Microsoft, Bing Chat'i diğer tarayıcılara genişletiyor

Taylan Bal 26.07.2023 - 10:18
Microsoft'un yapay zeka sohbet botu olan Bing Chat, Microsoft tarayıcılar dışında da kullanılabilir hale gelecek.

Microsoft'un yapay zeka sohbet botu olan Bing Chat, şirketin açıklamasıyla bugün, Google Chrome ve Apple'ın Safari gibi diğer tarayıcılarda görüldüğü birçok raporun ardından, Microsoft tarayıcılar dışında da kullanılabilir hale gelecek. Bu genişleme, Microsoft'un ChatGPT benzeri AI sohbet botunu, önceden yalnızca Bing mobil uygulaması ve Microsoft Edge tarayıcısı gibi Microsoft ürünleri içinde kullanılabilir kılmıştı.

Bing Chat, artık Google Chrome ve Apple Safari gibi diğer tarayıcılarda da kullanılabilir

TechCrunch'a göre, şirket Bing Chat'in diğer tarayıcılara genişlediğini onayladı ve bu henüz resmi olarak duyurulmamıştı.

Microsoft iletişim direktörü Caitlin Roulston'ın gönderdiği e-postada, "Diğer tarayıcılardaki testlerimizin bir parçası olarak Bing Chat'e Safari ve Chrome'a erişimi başlatıyoruz" dedi. "Standart test prosedürlerimiz tamamlandığında, daha fazla kullanıcıya erişimi genişletmek için sabırsızlanıyoruz."

Bing Chat, artık Google Chrome ve Apple Safari gibi diğer tarayıcılarda da kullanılabilir

Windows kullanıcıları, Bing AI sohbet botuna erişim kazandıklarında, Windows 10 veya 11 görev çubuğunda, Bing AI'ı Chrome'da deneme fırsatını sunan bir pop-up aldılar. Ayrıca, kullanıcılar tercih ettikleri tarayıcılarından Bing.com'a giderek, deneyimi denemek için "Chat" simgesine tıklayabilirler.

Bing Chat'in ChatGPT benzeri deneyimi, OpenAI'in GPT-4 modeli ile destekleniyor

Bing Chat'in ChatGPT benzeri deneyimi OpenAI'in GPT-4 modeli tarafından destekleniyor, ancak bazıları diğer tarayıcılarda AI sohbet botunu test etmenin orijinal sürümle kıyaslandığında daha fazla sınırlamaya sahip olduğunu bildirdi. 

Örneğin, genişlemeyi ilk fark eden WindowsLatest.com adlı blog, Bing Chat'in Chrome'da sadece bir konuşmada beş mesajı desteklediğini belirtti, oysa Microsoft Edge'de mevcut olan 30 mesajlık desteğe sahip değildi. Ayrıca, site, karakter sayısını Edge'de desteklenen 3.000 yerine 2.000 ile sınırladığını da söyledi.

Microsoft, bu ayrıntıları doğrulamayı reddetti ve Bing Chat'in farklı sürümleri arasındaki farklar hakkında daha fazla bilgi paylaşmadı. Ayrıca, genişlemenin ne zaman başladığını, hangi platformların desteklendiğini veya testlerin küresel pazarlardaki kullanıcıları içerip içermeyeceğini onaylamadı. Bunun, önümüzdeki günlerde keşfetmemize kalmış gibi göründüğünü belirtti. Google Chrome ve Safari desteği eklenmesinin yanı sıra, Bing Chat'in koyu tema testi yapıldığı görünüyor, ancak bu henüz geniş bir şekilde mevcut değil.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 20:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2023 22:00
Yayılma politikası istedikleri için destekleri sürüyor, bu ilgilenen birileri olduğunu gösterir. Güzel haber.
Haberle direk alakası yok ancak son zamanlarda yazarların Türkçe hassasiyeti gün geçtikçe azalıyor maalesef.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bing Chat'i diğer tarayıcılara geliyor
İlginizi Çekebilir