Her iki hikayeye de bakacak olursak ikinci versiyon daha akla yatkın gelmektedir. Her ne kadar Penguen acımasız birisi olsa da fiziksel yetenekleri üstün olan insanlara karşı pek fazla bir üstünlüğü bulunmamaktadır. Nitekim bir çetenin lideri olmak, dahası kendi kendini lider yapmak, sadece şemsiyeye saklanmış bir silah ile lideri öldürmekten fazlasını gerektirir. Nitekim ekibinizdeki diğer üyelerin sizden korkmasının yanında size saygı duyması da lazımdır. Dolayısı ile Penguen ise bu saygıyı fiziksel özelliklerinden değil hırsızlık yaparken kullandığı zekasıyla kazanır.
Her şeyin ötesinde Oswald (Penguen), Batman’i resimden çıkartmak için dahi ilk başta kaba güce başvurmaz onun yerine Kara Şövalyeyi hırsızlıkla suçlamaya çalışır. Bu, kötü adamlar tarzına bakıldığında ara ara kullanılsa da alışıla gelmiş bir yöntem değildir.
Düşmanımın düşmanı mantıklı bir ortaktırGotham şehri, zamanımızdaki pek çok metropol gibi bozulmuş, yozlaşmış ve kendini kaybetmiş bir şehirdir ve tıpkı gerçek hayattaki şehirlerde olduğu gibi bu şehirde de sorunların ne zaman başladığı ve nasıl bu hale geldiği bilinmez.
Artık neredeyse yaşanılmayacak bir duruma gelen bu eksi inci, son anda bir umut ışığına maruz kalır. Maruz kalır diyoruz çünkü artık bir çoğunluk konumunda bulunan kötüler tarafı şehrin gidişatından oldukça memnundurlar.
İşte böyle bir zamanda gelen Batman, çok sevdiği şehrin bu gerçek yüzüne ilk elden tanık olmuştur. Ailesinin ölümünden sonra içindeki nefret ve intikam duygusunu bastıran Bruce Wayne’in amacı insanlara bir umut vaat etmek, onlara bu dünyada hala iyiliğin var olduğunu ve suçlulara karşı korkusuzca savaşan bir düşüncenin ortaya çıktığını anlatmayı amaçlamaktır.
Fakat işi kolay değildir Kara Şövalyenin. Nitekim bu şehrin suçluları başta Joker olmak üzere hep birlikte pisliğin, kötülüğün, sadakatsizliğin her yere yayılmasını istemekte ve bunun için de her yolu denemektedirler. Kötüler arasında ortak bir düşmana karşı zaman zaman müttefiklik alışıla gemli bir olaydır. Her ne kadar hepsi sadece kendi çıkarını gözetiyor olsa da işin sonunda kaz geleceği için bir iki ufak kümes hayvanını feda etmekte bir sakınca görmezler. Bu furyadan Penguen’de faydalanmaktadır.