Arınma Gecesi: Sonsuza Dek inceleme

Yiğit Duman 7.08.2021 - 15:18
Arınma Gecesi: Sonsuza Dek inceleme içeriğimizde vizyona giren filmin çok sevdiğimiz yönlerine değiniyoruz.

Nereden başlasak… Öncelikle yazımda herhangi bir spoiler olmadığını belirteyim arkadaşlar, yani bu inceleme spoiler içermemektedir.  

Yıllar boyu ilk filmi çıktığından beri sansasyon oluşturan, kendine has ve özgün Arınma Gecesi serisinin son filmi The Forever Purge ( Arınma Gecesi: Sonsuza Dek ) İsveç’te 30 Haziran 2021, genel olarak ise 2 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla sinemalara giriş yaptı. Serinin 5. filmi olma niteliği taşıyan bu film, içerdiği birçok gerek ince gerek bariz mesajlarla aslında önemli bir anlam ortaya koyuyor. Film, pencerenin bir kısmına odaklanılmasını değil; bütün pencereye odaklanılmasını istiyor. Everardo Valeria Gout’un yaşamında yönetmenliğini yaptığı nadir filmlerden olan bu film, sizi gerçekten bir saniye bile sıkmayan, hatta dakika her geçtiğinde heyecanı daha da arttıran bir film. 

Arınma Gecesi: Sonsuza Dek inceleme

Başrollerinde Josh Lucas, Ana de la Reguera, Tenoch Huerta, Leven Rambin, Cassidy Freeman, Will Patton ve Alejandro Edda’nın olduğu filmde, 12 saat boyunca işlenecek tüm suçların serbest olması ve Arınma Gecesi’nin yıl dönümü gelmeden önce Amerika’ya, Teksas’a yerleşen Adela ve eşi Juan’a odaklanıyoruz. Juan, ciddi anlamda varlıklı bir aile olan Tucker ailesinin çiftliğinde çalışmaktadır. Tucker ailesinin başı olan Caleb, Juan’dan gerçekten etkilenir lakin bu durum Caleb’in oğlu Dylan’ı rahatsız eder. Arınma Gecesi’ne 1 gün kalmıştır ve bu iki ailenin Arınma Gecesi’nde birbirlerine sımsıkı bağlı kalması gerektiğinden haberleri yoktur. 

Filmde bol bol aksiyon, kan revan görüyorsunuz ve buna sahiden oldukça doyuyorsunuz, öte yandan aksiyondan çok farklı duyguları ve türleri bize sunuyor film, şunu da filmi ailesiyle izlemek isteyenlere gönül rahatlığıyla söyleyebilirim filmde cinsel içerikli sahneler neredeyse hiç yok. Bu Arınma Gecesi filmi, +18 aksiyon sahneleri çokça barındırmasına rağmen izleyiciye geçireceği türlü hissiyatlardan dolayı bunun artık önemi kalmıyor çünkü kendinizi çoktan filme kaptırmış oluyorsunuz. 

Arınma Gecesi: Sonsuza Dek inceleme

Spoiler vermeden bahsedebileceğim şekliyle film açıkça Amerika’nın ne denli durumlara, kendi içinde ne hallere geldiğine dair herkesin bildiği lakin kimsenin konuşmadığı / konuşmak istemediği / konuşamadığı gerçekleri gözler önüne seren, ayrıca önemli olanın insan olmak olduğuna dair çok özel duygu durumları yaşatan bir film. 

18 Milyon USD ile serinin diğer filmlerinden daha çok bütçe ayrılan bu filmde, görsel anlamda ve ses anlamında büyük iş başarmışlar diyebilirim. Adeta görsel şölen vardı, açıkçası Arınma Gecesi serisinin üstüne düşmeyen biri olmama ve filme dair bir beklentim olmadan gitmeme rağmen bu film beni çok tatmin etti ve filmin sonunda tek böyle düşünen de ben değildim. Sürükleyicilik açısından, insanları ekrana kilitleme açısından gayet güzel bir iş başardıklarını düşünüyorum.

