Cyberpunk 2077 Easter Egg kaynıyor, işte bazıları

Alparslan Gürlek 22.12.2020 - 16:18
Cyberpunk 2077 içinde bir sürü gizem, gönderme ve easter egg barındırıyor. Sizler için bazılarını bu yazımızda derledik. İşte en iyi göndermeler!

CD Projekt RED'in son zamanların en çok konuşulan oyunu Cyberpunk 2077 çıkalı neredeyse iki hafta olacak. Aralarında benim de bulunduğum "Her şeyi en ufak detayına kadar kurcalayan" oyuncular birçok farklı gönderme ve gizemin yerini çoktan buldu. CD Projekt RED tıpkı Witcher'da olduğu gibi Cyberpunk 2077 için de easter egg dolu bir harita tasarlamış. Bulunan bütün gizemleri sizler için bu yazımızda derledik. Özellikle oyunlardaki göndermeleri bulmak çok hoşunuza gidiyorsa -umarım- bu yazıyı okurken çok keyifli dakikalar geçireceksiniz.

Cyberpunk 2077 Easter Egg ve referanslar ile dolu

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki oyunu oynamamış dostlarımız için spoiler tehlikesi taşıyan birkaç kısım var. Gerçi, CD Projekt RED bugüne kadar yayınladığı birçok fragman ile bu spoilerları çoktan vermiş fakat biz onların yaptığını yapmayalım. İlgili başlıklarda sizi uyaracağım.

Oyunun ilk duyurulan çıkış tarihine gönderme yapılmış

Cyberpunk 2077 çıkış tarihi ilk duyurulduğunda 16 Nisan olarak geçiyordu. Sonra ertelemeler silsilesi başladı ve 10 Aralık'ta oyun piyasaya çıktı. Eğer başlarken hayat yolunuzda "Corpo - Şirketçi" olarak başlarsanız daha ilk sahneden sizi bir referans bekliyor. Aynanın sağ alt tarafında bulunan NC770416 kodunu açmamız gerekirse "Night City - 2077 - 04 / 16" şeklinde çıkıyor. Bu da 16 Nisan'ı, yani oyunun ilk duyurulan çıkış tarihini temsil ediyor. Vay be! Nereden nereye... Değil mi?

Cyberpunk 2077 Easter Egg kaynıyor, işte bazıları

**Spoiler olabilir** Hideo Kojima Arasaka'da çalışıyormuş!

Jackie ile oyunun başlarında gittiğiniz bir görevde, sizden Arasaka kulesine girmeniz isteniyor. Buraya girdiğinizde otel odanıza çıkmadan önce "Lobide biraz takılmak istiyorum" diyerek etrafı gezerseniz sizi hoş bir sürpriz bekliyor. Hideo Kojima, birkaç Arasaka çalışanına misyonunu ve fikirlerini anlatıyor. Çok iyi modellediklerini söyleyebilirim. Bizimle pek bir etkileşime girmiyor ama Cyberpunk 2077 easter egg olarak Hideo Kojima'yı boşuna seçmemiş. Death Stranding göndermeleri de oyunda bulunuyor.

Cyberpunk 2077 Easter Egg kaynıyor, işte bazıları

Cyberpunk 2077 Easter Egg olarak Death Stranding'ten BB'yi konuk ediyor

Death Stranding oynadıysanız kesinlikle çok yakından tanıyacağınız BB de oyuna dahil edilmiş. Tarayıcınızla BB'ye baktığınızda konteynerin amacı kısmında "BB'yi hayatta tutmak ve KV'leri tespit etmek için" tasarlanmış olduğu yazıyor. Normal Reedus yok ama kucağında taşıdığı hepimizin içinin yağlarını eriten BB oyunda yerini almış. Gerçi Death Stranding için gelen Cyberpunk 2077 güncellemesinden sonra buna pek de şaşırmamak gerekiyor.

Cyberpunk 2077 Easter Egg kaynıyor, işte bazıları

Follow the Damn Train, CJ!

Grand Theft Auto: San Andreas oynayan herkes acı dolu ve sinir bozucu treni takip etme görevini bilir. İşte Night City'de "Little Smoke" ve "JC" bu treni takip etmeyi ne yazık ki başaramamış gibi görünüyorlar. İki cesedin ve bahtsız motorun yanında bulunan not ise bu durumu bütün üryanlığıyla açıklar nitelikte. Cyberpunk 2077'deki tek San Andreas göndermesi de bu değil.

Cyberpunk 2077 Easter Egg kaynıyor, işte bazıları

Batmobile, oyunun en hızlı aracı, hem de ücretsiz!

Batmobile'ı tasarımıyla oldukça andıran bir aracı oyunda bir konteynerin içinde ücretsiz şekilde bulabilirsiniz. Gidip bindiğinizde araç tamamen size ait oluyor ve yanında bulduğunuz mod ise ayrıca keyifli. Murk Man'in kendine yazdığı "Bunu her gün oku, vazgeçme, amacını hatırla" başlığındaki notunda oldukça açık Batman referansları bulunuyor.

