Afrikalı samuray anime dizisi Yasuke Netflix'e geliyor

Alparslan Gürlek 9.03.2021 - 13:35
Gerçek bir Afrikalı samurayı konu alan ve hikayesini kurgusallaştıran anime dizisi Yasuke için Netflix yayın tarihi açıklandı.

Netflix için duyurulan ilk Afrikalı samurayı konu alan anime dizisi Yasuke, yakında yayınlanacak. Hali hazırda elimizde bazı görüntüleri olan anime oldukça ilginç bir temaya sahip. Netflix, konusunu gerçekten alıp kurgusallaştıran bu yeni anime dizisinin 29 Nisan'da yayınlanacağını açıkladı.

Netflix anime dizisi Yasuke, 29 Nisan'da yayınlanacak

Gerçek dünyada Yasuke, ilk Afrikalı samuray savaşçısıydı (Teşekkürler Polygon). Kulağa ilginç gelse de tam olarak böyle. Konusunu gerçek bir insandan alsa da Yasuke, Netflix üzerinde hikayesini federal Japonya'da alternatif ve fantastik bir sürüme taşıyacak. Anime, gizemli bir kızı bir tür kötü güçten korumak için samuray geçmişine geri dönen Yasuke'yi konu alacak.

Anime'nin en dikkat çeken yanı ise yapımcı ekibin dünyanın her yerinden yıldızlardan oluşması. LeSean Thomas (Black Dynamite, The Boondocks) tarafından oluşturulan dizi, Jujutsu Kaisen ile önde gelen bir anime stüdyosu olan MAPPA tarafından canlandırılıyor. Yayın tarihinin ve önizlemenin gösterilmesinin ardından Thomas dizinin durumu hakkında bir açıklama yapıyor.

"Bu projenin ilginç ve tesadüfi bir doğası var. Afrikadan Japonya'ya giden ve Japon seçkinlerinin arasında yaşayan bir adamın animesini yapmak için Japonya'ya giden bir Afro-Amerikan düşünün. İçimden bir parçam, MAPPA, Flying Lotus, LaKeith ve bu yetenekli ekibin geri kalanıyla bu macera serisini yaratmak zorunda olduğumu düşünüyor.

Yasuke, Japon tarihinde on yıllardır günümüz medyasında artan, ilgi çeken, büyüleyici ve gizemli bir figürdür. Yasuke'nin Japon tarihindeki rolünü on yıldan fazla bir süredir öğreniyorum. Kurusu Yoshio'nun çocuk kitabı Kuro-suke, merakımı uyandıran resimler içeriyordu. Sonunda onun sadece kurgusal bir karakter olmadığını, gerçek bir insan olduğunu öğrenmek, bir macera hikayesi için heyecan verici bir materyaldi.

Hem uzun zamandır hayranlar hem de yeni gelenler için bu tarihi figüre yeniden tasarlanmış bakış açımızın tadını çıkaracakları için çok heyecanlıyım."

Afrikalı samuray anime dizisi Yasuke Netflix'e geliyor

Projede  yönetmen olarak Takeshi Koike ve Yasuke'yi seslendirecek LaKeith Stanfield yer alıyor. Dizinin müziğini ise müzisyen ve yapımcı Flying Lotus yapacak. Yasuke, 29 Nisan'da Netflix üzerinde yayınlanacak. Umarız ki Afro Samurai kadar başarılı olur. Peki sizler bu yeni anime ve ilk Afrikalı samuray Yasuke hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

 

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 11:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2021 16:37
artık siyahi bir hitler yapılsın.bi o kaldı yapılmayan galiba.
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2021 09:00
O var zaten geçen bakan olarak atanmıştı "adolf hitler uomoma" gibi bir ismi vardı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2021 14:26
Şu sıralar siyahi kardeşlerimiz üstünden bir olaylar dönüyor gibi hadi hayırlısı her dizi, film ve animeyede el attılar.
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 18:37
11:20 Gündemi takip ediyorum ama bana garip geliyor, hadi fantastik bir evrende olsun da Samuray abi bunun içine yabancı hatta bir Avrupa asıllı dahi ekleseler bana garip gelir. Bu Gandalf karakterinin siyahi olması gibi bir saçmalık benim için..
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 11:20
Dunya gundemini takip ederseniz anlarsiniz sebebini
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 16:53
Yorumlara bakıyorumda sitesi ırkçılar basmış. Hayırdır siyahilerle alıp veremediğiniz ne sizin??
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 18:34
OK boomer.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2021 20:41
siyahi thor da isteriz....
Kalan Karakter: 300 Gönder
Afrikalı samuray anime dizisi Yasuke Netflix'e geliyor
İlginizi Çekebilir