Warzone yayınında ırkçılık yapan NBA oyuncusu özür diledi

Alparslan Gürlek 10.03.2021 - 13:46
NBA Miami Heat oyuncusu Meyers Leonard, Call of Duty Warzone yayınında kullandığı ırkçı kelime ile ilgili bir özür notu paylaştı.

Miami Heat oyuncusu ve aynı zamanda FaZe klanı yayıncısı olan Meyers Leonard, Warzone yayını sırasında sınırı aştı. Irkçılık içeren bir kelimeyi cümleleri arasına sıkıştırıp kullanan oyuncu kısa sürede büyük tepki gördü. Daha sonrasında bir özür notu yayınlasa da bu yaptığı ilk yanlış değil. Bu yüzden topluluğun tepkilerini üzerine topluyor. Yayın internetten silinmiş olsa da kelimeyi kullandığı kısa kesit YouTube'a düşmüş.

NBA oyuncusu Meyeres Leonard'dan Warzone yayını sırasında ırkçı söylem

Ekip arkadaşlarıyla sesli sohbetten eğlenirken Leonard çok yanlış bir kelime kullandı. "Beni snipe'lama seni ****, ***" şeklinde küfürler savuran oyuncu, araya öyle bir kelime sıkıştırdı ki bütün sponsorluklarından olabilirdi. Kelimeyi buraya yazmam asla doğru olmayacak bu nedenle size basitçe anlamını açıklayayım. "K" harfiyle başlayan kelime, Yahudi halkını aşağılamak için Amerikan ırkçıları tarafından kullanılıyor. Aşağıdaki videodan ilgili kesiti görebilirsiniz.

Yayın Meyers Leonard'ın kanalından silinmiş olsa da, ilgili bir bölümü yakalayıp YouTube'a yüklemeyi başarmışlar. Twitter'da da büyük tepkilerle karşılaşan NBA oyuncusu, bir özür notu paylaşmak zorunda kaldı. "O zamanlar kelimenin ne anlama geldiği ve tarihi hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Tabi bu hala kelimenin Yahudi cemaatine karşı çok saldırgan olduğunu değiştirmiyor ve mazeret değil" dedi. Şimdi kelimenin anlamını öğrendiğini ve bu tür nefret söylemlerine karşı onu eğitecek insanlarla görüştüğünü söylüyor. Aynı zamanda kullandığı kelimenin ne kendisini, ne antrenörünü ne de takımı Miami Heat'i yansıttığını belirtiyor. Zarar verdiği Yahudi cemiyetinden özür dileyerek cümlelerini sonlandırıyor.

Warzone yayınında ırkçılık yapan NBA oyuncusu özür diledi

Ancak topluluktan bu şekilde özür dilese bile, bu yaptığı ilk ırkçı hareket olduğu anlamına gelmiyor. Leonard daha önce de 2020'de bir NBA maçı sırasında, Amerika'daki "Black Lives Matter" -Ubisoft'un da desteklediği- hareketine destek olmak için bütün oyuncular diz çökerken, ayakta kalmayı seçmişti.  Bu da aslında gelen tepkilerin, zamanla topluluğa gösterdiği imajının da etkisiyle büyüdüğünü gösteriyor. Aynı zamanda FaZe klanı için de bu tür ırkçı söylemler ilk kez yaşanmıyor. Daha önce Daniel "Dubs" Walsh, bir Fortnite yayını sırasında bu tarz bir ırkçı söyleme yer vermişti. Sonra özür dileyerek örgüte yeniden katılmıştı.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 23:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 20:00
Amerika'da her yerde zenciler birbirlerine nigga diyorlar. Şarkılarında kullanıyorlar. Çoluk çocuk bunların şarkılarıyla büyüyor. Sonra beyaz bir çocuk bu kelimeyi kullansa waaaowww olacak. Amerika halkı zaten yarı deli bir millet. Kızılderililerin ahı olacak ki...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2021 14:21
Warzone oynayarak kariyer yapmasi daha mantikli hic iyi bir 5 numara degil
Kalan Karakter: 300 Gönder
Warzone yayınında ırkçılık yapan NBA oyuncusu özür diledi
İlginizi Çekebilir