Heyecanla beklenen Ahlat Ağacı filminin fragmanı yayınlandı

Furkan Güler 23.05.2018 - 10:24
Cannes Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlanan filmi izleyecek misiniz?

Ülkemizin yetiştirdiği güzide yönetmenlerden bir tanesi olan Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Ahlat Ağacı'nın fragmanı yayınlandı. 2014 yılında Kış Uykusu'nu çekmiş ve Altın Palmiye Ödülü'nü kazanmıştı. Yeni filmi sayesinde Cannes Film Festivali'ne katılan Nuri Bilge Ceylan'dan 3 saat 8 dakikalık filmi festival için kısaltması istenmiş ancak tecrübeli yönetmen bu karara olumsuz bir yanıt gelmişti. Ancak film bitiminde seyircisinin büyük derecede ilgisini çeken Ahlat Ağacı, dakikalar boyunca ayakta alkışlandı.

Ahlat Ağacı için fragman yayınlandı

Bunların ardından seyirciler filmi ve filmin fragmanını büyük bir heyecanla beklemeye başladı. Yapımcı ekip, geçtiğimiz gün filmin fragmanını bekleyenleri için yayınladı. Fragmanı izlediğinizde Nuri Bilge Ceylan'ın kendine has tarzının yine Ahlat Ağacı'na yansıtıldığını görüyorsunuz. Filmde renkler ve sahneler sayesinde gerçekçiliğin yanında baskın bir ortamı seyirciye sunan Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi, 1 Haziran tarihinde vizyona girecek. Hürriyet'te yazana göre filmin konusu şu şekilde,

Üniversiteyi bitirip memleketine geri dönen 20’li yaşlarındaki Sinan, kitabını basabilecek bir sponsor ararken hem ailesiyle ilgili sorunlarla yüzleşiyor hem de bir dönem tanıdığı insanlarla yeniden buluşuyor. Geçmiş muhasebeleriyle birlikte gelen bu karşılaşmalar en temelde Sinan’ın kendisiyle yüzleşmesiyle sonuçlanıyor. Doğu Demirkol’un başarılı performansıyla sivrildiği Ahlat Ağacı, özellikle ilk yarısında mizahı bolca kullanıyor. Öğretmen, yazar, asker, imam ve inşaatçı gibi karakterler üzerinden günümüz Türkiyesine dair geniş bir portre çizen film dede, baba ve oğulu kapsayan üç jenerasyonun arasındaki güç savaşlarını, özünde ne denli benzer olduklarını gözler önüne sererek işliyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 15:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
Masterlee
Masterlee 23.05.2018 15:51
Çekimler çok güzel, kamera açılarına bayıldım. Nuri Bilge Ceylan farkı hemen belli oluyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cannes'te boy gösteren Ahlat Ağacı filminin fragmanı yayınlandı
İlginizi Çekebilir