Angry Birds röportajı

Merlinin Kazanı 23.11.2011 - 16:29
Nokia World 2011 röportajlarına devam ediyoruz
Nokia World 2011 fuarındaki röportajlarımız devam ediyor. Dün sizlere Fruit Ninja'nın CTO'su ile yaptığımız röportajı yayımlamıştık. Şimdi ise sırada kült haline gelmiş başka bir oyun bulunuyor; Angry Birds.

Rovio'nun geliştirdiği bu muhteşem oyun kısa zamanda özellikle mobil cihazlarda oldukça çok sevildi. Biz de bu sevginin arkasındaki sebebi firmanın başındaki kişi Peter Vesterbacka'ya sorduk.

Merlin: Angry Birds'in başarısındaki esas unsur nedir?

Peter: Aslında bu başarıya katkıda bulunan pek çok şey var. En başında bu çok güzel bir oyun. Öte yandan karakterleri ile çok ön planda. Kuşlar olsun domuzlar olsun. Herkes kuşlara bayılıyor, domuzlardan nefret etmeye bayılıyor. Dolayısı ile oyunda duygusal bir bağ da mevcut. Oyunun özellikle dokunmatik cihazlar için üretilmiş olması da çok önemli bir unsur. Bunların yanında markalaşma, pazarlama da Angry Birds'ün başarısında büyük rol oynuyor. Finlandiyalı olmanın da verdiği avantaj var tabi ki. Çünkü herkes bilir ki pazarlama konusunda Finliler oldukça başarılıdır. Dolayısı ile bunun da bir yardımı oldu.

Merlin: Angry birds çok platformlu bir oyun. Peki, oyun için en iyi platform hangisi?

Peter: Bütün platformlar en iyisi. Bizim için sevdiğimiz veya sevmediğimiz platform diye bir şey yok. iOS ve Android'de çok başarılı olduğumuz bir gerçek. Sonuçta en büyük iki platformumuz bunlar. Ancak oyunumuzu bütün platformlar için erişebilir yaptık. Symbian, MeeGo gibi Nokia platformlarında, WebOS, Bada gibi farklı tür platformlarda her zaman için oyunu mümkün kılmaya çalıştık. Akıllı telefonlar, yeni çıkacak telefonlar, PC, Mac, konsollar, web gibi bütün her yerde oynanmasını istiyoruz.

Merlin: O zaman diyebiliriz ki eğer ilerde yeni bir platform çıkarsa ona da bir Angry Birds çıkacaktır.

Peter: Aynen. Bizim bütün platformları kapsayan bir politikamız var.

Merlin: Sizin için en iyi Angry Birds hangisi?

Peter: Hm, bu biraz zor bir soru. Aslında bakarsanız benim için hepsi çok iyi oyun. Ama ayıracak olursak esas oyun, ilk çıkan oyun oldukça güzeldi. Öte yandan Angry Birds Rio'da yaptıklarımıza bakınca da gerek grafik güçlendirmeleri olsun gerek diğer şeyler oyuna yeni bir görünüş katım daha bir havalı yaptı. Angry Birds sezonları genellikle hep iyidir bunun sebebi de sezonlardan oluşan bir oyun olması. Dolayısı ile Cadılar Bayram'ı, yeni yıl gibi konseptler için sürekli bir şeyler çıkartabiliyorsunuz. O yüzden hepsi farklı sebeplerden dolayı iyi oyunlar.

Merlin: Peki Nokia'nın yeni ürünlerini deneme fırsatı buldunuz mu?

Peter: Evet onlara bakma fırsatı yakaladım.

Merlin: Peki Angry Birds'ü denediniz mi?

Peter: Evet yeni 40 serisinde denedim. Oldukça düşük güçte çalışan sınırlı becerileri olan bir cihazda bu kadar iyi çalışması bizi çok memnun etti. Nokia ile ortak çalışmamız sonucunda artık diğer pazarlarda da büyümeyi hedefliyoruz. Hindistan, Afrika, Asya'da ve Latin Amerika'da oyunun çok fazla indirilmesini umut ediyoruz. Dolayısı ile Angry Birds'ün yeni çıkacak telefonlardaki aktifliği için ortaklıklara çok önem veriyoruz.

Merlin: Son sorumuza gelecek olursak, Türk oyuncular hakkında ne düşünüyorsunuz?

Peter: Türkiye'de bu kadar hayranımızın olması bizi çok memnun ediyor. Web departmanımız Serdar'ın altında çalışıyor ki kendisi de bir Türk'tür. Türk insanını çok seviyoruz.

Yorumlar 21
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 01:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
Angry Birds röportajı
İlginizi Çekebilir