Cyberpunk 2077 müzikleri telif sorunu yaratmayacak

Alparslan Gürlek 23.11.2020 - 18:28
CD Projekt RED yayıncılar ve YouTuber'lar için müjdeli haberi verdi. Cyberpunk 2077 müzikleri telif sorunları yaşanmadan yayınlanabilecek.

CD Projekt RED bugün Cyberpunk 2077 Twitter hesabından paylaştığı bir gönderiyle yayıncı ve YouTuber içerik üreticilerinin yaşadığı büyük bir soruna değindi. Yayınını yaptıkları oyunda çalan herhangi bir müziğin telif hakları konusunda sıkıntı yaşayan içerik üreticileri bu tarafa! Cyberpunk 2077 müzikleri telif konusunda size bir sıkıntı yaşatmayacak. Oyun içinden yapılan basit bir ayar ile telifli müzikler çalmayacak.

İçerik üreticilerine müjde! Cyberpunk 2077 müzikleri nedeniyle karşınıza telif sorunu çıkmayacak

Eğer siz de benim gibi internet üzerinde oyunlara yönelik üretilen içerikleri takip ediyorsanız bilirsiniz. Yayıncılar ve YouTuber'lar genelde oyun içindeki müziklerin telif haklarından çekinerek bazılarını geçebiliyor yahut videonun o kısmındaki sesleri kaldırabiliyor. Bu da hem yayıncı/YouTuber için bir kısıtlama hem de seyirci için "burayı atlayalım madem" anları yaratıyor. İşte bugün CD Projekt RED müjdeli haberi içerik üreticileriyle paylaştı. Cyberpunk 2077 müzikleri telif anlamında size bir sorun oluşturmayacak.

Cyberpunk 2077 müzikleri telif sorunu yaratmayacak

Şirketin web sayfasında yer verdiği detaylı açıklamada da şu ifadeler bulunuyor:

"İstediğimiz son şey, herhangi bir telif hakkı sorunuyla karşılaşmanızdır. Bu nedenle, içerik oluşturucular için özel bir özellik oluşturduk. Oyunun ayarlarında bulunan "Telif Hakkıyla Korunan Müziği Devre Dışı Bırak" geçişi, oyun içi parçaların küçük bir bölümünü devre dışı bırakır; aksi takdirde videolarınızın para kazanma özelliğinin devre dışı kalması veya yayından kaldırılması ile sonuçlanabilir. Cyberpunk 2077 içeriğinizi yayınlamaya veya kaydetmeye başlamadan önce bu seçeneğin etkinleştirildiğinden emin olun!"

Bildiğiniz gibi Cyberpunk 2077 müzikleri oldukça zengin ve şirketin içinde üretilen parçaların yanı sıra birçok farklı sanatçının eserleri de bulunuyor. Oyunda bulunan toplam 150 müzik var ve bunların bir kısmı telif haklarıyla korunuyor. CD Projekt RED'in de belirttiği gibi "telif hakları dünyası oldukça karmaşık" ve bu nedenle içerik üreticilerine sorunlar teşkil edebiliyor. Eğer oyun içinde "Telif Haklarıyla Korunan Müziği Devre Dışı Bırak" seçeneğini açarsanız, bu sorundan kurtulmuş olmanız gerekiyor. Eğer hala sorun yaşıyorsanız "legal@cdprojektred.com" mail adresine ulaşmanız tavsiye edilmiş. Bildiğiniz gibi bir önceki Night City Wire etkinliğinde oyun içinden birçok müzik paylaşılmıştı. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2020 00:23
Peki, telifler müzik sorunu yaratacak mı?
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2020 19:42
??
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077 müzikleri telif sorunu yaratmayacak
İlginizi Çekebilir