Bannerlord Online modu, oyunu 800 kişilik bir MMO yapıyor

Alparslan Gürlek 17.03.2021 - 12:12
"Bannerlord Online" adındaki yeni Bannerlord modu, oyunu 800 oyuncuyu destekleyen bir MMO'ya dönüştürüyor. Denemeye değer.

Bannerlord Online adındaki Mount & Blade II: Bannerlord modu, oyunu devasa çevrimiçi çok oyunculu (MMO) bir oyuna dönüştürüyor. Toplamda 800 kişiyle birlikte oynayabildiğiniz bu modu PCGamer'dan Christoper Livingston denemiş ve tecrübelerini paylaşıyor. 

Bannerlord Online: 800 kişilik MMO Bannerlord modu

Eğer içinizden "Bannerlord da şöyle bir MMO oyunu olsaydı" diyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu Bannerlord modu sizlere tam olarak böyle bir deneyim vaat ediyor. Şimdilik geliştirme aşamasında ve sunucu sayısı kısıtlı olsa da, gelecek vaat eden bir mod. Yüzlerce oyuncunun aynı anda görevler yaptığı, oyunu bambaşka bir deneyime çeviren Bannerlord Online, açıkçası oldukça iyi görünüyor. Karakterinizi oluşturup oyuna başlıyor, diğer herkes gibi kendinizi geliştirmek için para kazanmaya çalışıyorsunuz. Aslında oyundan tam olarak beklediğimiz çok oyunculu deneyimini sunuyor ancak şimdilik yalnızca Rusya'da tek bir sunucusu var. Bu nedenle bazı gecikme problemleri yaşayabilirsiniz.

Bannerlord Online modu, oyunu 800 kişilik bir MMO yapıyor

Livingston'un da belirttiği gibi bu kadar fazla insanın aynı haritada olmasının belli dezavantajları da var. Bazı alanlarda öylece duran insan sürüsünün arasından geçmek bazen zor olabiliyor. Köylere gidip belli çiftlik işlerini görev olarak alabiliyorsunuz. Tohum ekmek, ekinleri sulamak ve tahılları toplamak gibi küçük görevlerle para kazanma şansınız var. Burada da yine çok fazla oyuncu olduğu için tarlalarda toplanacak tahıl kalmayabiliyor. Hal böyle olunca para kazanmak ve gelişmek de zorlaşıyor.

Ayın zamanda haritada haydutlar ve diğer NPC'ler de bulunuyor. Haydutlara karşı bir savaşa girdiğinizde, başka oyuncular sizin savaşınıza katılabiliyor. Arenaya girerek çok oyunculu savaşlara katılabilir, aynı zamanda dilerseniz sadece tribünlerden de seyredebilirsiniz. Yine bu olaylar da para kazanmanızı sağlıyor. Livingston gecikme sorunlarının büyük kısmını menülerde yaşadığını söylüyor. Tabi bu kadar insanla aynı anda bir sunucuda bulunmanın can sıkıcı yönleri de olabilir. Sohbet mesajları ve etraftaki yüzlerce insan bazen normal sonuçlar vermeyebiliyor.

İlerleyen günlerde daha da gelişebilecek Bannerlord modu "Bannerlord Online" kurulumu açısından da acısız. Buraya tıklayarak indirebilirsiniz, daha sonrasında yapmanız gereken e-posta adresiniz ile kayıt olup yeni bir karakter oluşturmak. Peki sizler bu Bannerlord modu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

İlginizi çekebilir:
Mount & Blade II: Bannerlord- Nereden Nereye?

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 03:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 11:44
arkadaşlar bu mod sadece orjinal oyundamı çalışıyor?
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2021 18:00
DLC olarak gelmesi bekleniyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2021 23:15
Singleda bulunan bugları çözdüler de bu kaldı. Önce şu bugları düzeltsinler ,bugdan oyun oynanmıyor.
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2021 14:11
Hocam bunu Taleworlds yapmıyor ki mod yapımcılarına ne single moddaki hatalar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2021 15:29
Tek istediğim şey coop
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2021 10:22
Arkadaşlarla coopa bile razıyım
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2021 11:44
Warband bile olsa razıyız coopa
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bannerlord Online modu, oyunu 800 kişilik bir MMO yapıyor
İlginizi Çekebilir