapıldığını iddia ederek, yeni yapının "hissedar geri bildirimlerini daha iyi yansıttığını, piyasadaki en iyi uygulamaları içerdiğini ve ödemeyi performansa doğrudan bağlamaya devam ettiğini" belirtiyor.

Activision CEO'su Bobby Kotick'in maaşı yarıya indirildi

Son yıllarda tartışma haline gelen Kotick'in maaşı nihayetinde yüzde 50 düşürüldü. Geçen ay bir yatırım grubu, CEO'nun neredeyse 200 milyon dolarlık ikramiye alacağını gösteren bir ödeme paketini vurgulamıştı. Bir yıl önce aynı grup, tipik bir Activision çalışanının Kotick'in kazandığının yalnızca üçte birini kazanacağını öne sürmüştü.

Bu kazançlar, Blizzard'ın toplu işten çıkarmalarının ardından daha da göze batmaya başlamıştı. Bildiğiniz gibi şirket daha önce işten çıkarmalar yapıp, çıkarttığı çalışanlara hediye kartları göndermişti. Rekor bir yılda olduklarını söyledikten sonra iş gücünün yüzde 8'ini işten çıkaran Blizzard, toplamda 500 çalışanıyla yollarını ayırmıştı. Daha yakınlarda Activision, canlı etkinliklerden uzaklaşırken yaklaşık 50 e-spor personelini de işten çıkartmıştı.

Bu değişiklikle, Bobby Kotick'in maaşı 1.750.000 dolardan 875.000 dolara düşmüş oldu. Bu kesintiye rağmen CEO hala taban maaşının yüzde 200'üne varan yüksek ikramiyeler almaya hak kazanıyor. Kotick'in maaşı azalmış olabilir ancak durumu hala çok iyi. Activision'un yaptığı bu düzenleme ilerleyen dönemde şirket içinde etkisini hissettirecek mi? Birlikte göreceğiz.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
serhat1907
serhat1907 4.05.2021 03:44
yaptığı iş ne kadar zor olabilir adil değil açlıktan ölen insanlar var
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 14:18
zor değilse sen yap sen kazan
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 13:37
Oooo abi ona gelene kadar ...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2021 23:20
Onca şeyden sonra ee bir zahmet artık.Gerçi bir dakka yapmasalar yapmazdılar şu paranın yarısını bir keselim de yeni bir seri yapalım dediler herhalde o paraya.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2021 14:51
blizzardı baltalayan hıyar ağası
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision CEO'su Bobby Kotick'in maaşı yarıya indirildi
İlginizi Çekebilir