Call of Duty Warzone'da Neo-Nazi sembolü

Alparslan Gürlek 16.03.2021 - 11:48
Call of Duty Warzone oyununda para ile satın alınan bir Neo-Nazi sembolü bulunuyor, peki ama neden? Activision sessizliğini koruyor.

Call of Duty: Warzone amblemlerinden birinde kullanılan bir sembol, Neo-Nazi grupları tarafından benimsenen bir sembole çarpıcı şekilde benziyor. Spesifik olarak, söz konusu CoD sembolü, aslen 2014'teki Rus-Ukrayna savaşının ilk aylarında kurulan aşırı sağcı Ukrayna ulusal muhafızı Azov Taburu tarafından kullanıldı. Oyundaki amblem ise buradan ilham alınmış gibi görünüyor.

Call of Duty Warzone Neo-Nazi amblemi

Söz konusu amblem, en azından 2020'nin başından beri oyunda bulunan 11 dolarlık bir kozmetik paketi olan Chimera Pack'te bulunuyor. Birçok Warzone amblemi gibi bu da kanatlı bir yaratığın -Gargoyle- arkasında görünmeye başlıyor. Sembol mor/sarı renklerinden oluşuyor. İlk kez dün Warzone'un resmi subreddit sayfasında bir kullanıcı tarafından belirtildi.

Call of Duty Warzone'da Neo-Nazi sembolü

Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz gibi solda Chimera amblemi, sağda ise bir Azov Taburu logosu bulunuyor. Aradaki benzerlik ise çarpıcı şekilde fazla. Her iki amblemde de ortak olan sembol, Hitler'in 2. SS Panzer Bölüğü dahil olmak üzere İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi partisi tarafından yaygın olarak benimsenen bir Cermen sembolü. Wolfsangel adındaki bu sembol daha sonra Aryan Nations gibi Neo-Nazi grupları tarafından benimsendi.

Chimera paketi, bir terör örgütünü devirmek için oyunun ana karakterleriyle birlikte dahil olan Rus silah tüccarı ve bir Modern Warfare karakteri olan Nikolai'yi içeriyor. Ancak terör örgütünün üyelerinden biri de Ukraynalı karakter Yegor olarak karşımıza çıkıyor. Chimera paketini satın aldığınızda benzersiz bir kıyafet ile gelen üç operatörden biri Yegor. Aynı zamanda üzerinde sembolün kendisini taşımayan tek operatör de yine kendisi.

Call of Duty Warzone'da Neo-Nazi sembolü

Orijinal Reddit gönderisinin işaret ettiği gibi, Warzone amblemi Azov Taburu sembolüyle aynı renk şemasını kullanıyor. Aradaki benzerliği inkar etmek gerçekten zor. Hali hazırda Activision için bu konu üzerine yapılmış bir yorum yok. Peki neden birçok oyunda karşımıza çıkan Svastika yerine Wolfsangel sembolü seçilmiş? Bir yanlışlık sonucu bile olabilir. Chimera paketi, içinde bir anti-kahramanlar paketidir diyebiliriz. Sembolün yanlışlıkla eklenmiş olması bile mümkün. Gelişmeleri takip ederek sizlere en hızlı şekilde ulaştırmaya çalışacağız. Sizler de görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 20:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 14:01
Pakette Farah yok abim. Farah Battle Pass season 6 ile geldi diye hatırlıyorum. Bahsettiğiniz benzerlik olsa da inadına Warzone diyorum. I love smell of napalm in the morning at Verdansk
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty Warzone'da Neo-Nazi sembolü
İlginizi Çekebilir