Civilization V içi özel bir süper yapay zeka geliştirildi ve eklendi

Mehmet Atilla Turan 6.01.2018 - 13:25
Üç kişi tek gitmemiz gerek.
Cambrigde Üniversitesi'nde bulunan ve teknoloji sekmesinde çalışan bir grup, üzerinde modifiye yaptıkları süper yapay zekayı Civilization V'e uyarlamayı başardı. Eklenen süper yapay zekanın Civilization V'te olmasının nedeni ise yapay zekanın ne derece büyük hasarlar çıkarabileceğini göstermek.

RTS oyunlarının gözdesi, şimdi beklenmedik bir yapay zekaya sahip

"Yapay zeka, doğru geliştirildiği halde bir sürü işe yarayabilir ve insanlığa yararı olabilir." tarzında bir cümle ile başlayan modun açıklaması, "Fakat yapay zeka alanı çok fazla gelişirse yapay zeka kontrolden çıkabilir ve beklenmedik bir şekilde her şeyi yerle bir edebir." cümlesi ile devam ediyor. Kendi sektörünüzü ve ülkenizi yarattığınız Civilization V gibi bir oyunda aşırı gelişmiş bir yapay zeka, gerçekten büyük sorunlar ortaya çıkarabilir.

Modun yapımcısı Dr. Sharar Avin ise, süper yapay zekanın oyun içerisinde bulunan yakın geçmiş veya günümüzde daha efektif olarak çalıştığını belirtiyor. Yani yapay zekanın tüm potansiyelini görmek istiyorsanız oyuna modern dönem ile başlamanız tavsiye ediliyor. Modu kendiniz de denemek istiyorsanız Civilization V'in Steam sayfasından ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 00:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.01.2018 17:15
Sekmesi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.01.2018 14:04
Teknoloji sekmesi nedir yav? Cambridge bir web tarayıcı mı? :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cambridge Üniversitesi, Civ5 için süper yapay zeka modu geliştirdi
İlginizi Çekebilir