Cut the Rope

Mahmut Saral 18.10.2010 - 16:41
Evdeki sevimli yaratık
Platformlar iOS
Cut the Rope
  • Yapımcı - Yayıncı Chillingo Ltd. -
Merlin Puanı 87
Artılar Eğlenceli görevler, komik karakterler
Eksiler Kısa sürede bitirilebiliyor
Günün birinde evinize gizemli bir paketin geldiğini düşünün. Kimin gönderdiği veya nereden geldiği bilinmiyor. Üstelik bu paketi görene kadar sizin de gelişmelerden haberiniz yok. Her şey kutunun içinde saklı ve onu açtığınızda, daha önce görmediğiniz bir yaratıkla göz göze geliyorsunuz. Artık yapmanız gereken, ona sahip çıkmak ve onu beslemek. Emin olun bu iş sizi eğlendirecektir. Öyle ki yeri gelecek, bu sevimli yaratığı iş yerinize de götürecek, orada da onu beslemeye devam edeceksiniz. Tabii ki bir takım unsurları göz önünde bulundurarak ve bazı tedbirleri alarak.

Milyonlarca oyuncunun beğenisini kazanan Angry Birds isimli yapımı biliyorsunuzdur. İncelemesine sitemizde de yer vermiştik. Bu güzel oyunu hazırlayan yapımcılar, sadece kuşlarla yetinmek istememiş, bu kez daha farklı ve eğlenceli bir oyunla karşımıza çıkmışlar. Yani Cut the Rope ile.

Hadi minik yaratığımızı beslemeye başlayalım

Cut the Rope, eğlenceli bir platform oyunu. Yapmamız gereken, sevimli yaratığımızı her bölümde şekerle beslemek. Her bölüm için tek şeker yeterli oluyor. Önemli olan ise, bunu kısa sürede ve olabildiğince verimli yapabilmek. Şeker toplarken, etraftaki diğer unsurları da görmezden gelemeyiz. Örneğin yıldızlar. Şeker, bir ipin ucunda oradan oraya sallanıyor. Sevimli yaratığımız ise, ağzını açmış bizi bekliyor. Tam da yaratığın ağzına düşecek açıya geldiğinde ipi kesmeli ve şekeri yemesini sağlamalıyız. Bunu yaparken de dokunuşlarımızla çevredeki yıldızları da toplayabiliriz. Yıldızlar, sonraki bölümleri de oynayabilmemiz için şart, bir nevi anahtar görevi üstleniyor.



Bölümler ilerledikçe daha farklı platformlarla karşılaşıyoruz. İpin ucundaki şekerin doğru noktaya ulaşması için bazen balonlara basarak hava oluşturmalı, bazen de var olan baloncukların içine şekerleri yerleştirerek farklı seviyelere ulaştırmalıyız. Dikenlere ve tabii ki örümcek gibi düşmanlara da dikkat etmeliyiz. Eğer dikene çarptırırsak başarısız oluyoruz. Örümcekler de şekeri çalıp kaçabiliyor, üstelik kaçarken de şöyle bir bakıp sırıtıyorlar.

Oyunun görsel olarak gelişmiş bir yönü yok, ama gerek de yok. Şu haliyle gayet başarılı. Sevimli yaratığımız başta olmak üzere tasarımlar çok güzel. Mimikler, durum ifadeleri de gerçekten çok hoş ve işitsel unsurlarla da birleşince kendinizi gülerken bulabiliyorsunuz çoğu zaman.

Sonuç olarak Cut the Rope, başarılı bir oyun. Hatta AppStore üzerinden 10 günde 1 milyon kez indirildiğini ve rekor kırdığını da belirtmeliyim. Plants vs. Zombies ve Angry Birds'ten sonra bu yeni oyun, çoğu kullanıcıya ilaç gibi gelmiş, oynamayı düşünenlere de ilaç gibi gelecektir. Kesinlikle denemenizi öneriyorum.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cut the Rope
İlginizi Çekebilir