Bu RDR 2 modu ile oyunun ayrıntı seviyesi artıyor

Alparslan Gürlek 19.04.2021 - 14:02
Yayınlanan yeni bir RDR 2 modu sayesinde oyunun açık dünyasının ayrıntı düzeyini bambaşka bir boyuta taşıyabileceksiniz. Denemeye değer!

Rockstar'ın yayınladığı Red Dead Redemption 2, özellikle açık dünyasının ayrıntılarıyla oyuncular nezdinde oldukça önemli bir yere sahip. Dünya ve etkileşimlerin ayrıntılı olması, yapay zekanın kalitesi ve "yaşayan bir dünya" hissi RDR 2 oyununu oyuncuların gözdesi haline getirmişti. Oyunun 2019 sonlarında PC platformunda da boy göstermesiyle modlanmasının önü açılmıştı. Bugün karşımıza çıkan bir RDR 2 modu sayesinde oyunun detaylı ve canlı dünyasında bazı küçük değişiklikler yapabileceksiniz.

RDR 2 modu dünyayı daha "kalıcı" hale getiriyor

Ayrıntıların oyunu olan Red Dead Redemption 2, bu yeni mod sayesinde oyuncular için biraz daha zorlayıcı ancak daha gerçekçi bir deneyime dönüşüyor. Oyunu oynadıysanız, bir kasabada belli bir hasara sebep olduktan sonra oradan ayrılıp geri döndüğünüzde bazı şeylerin kaybolduğunu göreceksiniz. Bu bazen bir ceset, bazen ise hasar verdiğiniz bir yapı olabilir ve yeniden döndüğünüzde onu sağlam şekilde bulabilirsiniz. İşte yayınlanan bu özel mod sayesinde bu konuda oyunu yeni bir gerçekçilik boyutuna taşıyabilirsiniz.

Bu RDR 2 modu ile oyunun ayrıntı seviyesi artıyor

"Enhanced Entity and World Persistence 1.2" adındaki bu mod, oyunda dünyanın daha kalıcı olmasını sağlıyor. Biraz açacak olursak artık bir kasabada katliam yaptığınızda, cesetler ya da zarar verdiğiniz hiçbir şey oradan silinmeyecek. JullietG tarafından geliştirilen ve PixieV tarafından yüklenen bu RDR 2 modu araçların, silahların, atların ve cesetlerin artık varsayılan olarak takip edilmesini ve etkileşim kurduğunuz herhangi bir varlığın, kendiniz ayarlayabileceğiniz bir kalıcılık halkasına eklenmesini sağlıyor. Ayrıca mod içerisinde çok sayıda optimizasyon da barındırıyor. Bu durumu PixieV açıklamasında "Varsayılan olarak, mod kullanıcı tarafından yapılandırılabilen, kare hızına dayalı olarak dinamik olarak etkinleştirilip devre dışı bırakılabilen bir performans izleme sistemine sahip" diye açıklıyor.

Ayrıca bu mod ile tanık sistemi de değişiyor. Artık yolda bir ceset bırakacağınız zaman, onun orada uzun bir süre daha kalacağını bilmeniz ve buna göre davranmanız gerekecek. Bununla birlikte son 30 günün en popüler modları arasında bir sigaranın tamamını içmeyi, oturmayı ve sizi selamlayan herkesi otomatik olarak selamlamanızı sağlayan modlar bulunuyor. Göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz. Bu RDR 2 modu hakkında görüşlerinizi alt tarafta yer alan yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 09:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2021 15:26
Bunu ve daha fazlasını olması gerektiği kadarıyla Rockstar Games'in yapması gerekiyor.
Naru61
Naru61 23.04.2021 11:14
Sırf çoğu oyuncu aşırı detayda sıkılmasın diye çoğu detayı çıkardı Rockstar.
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2021 10:37
Sonra da oyun niye sıkıcı diye boş boş yorum yaparsın. Biri mod yapınca mükemmel, Rockstar yapsa kötü.
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2021 19:12
Rockstar zaten bircok mekanigi oyunu bunaltici hale getiriyor diye oyundan cikartmisti.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2021 08:16
Rockstar'da 1000 kişinin aklının saramadığı işleri yapmışlar yani öyle mi. La haydeee
Kalan Karakter: 300 Gönder
kaskal
kaskal 19.04.2021 19:53
Çok saçma. Birini öldürüyorum ya da bir aracın önünü kesiyorum ve aradan yıllar geçse de orada kalıyor. Birincisi bu gerçekliği bozar. Kimse kasabanın ortasında bir ceset olsun istemez. Bu nedenle cesetler toplanmalıdır. İkincisi yolun ortasında bir araba kalabalık yaratır aynı yerde üst üste oluşan arabalar yolları tıkar ve anlamsız bir trafik olur. Son olarak en önemlisi bu kadar çok modelin oyunda kalıcı olması demek büyük bir performans düşüklüğü sebebidir ve kimse oyununda fps düşüşleri olsun istemez.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu RDR 2 modu ile oyunun ayrıntı seviyesi artıyor
İlginizi Çekebilir