Cyberpunk 2077 Easter Egg kaynıyor, işte bazıları

'Gizli Geliştirici Odası', tabi ya! Cyberpunk 2077 Easter Egg

Hemen hemen her oyunda bir tane bulunan gizli geliştirici odası Cyberpunk 2077'de de easter egg olarak bulunuyor. Kapıya yaklaştığınızda Johnny Silverhand çıkıp "İçeri gir, V" diyor ve kapının şifresini girip kapıyı açıyorsunuz. Şifre "60518". İçeriye girdikten sonra geçip koltuğa oturuyorsunuz ve Johnny Silverhand gitarıyla birlikte yanınıza oturup çalmaya başlıyor. TV'yi açıyorsunuz ve geliştiricilerin fotoğrafları tek tek ekranda görünmeye başlıyor. Artık yüzlerine karşı ne söylemek istediğiniz size kalmış :)

Cyberpunk 2077 Easter Egg kaynıyor, işte bazıları

"You're breathtaking!" göndermesi

Meşhur E3 konferansı sırasında Keanu Reeves sahnedeyken hayranın birinin çıkıp "You're breathtaking -nefes kesicisin-" demesinin ardından Reeves'ın ona aynı şekilde yanıt vermesine bir referans yapılmış. Bilmeyenler için videoyu da hemen alt tarafa bırakıyorum.

Bunun dışında birçok farklı Keanu Reeves göndermesi bulunuyor, John Wick rolündeki köpeğinden tutun Matrix'in "Guns... A lot of Guns" sahnesine kadar sağda solda bir sürü gönderme mevcut. Burada sadece en popüler ikisinden bahsettik ama oyun adeta easter egg kaynıyor.

Cyberpunk 2077 Easter Egg kaynıyor, işte bazıları

Delamain görevlerinde Glados'u yakalamanız isteniyor

Portal oyunlarının hiç sevmediğimiz ana kötüsü Glados da karşımıza çıkıyor. Delamain şirketine bağlı yapay zekalı araçların şirkete başkaldırıp ortadan kaybolmasıyla girdiğimiz görevde hepsini tek tek yakalamanız isteniyor. Pacifica'daki Delamain aracı ise Glados. Size küçük oyunlar oynuyor, her zamanki gibi! Oyunculardan birinin kaydettiği videoyu hemen alt tarafa bırakıyorum.

Cyberpunk 2077 Easter Egg: Half Life... No-Life 3

Daha önce No-Life 3 göndermesinin haberini yapmıştık, buraya tıklayarak ilgili haberimize ulaşabilirsiniz. Ayrıca oyunda Half Life serisinin meşhur silahı levyeyi de bulmak mümkün. MIT'de çalışan teorik fizikçilerin ve yankesicilerin favori silahı!

Cyberpunk 2077 Easter Egg kaynıyor, işte bazıları

Meşhur Witcher 3 kılıcı, aslında biliyorsunuz

Aerondight adındaki Witcher 3'ün en güçlü kılıçlarından birini Cyberpunk 2077'de de görmemiz mümkün, tabi formu biraz değişmiş. 1070'li yıllardan 2077'ye gelirken kılıçtan arabaya doğru bir evrim geçirmiş ve kendileri oyunun en lüks arabalarından biri, tıpkı Witcher 3'te oyunun en lüks kılıçlarından biri olduğu gibi.

Evet, daha birçok farklı gizem Cyberpunk 2077'de bulunmayı bekliyor. Ancak hatalarıyla gündeme gelen oyun için ne hayranlar çok mutlu, ne de CD Projekt RED yatırımcıları. Biliyorsunuz, şirketin hisseleri aşırı değer kaybetti ve kızgın yatırımcılar "Mali fayda sağlamak sebebiyle yanlış beyanda bulunmaktan" CDPR'a toplu dava açmayı düşünüyor. Neyse... Konudan saptık yine. Siz de oyunlarda gizem avcılığı yapmaktan hoşlanıyorsanız bulduklarınızı yorumlarda paylaşabilirsiniz! Sevgiler...

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 14:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2020 11:18
Aracın ismi rayfield caliburn. Oyundaki en hızlı ve gösterişli aracı bedavaya veriyorlar. Ben de ilk kullandığımda Batmobil e benzetmiştim. Yanılmamışım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2020 09:41
Beyler Judy ve Panam arasi kaldim. NE yapmaliyim, sizce hangisini karim yapayim? Panam ile ilk tanistik, acidim kiza sonra askeri aracin icinde olanlar oldu.. neyse.
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2020 23:13
judy e git, sonra duvarlari yumrukla :D
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2020 20:00
Judy eşcinsel.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2020 19:49
hay kojimanıza
Kalan Karakter: 300 Gönder
f8r7t
f8r7t 22.12.2020 16:45
Keşke hangi konteyner olduğunuda yazsaydınız.. :)
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2020 17:12
panam palmer abla ile eski ortağı nashden intikam almaya gidiyoruz bir mağarada nash ve adamlarını vurup çıkıyoruz o mağarada çatışma yaptığımız yerin çok az ilerisinde sağda konteynırda çatışma alanını geçince görürsün
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077 Easter Egg kaynıyor, işte bazıları
İlginizi Çekebilir