Apple WWDC 2020 çevrim içi olarak gerçekleşecek

Berat Darıcı 14.03.2020 - 04:55
Apple'ın her yıl fiziksel olarak gerçekleştirdiği geliştirici konferansı WWDC 2020, ilk defa bu yıl çevrim içi olarak gerçekleşecek.

Apple'ın Worldwide Developers Conference (WWDC) geliştirici konferansının 31. yılında, koronavirüs yüzünden çevrim içi olarak gerçekleştirileceği açıklandı. Apple WWDC 2020 için bir iptal kararı değil bu.

San Francisco, San Jose veya Santa Clara'daki etkinlik alanlarında yapılan etkinlik bu yıl tarihte ilk defa çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. 6.000'in üzerinde katılımcının katıldığı etkinlik, COVID-19'un yayılmasının önüne geçmek istiyor.

Apple'ın dünya çapında pazarlama bölümü kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller, “Haziran 2020'de WWDC 2020'yi dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca geliştirici ile buluşturarak, geliştirici topluluğunu yeni bir deneyim ile buluşturacağız” dedi. “Sağlık durumu için almamız gereken önlemler, çevrim içi bir açılış ve oturumlarla yeni bir formatı WWDC 2020 için oluşturmamızı zorunlu kılıyor. Önümüzdeki haftalarda tüm detayları paylaşacağız.”

Apple WWDC 2020 çevrim içi olarak gerçekleşecek

Apple WWDC 2020 geliştirici konferansı bilet satışlarından 10 milyon dolar zarar edecek

WWDC için bir iptal kararı ya da değişiklik değil bu. Etkinlik her yıl yapıldığı gibi, bu yıl da tanıtılması beklenen bütün yeni teknolojilerin tanıtımı yine gerçekleşecek. Normalde bilet satışları çevrim içi olarak gerçekleşir ve tanesi 1.599 dolarlık fiyat etiketine sahip olacaktı. Fakat etkinlik fiziksel olarak gerçekleşmeyeceği için bir bilet satışı da olmayacak. Apple'ın bilet satışından 10 milyon dolarlık bir zarar etmesi bekleniyor. Bu paranın Apple için bir şey ifade etmediğinin de altını çizmek gerek sanırım. Şirket, normal şartlarda San Jose'de gerçekleştirilecek olan etkinliğin fiziksel versiyonundan gelir kaybeden kuruluşlara 1 milyon dolar taahhüt verdiğini açıkladı. Etkinlikte ücretsiz yemek gibi ikramlarda bulunuluyordu.

Apple'ın Yazılım Mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi, “Üzerinde çalıştığımız tüm yeni ürünler ve teknolojilerle WWDC 2020 çok büyük bir online etkinlik olacak” dedi. Etkinlik normalde Mayıs ayı içerisinde gerçekleştiriliyordu. Bu yıl Haziran ayının birinci ya da ikinci haftasında yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde E3 2020 koronavirisü yüzünden iptal edilmişti. Apple ayırıca Çin'de kapattığı ya da belli zamanlarda açık tuttuğu mağazaların hepsini tekrar açmaya başladı. Şirket koronovirüs yüzünden hisselerinde %7 düşüş yaşamış ve 100 milyar dolarlık değer kaybı ile sıkıntıya girmişti. Apple, devasa Apple Park çalışanlarının da yapabiliyorlarsa evden çalışmalarını gönderdiği mektupla istedi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 22:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple WWDC 2020 çevrim içi olarak gerçekleşecek
İlginizi Çekebilir