Zine Tseng ve Jess Hong Röportajı

Murat Oktay 29.03.2024 - 18:23
Netflix'in 3 Cisim Problemi dizisinin aktörlerinde Zine Tseng ve Jess Hong ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, dizi hakkında merak ettiklerimizi sorduk.

Netflix'in 3 Cisim Problemi yayına girdi. Bizler de dizinin altı oyuncusu ile bir basın toplantısında röportaj yapma şansı yakaladık. İlk sırada Zine Tseng (Ye Wenjie'in gençliği) ve Jess Hong (Jin Cheng) bulunuyor. 3 Cisim Problemi İlk Bakış yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Netflix 3 Cisim Problemi Oyuncuları Zine Tseng ve Jess Hong

- Tüm hikayeye öğrenmek ne kadar zordu? Zira çok fazla teknik bilgi gerektiren konular da bulunuyor.

Biraz araştırma yapmamız gerekti. Şanlıyız ki çok fazla destek veren oldu. Fizikçi Dr Matt Kenzie (Cambridge Üniversitesi) anlamamızda yardımcı oldu. Kimi zaman çok aptalca sorularımız olsa da konuya anlamamız için bize çok fazla destek verdi. Ama en önemli olan şey Dan (David Benioff) ve Alex (Alexander Woo) son derece kompleks karakterler yaratabiliyor olması. Tüm hikayeyi anlayabilmemiz için çok yardımcı oldular. Tüm yapmamız gereken metinler üzerinde yoğunlaşmaktı. Bir aktör olarak bilim adamının duygu, korku ve hislerini yansıtmak da bizim işimizdi.

Netflix 3 Cisim Problemi Oyuncuları Zine Tseng ve Jess Hong - 1
Netflix 3 Cisim Problemi Oyuncuları Jess Hong

- Hikayenin kaynağına baktığınızda, doğru yansıtabilmek için serinin fanlarından bir baskı ile karşılaştınız mı?

Kitapları daha önce okuyup, doğru anladığımız için herhangi bir baskı ile karşılaşmadık. Kitaplar açısından baktığımızda Dav ve Alex'in eşsiz yazma yetenekleri sayesinde tüm hikaye doğru bir şekilde yansıtıldı. Bu sebeple hikayeyi daha önceden bilenlerin beklentilerini karşılayacağını umuyorum. Bunu bir yarışma olarak görmüyorum. Bugüne kadar hikayenin birçok adaptasyonu yapıldı. Ürettiğimiz içerikle gurur duyuyoruz. İnsanların onun hakkında konuşmasından mutluluk duyuyoruz.

- Game of Thrones gibi televizyonu derinden etkilemiş bir dizinin yapımcılarıyla yola çıktığınızda, onun gölgesinde kalacağınızı hiç hissettiniz mi?

Şu anda zaten gölgesinde kaldığımızı düşünüyorum. Ancak bu farklı bir yapım ve farklı karakterler. Dizideki karakterler bizim evrenimizdeki en büyük zihinler. Gelişen olaylar karşısındaki tüm yükü almaları ve çözüm üretmeleri gerekiyor. Benim tek yapmam gereken karakterime odaklanmak ve onu doğru şekilde yansıtmaktı.

Netflix 3 Cisim Problemi Oyuncuları Zine Tseng ve Jess Hong - 2
Netflix 3 Cisim Problemi Oyuncuları Zine Tseng

- Dizi çok farklı konum ve zamanlarda geçiyor. Çekimler sırasında nasıl olacağına dair zihninizde bir görüntü oluştu mu? Yoksa tüm işlemler bittiğinde, yayına girecek sürümü izleyince farklı bir görüntü mü oluştu?

İlk sezonu izledikten hemen sonra Dan ve Alex'e "İkinci sezonu bekleyemeyeceğim" diye yazmıştım. Elbette haklısınız. Covid sürecinde sete giriş ve çıkışlara çok önem veriliyordu. O sebeple beklentimden farklı bir sonuç da olabilir düşüncesi vardı. Ancak Dan ve Alex zihninde hikayeyi o kadar iyi canlandırmış ve o kadar sabırlıydılar ki tam da beklediğim gibi çıktı.

- Şovda çok fazla şey var. Bilim, gizem ve eğlence var. Şovu nasıl kategorize edersiniz?

Saydıklarınızın hepsi. Tek bir sınıfta değerlendirmek mümkün değil. Deneyimliyoruz. Geleneksel bir hikaye anlatımı değil. Belki gizem ve bilim-kurgu kategorisine daha yakın olabiliriz. Ancak hikayenin geniş felsesesinde dünyalar savaşı bulunuyor. Ancak mikro hikaye, tamamen güzel ilişkilere sahip insan odaklı. İlk sezonun sekiz bölümü sadece başlangıç.

Zine Tseng için: Hikaye sizi nasıl etkiledi ve bunun bir parçası olmaya nasıl karar verdiniz?

Parçası olmak için karar vermedim. Olabilmek için şansımı denedim. Daha önce Netlifx'in bu adaptasyonu yapacağını biliyordum. Genç karakterle (Ye Wenjie'in gençliği) çok yakın olduğumu biliyordum. Çünkü o çok güçlüydü. Tüm hikaye onun hayatını tehdit ediyor. Ama bir şekilde hayatta kalıyor. Benim için harika bir kurtulan olduğunu gösteriyor. Kurtulma yetileri sadece güçlü kişiliklerde olur. İçindeki ekili bir şey onun hayatta kalmasını destekliyor. Ben onun durumunda olsam muhtemelen şimdiye kadar ölmüştüm.

Kendinizi oyuncu olarak tanımlar mısınız? Daha önce VR cihazları ile oynama şansınız olmuş muydu?

Jess: Benim için bir sanal dünya oyunlarına en yakın olduğum an, bir araba yarışıydı. Bu sayede ehliyetimi aldım.

Zine: Ben Londra'da bir podun içinde olduğunuz bir VR oyunu oynamıştım. Tüm beş duyuyu da bir anda yansıtıyordu.

3 Cisim Problemi Hakkındaki Diğer Röportajlar

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 02:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Zine Tseng ve Jess Hong
İlginizi Çekebilir