AOC Q2775PQU

Furkan Sakoğlu 30.01.2017 - 09:26
Oldukça başarılı bir monitör
Monitör dünyasında adını son yıllarda çok sık duymaya başladığımız ve özellikle uygun fiyatla yüksek kaliteli monitörler üreten AOC markasının yeni monitörü Q2775PQU'u bugün masaya yatırdık. IPS paneli, 2K QHD çözünürlüğü, 4 ms tepki süresi gibi özellikleri ile daha ilk bakışta dikkatimizi çekmeyi başaran bu monitör, oyun tutkunlarını ve profesyonel ofis kullanıcılarını hedef alıyor.

AOC Q2775PQU
AOC'nin üst seviye monitör modellerinden biri olan Q2775PQU, tasarımsal olarak net, keskin ve minimalist çizgiler içeriyor. Keskin dikdörtgen şeklinde tasarlanan monitör, yine aynı türdeki ayağı ile uyum içerisinde. Sade bir tasarım tercih eden AOC, monitörde göz yormayan ve hedef odaklı bir tasarıma imza atmış. Dışardan bakıldığında boyutu küçük olsa standart bir monitör izlenimi veren Q2775PQU, iş teknik özelliklere gelince boyut değiştiriyor.

27 inç'lik boyutu ile standart PC kullanıcılarının beklentilerini fazlası ile karşılayan monitör, IPS PANEL İLE GELİYOR. IPS panel sayesinde renkleri çok daha doğal göstermeyi başaran monitör, yine bu panel teknolojisi ile 180 dereceye kadar görüş açısı sunuyor. Panele nereden bakarsak bakalım, renklerde bir kayıp yaşamıyoruz. 200M:1 dinamik konstrast değeri sunan Q2775PQU'nun statik konstrast değeri ise 1000:1'e. Ayrıca monitör 350 cd/m2'lik parlalık değeri ile oldukça aydınlık görüntüler sunmayı başarıyor. Monitör renk tarafında ise oldukça iddialı, AOC Q2775PQU tamı tamına 1.07 milyar rengi kayıp yaşamadan ekrana yansıta biliyor.

AOC Q2775PQU
Cihazın oyuncuları ilgilendiren kısmı ise monitörün standart yani overdrive yapılmaksızın 4 ms tepki süresi ile gelmesi. Piyasada IPS panele sahip 2 MS'ye kadar monitörler bulunuyor olsa da, bunların standart tepki süreleri 5 ila 7 ms arasında değişiyor ve siz monitörü overdrive yani bir nevi overclock ederken 2ms indiriyorsunuz, bu da görüntüde ciddi bir ghosting kalmasına neden oluyor. AOC Q2775PQU'nun standart tepki süresinin 4 ms olması oyuncular için oldukça önemli bir durum.

Monitörümüzün bir diğer önemli özelliği ise ayaklarda bulunan ayarlar. Monitörü sağa, sola, ileriye geriye, dilediğimiz gibi eğip bükebiliyor ve kendi bakış açımıza uygun bir hale getirebiliyoruz. Bu da günümüz monitörlerinde olmazsa olmaz özelliklerden biri. Ancak monitörün IPS panele sahip olması dolayısı ile monitöre direk karşıdan bakmasak bile bir kayıp yaşamadığımızın da altını tekrar çizmek gerekiyor.

AOC Q2775PQU
Q2775PQU'nun giriş ve çıkışları ise yine beklenenden fazlasını veriyor. Q2775PQU, D-Sub, DVI, HDMI, 4x USB ve bir adet DisplayPort'a sahip. Monitör üzerindeki HDMI girişinin de MHL destekli olduğunu belirtelim. MHL desteği sayesinde monitöre akıllı cihazlarınıza uygun MHL kablo takarak, direkt olarak görüntü aktarabiliyorsunuz. Bu özellik de günümüz monitörlerinde olmazsa olmazlardan biri. Ancak HDMI desteğinin bir adetle sınır olması bir eksi. AOC HDMI sayısını 2'ye çıkarmış olsaydı daha başarılı olabilirdi.

3 yıllık AOC garantis ile gelen Q2775PQU, Plug and Play, Kensington Lock- i-Menu, e-Saver, Vesa ayak desteği ve FlickerFree gibi ekstra özelliklere de sahip. Ayrıca Cihaz üzerinde 2W'lık Streo hoparlör de var. Bu sayede acil durumlarda hayat kurtarabiliyor. Cihazın kutusu içerisinden ise VGA Kablosu, DVI Kablosu, DisplayPort kablosu, Ses Kablosu, USB 3.0 Kablosu ve Güç kablosu çıkıyor. Kutu içeriği bir hayli dolu. Cihazın ağırlığı ise 6.6 KG.

AOC Q2775PQU
Uzun lafın kısası AOC Q2775PQU, yeni bir monitör arayanlar yada monitör boyutunu büyütmek isteyen kullanıcıların incelemesi gereken bir ürün. Başarılı renk performansı, IPS panele göre düşük gecikmesi süresi, 2K Çözünürlüğü ve devasa boyutu ile Q2775PQU, günümüzün en başarılı monitörlerinden biri.

AOC Q2775PQU
İlginizi Çekebilir