Activision, PlayStation oyunları için açıklama yaptı

Emre Ozan Şirin 20.01.2022 - 14:28
Activision PlayStation oyunları hakkında yaptığı açıklamalar ile hem mevcut hem de yeni yapımlar için planlarını aktardı.

Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının ardından, oyun dünyası çalkalanmaya devam ediyor. Activision PlayStation oyunları hakkında yaptığı açıklamalar ile hem mevcut hem de yeni yapımlar için planlarını aktardı. Activision, bir dönem PlayStation'ın kanatları altında bulunan Spyro the Dragon, Crash Bandicoot gibi yapımların yanısıra her oyunu ile büyük satış rakamları yakalayan Call of Duty serisini elinde bulunduruyor. 68.7 milyar dolarlık dudak uçuklatıcı satın alımın sonrasında oyuncuların en merak ettiği şey Xbox'ın rakibi PlayStation platformundaki Activision Blizzard oyunlarının geleceğiydi.

Mevcutta bulunan Activision PlayStation oyunları kaldırılmayacak

PlayStation sahipleri için iyi bir haber müjdeleyen firma PlayStation'da mevcut Activision oyunlarının kaldırılmayacağı sözünü verdi. Gelecek oyunların durumu henüz belirsizken Xbox'ın başında bulunan Phil Spencer, yaptığı açıklamada karşı platformdan oyuncu çalma gibi bir niyetleri olmadığını, Activision bünyesindeki bazı oyunların PlayStation için de hazırlanabileceğini belirtti.

Activision PlayStation oyunları için açıklama yaptı

Benzer bir senaryoda Microsoft Bethesda'yı satın almış ve alım öncesi yapılan sözleşmeyi bozmayarak Deathloop ve GhostWire: Tokyo'nun PlayStation 5'te de yer almasına izin vermişti.

Microsoft'un yaptığı satın alma duyurusunun ardından Activision Blizzard hisselerinde sıçrama yaşanırken Sony ise hisse değerinin düşmesi ile 20 milyar dolarlık bir kayıp yaşadı.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 12:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.01.2022 18:03
Microsoft, Sony gibi aldığı şirketleri kilitleyip sadece kendisine çalıştırmıyor helal olsun. Ama Sony kendisine özel yapıp 800 tl ye millete geçiriyor oyunları. Burdaki fakir fanboylarda öxclosöv oyon hülooğğ diye seviniyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.01.2022 09:36
zaten 2 tarafta makina bazında ve donanımsal olarak pahalı cihazlar.bize ne kim kimi yemiş.hangisini alıp oynayabiliyorsan alıp oynayarak keyfine bak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.01.2022 20:30
call of duty artık xbox için özel olacak vaybe kümede kal kümede kal kümede kal pileysiteyşın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.01.2022 15:08
' Activision Blizzard hisselerinde sıçrama yaşanırken Sony ise hisse değerinin düşmesi ile 20 milyar dolarlık bir kayıp yaşadı. '

Sony bunun acısını PS sahiplerine ve oyunlarına yapacağı yeni zamlar ile çıkaracak diye yorumladım. :D
MK Okuru
MK Okuru 20.01.2022 20:03
Tam aksine öyle yaparsa biter . Ekstra birşey sunmasi lazım
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision, PlayStation oyunları için açıklama yaptı
İlginizi Çekebilir