Benedict Wong Ve Liam Cunningham Röportajı

Murat Oktay 29.03.2024 - 20:07
Netflix'in 3 Cisim Problemi dizisinin aktörlerinde Benedict Wong Ve Liam Cunningham ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, merak ettiklerimizi sorduk.

Netflix'in 3 Cisim Problemi yayına girdi. Bizler de dizinin altı oyuncusu ile bir basın toplantısında röportaj yapma şansı yakaladık. İlk sırada Benedict Wong (Da Shi) ve Liam Cunningham (Thomas Wade) bulunuyor. 3 Cisim Problemi İlk Bakış yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Netflix 3 Cisim Problemi Oyuncuları Benedict Wong ve Liam Cunningham

- Hikayede sizi en çok etkileyen şey neydi? Karakterinizi çok iyi canlandırdığınızı düşünüyorum. Karakterinizi ekrana istediğiniz şekilde yansıtabildiğinize inanıyor musunuz? (Liam Cunningham için)

Liam: %100 eminim. Ancak ben bu karakterin mimarı değilim. David ve Alev tarafından ortaya kondu. Yaptıklarında çok iyiler. Sayfayı açtığınızda, bir şeyi düzeltmeyeceğinizden veya orada olmayan bir şeyi getirmeyeceğinizden emin olabilirsiniz. Yapmanız gereken şey, onların sayfaya yazdıklarına hizmet etmek, çünkü kelimeler kesinlikle çok güzel ve sahneyi inşa edebiliyorlar. Sanırım çalıştığım başka hiç kimse gibi değiller. Olağanüstüler. Yıllar boyunca iyi yazarlarla çalıştığım için çok şanslıydım. Ama bu adamlar kesinlikle en iyileri. Çok şanslıyım.

Netflix 3 Cisim Problemi Oyuncuları Benedict Wong ve Liam Cunningham - 1
Netflix 3 Cisim Problemi: Liam Cunningham

- Karakterleriniz çok farklı ama aynı hedefe sahipler. Ortak noktaları nelerdir ve ilişkileri nasıl gelişmekte?

Wong ve Cunningham: İkisi de çoğunluğun iyiliğine adanmışlar. Çalışmaları hükümetten gizleniyor. Emir verip hayata geçiriyoruz ve sonuçlarını alıyoruz. Bir kaba ya da kağıt parçasına sığdırılamaz bir yapımız var. Çok etkililer ve işlerine olan bağlılıkları da hiç azalmıyor. Ve bu da oyunu bulacak olan şey. Ayrıca bu ikisi o kadar farklı ki aralarındaki anlam da bu. Neredeyse arkadaş gibiler. Gittikleri yolsa o kadar çok yönlendirilmişler ki engeller onlar için sadece bir  basamak. Yenilgiyi kesinlikle ret ediyorlar.

- Game of Thrones'da da Alex ve David ile çalışmıştınız. Bu projede yol almak için size nasıl ulaştılar?

Cunningham: O sırada başka bir Hollywood projesinde çalşıyordum. Onlardan bir telefon geldi. Bir dakikalık konuşmada bana projeyi anlattılar. Bu nasıl proje olabilirdi ki? Belki birkaç haftada tamamlanabilir, belki de hiçbir şey çıkmayabilirdi. Daha sonra senaryoyu okuğumda bunun "epik bir hikaye" olduğunu fark ettim. Daha sonra bu rollerin özellikle bizim için yazılmış olduğunu anladım. Daha sonra Manchester'da bir araya geldik. Aramızda çok fazla entellektüel konuşma olmadı ve "Bana (o rolü) ver" dedim.

- Böyle bir dizinin parçası olmak nasıl bir duyguydu? Da Shi hakkında yeterince detaya sahip değiliz. Hikayede olanlar hakkında bu kadar çok şey bilmesinin nedeni ne olabilir? (Benedict Wong için)

Wong: İlk arandığımda Dr. Strange projesi için setteydim. Bana önce hikayeyi vermediler. Karanterin tanıtan bir senaryo vardı ve benim Wikipedia sayfam kopyalanmış gibiydi. Sonrasında yazar David ve Alex'i ile konuştuğumda hikayenin ne kadar büyük ve global olduğunu gördüm. Manchester'da yaşayan bir Asyalı karakter benim için iyiydi. Bu benim için harika çünkü nadiren eve daha yakın birini oynuyorum. Bu inanılmaz fantastik dizide ve bununla nereye gideceğimizi gerçekten dört gözle bekliyorum.

Netflix 3 Cisim Problemi Oyuncuları Benedict Wong ve Liam Cunningham - 2
Netflix 3 Cisim Problemi: Benedict Wong

- Sizce bizler kurtuluş ya da yıkıma hizmet eden böcekler miyiz?

Cunningham: Bu iyi bir soru. Bence, uzaylılar dürbünü alıp baksalar, pencereleri ve kapıları kapatıp giderlerdi. Çocuk gibi davranmayı bırakıp birbirimizi öldürmeyi bırakana ve kendimizden daha az şanslı olan insanlara bakana kadar zeki, uzaylı yaşam tarafından ziyaret edilmeyi hak ettiğimizi düşünmüyorum ve büyüdüğümüzde şu anda zeki bir uzaylı türünün ziyaretini hak ettiğimizi düşünmeliyiz. İklime bu şekilde davranmayı hak etmiyoruz. Bu gezegende olmayı hak etmiyoruz, bu yüzden büyümemiz gerekiyor ve bunu henüz yapmadık.

- Sizce şovun hangi türe dahil olmalı?

Bilim olarak değerlendirmek çok kolay. Gerilimle başlar ve çözülür. Tür hikayeleri, element dünyaları, dar ama gerçekte dünyamızın çok önemli gerçekliği. Bence asıl önemli olan bu. Bilimi işin içine sokuyoruz çünkü bu insan ırkının geleceği ve hikayemizde bizi kurtaracak tek şey insanoğlunun varoluşsal bir tehdidi beslemek için işaretleri kullanarak bir araya gelmesi.

3 Cisim Problemi Hakkındaki Diğer Röportajlar

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 00:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2024 17:50
3 cisim yaklaşıyor efendim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 23:35
Video röportaj olaydı keşke

--------

Ne yazık ki kayıt almamıza izin verilmedi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Benedict Wong Ve Liam Cunningham
İlginizi Çekebilir