Crash Bandicoot 4 PS5 sürümü dolu dolu geliyor

Alparslan Gürlek 26.02.2021 - 12:52
Crash Bandicoot 4: It's About Time için gelecek PS5 yükseltmesi, konsolun ve kontrolcünün bütün nimetlerinden faydalanacak. Ayrıca 4K'da 60FPS çalışacak.

Sevilen platform oyunu serisinin son oyunu olarak karşımıza çıkan Crash Bandicoot 4: It's About Time, mevcut konsollarda an itibariyle çıkmış durumda. Dün gece Sony'nin yaptığı State of Play sunumuyla PlayStation 5 geliştirmesinin oyuna nasıl yansıyacağı konusunda yeni detaylar paylaşıldı. Görünen o ki oyunun PS5 yükseltmesi, konsolun ve kontrolcüsü DualSense'in bütün nimetlerinden faydalanacak.

Crash Bandicoot 4: It's About Time PS5 yükseltmesi oynanış anlamında yeniliklerle geliyor

Sevimli dünyasıyla bir bandikut faresi olan Crash olarak oynadığımız serinin son oyununda, farklı karakterlerle oynama şansına da erişmiştik. Geçtiğimiz yılın sonlarında çıkan Crash Bandicoot 4: It's About Time incelememizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Daha önce de çıkacağını bildiğimiz PS5 ve Xbox Series X sürümlerinden PS5 sürümü için dün geceki sunumda yeni detaylara yer verildi.

Duyurulan ilk detayın, oyunun PlayStation 5'te native 4K çözünürlükte 60FPS çalışacak olmasıydı. Aynı zamanda DualSense kontrolcüsünün yeni tetik teknolojisini, haptic feedback özelliğini ve konsolun 3D ses özelliklerinin de yeni nesil sürümünde karşımıza çıkacağını belirttiler. Ayrıca PlayStation 5'in yüksek hızlı SSD'si sayesinde çok daha kısa yükleme süreleri Crash Bandicoot 4'ün yeni nesil sürümünde karşımıza çıkacak.

Oyunda kontrol ettiğimiz her karakterin özel yeteneklerini tam anlamıyla hissetmemizi sağlayan DualSense'in adaptif tetikleri sayesinde oynanış anlamında da farklı bir deneyim oyuncuları bekleyecek. Yine PlayStation 5 konsolunun özelliklerinden biri olan gelişmiş 3D sesler ile geliştiricinin tabiriyle "yeni bir boyuta geçeceksiniz". Oyunu yüzde 106 -evet, bu oyunda %106- tamamlamak istiyorsanız yine konsolun içinde bulunan aktivite kartları sayesinde işiniz kolaylaşacak.

Crash Bandicoot 4 PS5 sürümü dolu dolu geliyor

Yeni sürüme geçmek istiyorsanız kayıtlarınız da sizinle birlikte PlayStation 5 sürümüne geçebilecek. PS4'ten PS5'e kayıt transferi yapılabilecek. Aynı zamanda oyunun PS4 sürümüne sahip kullanıcılar, herhangi bir ek ücret ödemeden oyunu yeni nesil konsolları için yükseltebilecekler. PlayStation Blog sayfasında bu konuya dair daha fazla detay ve kayıt transferiyle ilgili yapmanız gerekenler adım adım paylaşılmış. Buraya tıklayarak o yazıya da ulaşabilirsiniz. Oyunun yeni nesil sürümü 12 Mart 2021 tarihinde piyasaya çıkacak. Peki sizler Crash Bandicoot 4'ün PS5 sürümü hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 13:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2021 16:46
Series x'in ps5'den 2 teraflops fazla oluşu tüm oyunları daha keskin daha net daha akıcı daha canlı çalıştırmasından dolayı bu oyun ve diğer tüm oyunları Series X de deneyimlemek tabiki mantıklı,,ps5 sadece özel oyunlar için tercih edilmeli
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2021 19:27
biraz daha net ve keskin olsun diye iki konsolmu alalım yani. 60fps ve 4k olduktan sonra farketmiyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crash Bandicoot 4 PS5 sürümü dolu dolu geliyor
İlginizi Çekebilir