Arınma Gecesi: Sonsuza Dek inceleme

Filmin ardından açıp IMDb puanlamasına baktıktan sonra büyük bir şoka uğradım. Hiç hak etmediği ve bu filme göre bayağı düşük sayılabilecek bir puan almış, yani bir kez daha anlamış olduk ki resmi puanlamalar her zaman gerçeği yansıtmıyor. 

Film henüz vizyondaki ilk haftasında hızla salonlarda oynamaya devam ediyor, izleyecek olanlara şimdiden iyi seyirler! Doğru tercih. 

Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 10:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2021 16:20
+18den anladığınız tek şey cinsellik herhalde sayın yazar. Şiddet içeren filmler de +18 olabiliyor. Bir de ailecek gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz demişsiniz. Demek ki çoluk çocuk kan ve vahşet içeren sahneleri izleyebilir size göre. Neresinden baksan felaket sıkıntılı bir eleştiri yazısı.
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2021 11:14
Bununla beraber benim yazımda aileyle rahatlıkla izleyebilirsiniz diye kastettiğim kesim aile büyükleriydi, aile küçükleri değil. +18 damgası olan bir filmi aile küçüğünüzle zaten yasal olarak izlemeniz sakıncalı beyefendi / hanımefendi. İyi günler dilerim.
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2021 11:13
Merhaba, ben Yiğit Duman. +18’den sadece cinsellik anladığım çıkarımını neye göre yaptınız anlamadım? “ Bu Arınma Gecesi filmi, +18 aksiyon sahneleri çokça barındırmasına “ şeklinde başlayan cümle bile kurdum yazımda, bence birini eleştirmeden önce eleştirdiğiniz konuda haklı olduğunuzdan emin olun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2021 15:07
Filmin eleştirisi de en az film kadar kötü olmuş.
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2021 16:40
Yazarı da senin gibi çekemeyen çok var demekki ben çok beğendim filmi şahsen inceleme de gayet iyi bi inceleme dostum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2021 10:41
Imdb puanını hakkediyor. İzlediğim en kötü purge filmiydi.
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2021 16:16
Adam hem "ne zaman insanların zevklerinin ve beğenilerinin farklı olduğunu anlayacaksınız acaba?" diyor, sonra da filmi beğenmedim diyene saydırıyor. Kendi kendisiyle çeliştiğinin bile farkında değil. Kafalar harika gerçekten.
System32
System32 9.08.2021 10:49
@14:21 ne bu öfke ? üstte ki arkadaş kendi düşüncesini paylaşmış sen ve senin kafa yapında olanlar yüzünden insanlar kendi düşüncelerini belirtemeyecekmi ? bi fikir belirtildiğinde hemen senin savunduğun görüşün aksini düşünyor diye hemen ona hakaretvari yorumlarda mı bulunulmalı ? oraya yazmışsın "ne zaman insanların zevklerinin ve beğenilerinin farklı olduğunu anlayacaksınız acaba?" kendi yaptığın yorumla çelişmişsin sen yazık kafana üzülüyorum sen v senin gibiler için geri kafalı cahil sürüleri...
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2021 14:21
Tamam ya aynen her şeyin en iyisini biliyorsun sen, sen dediğin için de hem puanı hak etti hem de en kötü Purge filmi oldu. Yıl 2021 oldu, ne zaman insanların zevklerinin ve beğenilerinin farklı olduğunu anlayacaksınız acaba? Bana göre de harika film ve diğer Purge filmlerinden daha iyi, problem?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2021 15:44
film gayet iyidi sadece yavaş başlıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2021 10:09
Yazının en başında "filmin sevip sevmediğimiz yönlerine değiniyoruz." demişsiniz ama yazı da filme dair en ufak bir kötü eleştirinız yok ya da bir kusur bulmamışsınız. Demek ki film mükemmel!!! Hayatımda okuduğum en kötü film eleştirisi oldu bu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Arınma Gecesi: Sonsuza Dek inceleme
İlginizi Çekebilir