Activision'un bağımsız bir geliştiriciye dava açtığı iddia ediliyor

Alparslan Gürlek 16.04.2021 - 21:24
Bağımsız bir geliştirici, Activision'un kendisine Warzone oyununun ismini çaldığı gerekçesiyle dava açtığını söylüyor. Ancak kendisinin oyunu 3 yıl önce yayınlanmış.

Bağımsız bir oyun geliştiricisi, Activision'un oyununun adı nedeniyle kendisini dava ettiğini iddia ederek bir bağış kampanyası başlattı. Randy adındaki geliştirici GoFundMe üzerinden yaptığı açıklamada "Activision beni bağımsız bir geliştirici olduğum için dava ediyor" ifadelerine yer verdi. İlk kez 2017'de piyasaya sürdüğü Warzone adındaki bağımsız bir oyun nedeniyle şirketin kendisini "isim çalmakla" suçladığını ve bu nedenle dava ettiğini söylüyor.

Bağımsız geliştirici Activision tarafından dava edildiğini söylüyor

Oyun yapmayı çok sevdiğini ve hayatının son 10 yılından fazlasını tek bir oyun yapmaya adadığını söyleyen Randy, sıra tabanlı bir strateji oyunu olan WarLight'ı geliştirerek Warzone oyununun devam oyunu şeklinde piyasaya sürdüğünü söylüyor. On yıldır tek gelir kaynağının bu oyun olduğunu ve artık tam zamanlı bir iş olarak bu oyunu geliştirmekle uğraştığını söyleyen Randy, hayatının geri kalanında da bunun üzerinde çalışmaya devam etmeyi umduğunu söylüyor.

Activision'un Warzone ismini aldığına şaşırdığını söyleyen geliştirici, ticari marka yasasına göre bir adı ilk kullanan kişinin haklarını aldığını belirtiyor. Tıpkı birisinin bugün "Minecraft" adlı bir oyun yapamaması gibi, Warzone adındaki bir oyunun da kendisi tarafından yapıldığını ve bu kurala tabi olduğunu vurguluyor. Aynı zamanda Activision için "yasaların kendileri için geçerli olmadığını düşündüklerini" söylüyor. "Onlardan yıllar önce Warzone adında bir oyun çıkartmış olmama rağmen, Warzone ticari markasına ilişkin haklarımı talep etmemi engellemek için dava açıyorlar!"

Activision'un bağımsız bir geliştiriciye dava açtığı iddia ediliyor

Activision açtığı davada açıklama olarak "Halkın herhangi bir üyesinin iki ürünü birbirine karıştırması düşünülemez" ifadelerine yer vermiş. Geliştirici Randy, kendisine iki oyunu karıştıran insanların sıklıkla ulaştığını söylüyor. Ulaşan insanlara Warzone ve Call of Duty: Warzone oyunlarının farklı oyunlar olduğunu ve Activision ile iletişime geçmeleri gerektiğini söylediğini belirtiyor.

Call of Duty: Warzone geliştiricisinin ise resmi davada delil olarak CoD: Warzone'u serinin bir parçası olarak sürekli olarak pazarladıklarını ve tanıttıklarını öne sürüyor. Geliştirici Randy'e göre Call of Duty kelimelerini çıkartmak için logolarını yukarıya kaydırmışlar ve altta siyah bir boşluk bırakmışlar. Geliştiricinin söylediğine göre Activision davada kendisini haklı çıkartmak için oyunun logosunda değişiklikler yapmış.

Bağımsız geliştirici, başlattığı bağış kampanyasında kazanacağı bütün paranın şirket ile yasal mücadelede kullanılacağını belirtiyor. An itibariyle 50,000 dolarlık hedefinin 17.468 dolarını toplayan geliştirici bağış kampanyasında detayları da açıklıyor. Henüz Activision tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapılmış değil, gelişmelerden sizi en hızlı şekilde haberdar etmeye çalışacağız. Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 11:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2021 19:10
activision mı düşman başına.. blizzardın kanını emdi şimdi deli dana gibi aranıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision'un bağımsız bir geliştiriciye dava açtığı iddia ediliyor
İlginizi Çekebilir