Binary Domain'in yapay zekası laftan anlayacak

Murat Halilbeyoğlu 8.08.2011 - 11:03
Ciddi cidii bu adamlarla konuşacakmışsız
SEGA şu sıralar üzerinde çalıştığı Binary Domain için yapay zekayı oldukça yüksek bir seviyede tutmaya çalışıyor. Bilindiği kadarı ile ekibinizdeki kişiler her ne kadar bağımsız olsa da dostlarınızı yanınızda tutmanız için onlarla ciddi şekilde konuşmak zorundasınız.

Yapımcı Toshihiro Nagoshi "Kulaklık setlerine uygulanacak olan interaktif elementler olacak ve sonucunda az ya da çok diyaloğa girme durumunuz olacak" dedi.

"Misal bazı NPC'lerin kendilerine ait geçmiş hikayeleri bulunacak ve bu konuşmaları kulaklık setiniz ile yapacaksınız."

Oyunun hikayesini ve dramasını oyun içindeyken bizlere yansıtmak istediğini belirten Nagoshi aynı zamanda oyuncular ve NPC'ler arasındaki ilişkilerin de ses komut sistemi ile olacağını belirtti.

Binary Domain'in yapay zekası laftan anlayacak
"Her oyuncunun temel bir davranış seviyesi ve işleyiş yapısı olacak. Ancak onlarla nasıl etkileşime gireceğinize bağlı olarak -misal siz onlara veya onlar size ihanet ederse- oyunun işleyişine ciddi anlamda etki edecek durumlar olacak. Dolayısı ile oyunun içine dahil olma tecrübesini daha yoğun yaşayacaksınız."

Dırdırcı yapay zekaya bebek bakıcılığı yapmak zorunda olduğunuz oyunlardan nefret ettiğini söyleyen Nagoshi "Bizim esas amacımız, temelde yapay zekanın kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak böylece siz de onun arkasını kollamak zorunda kalmayacaksınız" diyor.

Binary Domian şubat ayında PlayStation 3 ve Xbox 360 için çıkacak.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 01:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Binary Domain'in yapay zekası laftan anlayacak
İlginizi Çekebilir