Bu Akşam Ne İzleyelim? (Altıncı His)

Ceyda Doğan 20.08.2013 - 11:28
Her yetenek, lütuf değildir
Korku filmlerinden yana oyunuzu kullandığınızda, kaç tane başarılı film aklınıza gelir? Biliyorsunuz ki, korku ve gerilim türleri arasında çok ince bir çizgi vardır. Kimimize göre korku türü daha çekici gelirken, kimimize göre gerilim türü daha başarılı olabiliyor.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Altıncı His)
Başarılı bir gerilim filmi izlemek istiyorsanız, Altıncı His tam size göre. The Sixth Sense olarak vizyona giren Altıncı His filminin başrol oyuncusu Bruce Willis. Yanında  Mischa Barton, Haley Joel Osment, Donnie Wahlberg ve Toni Collette olunca işin rengi değişiyor. 1999 ABD yapımı olan film; dram, gerilim ve korku türünde izleyiciyle buluştu. Altıncı His'sin yönetmeni ise M. Night Shyamalan.

Filmimiz, sekiz yaşında bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Cole Sear isimli bu çocuk, karanlık güçlerin etkisi altındadır. Kimi zaman hayaletler görmekte ve hatta bu hayaletler, onu ziyaret etmektedir. Gölgelerin arasından fırlayan bu hayaletler, Cole'un psikolojisini ciddi etkilemektedir. Kendisinde normal ötesi bir takım güçlerin var olduğunun farkına varan küçük çocuk, bunların sebebini anlayamadığı gibi, çektiği acıları da çocuk psikoloğu Malcolm Crowe'un dışında hiç kimseye anlatamamaktadır. Bir psikolog olmasının etkisinden dolayı, hayaletlere inanmayan Malcolm, zamanla hastasıyla ilgilendikçe, kendisi de zor zamanlar yaşamaya başlar. Aslında hayaletlerin çocukla iletişime geçmesinin, çok özel nedenleri vardır ve zamanla bu sırrı da ortaya çıkartacaklardır.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Altıncı His)
Altıncı His, M. Night Shyamalan'ın aynı zamanda senaristliğini yaptığı bir film. Zamanının en başarılı gerilim filmlerinden biridir. Filmin sonu o kadar güzel ve şok edici bir şekilde bitiyor ki, aslında olanların, görünenden çok farklı olduğunu anlıyorsunuz.


Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 18:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu Akşam Ne İzleyelim? (Altıncı His)
İlginizi Çekebilir