Cyberpunk 2077 online modu iptal edildi

Alparslan Gürlek 31.03.2021 - 10:42
CD Projekt RED'in geçtiğimiz yıl bahsettiği Cyberpunk 2077 online modu ne yazık ki iptal edildi. Şirket stratejisi değişiyor.

Henüz oyun çıkmadan adından söz ettirmeyi başaran konulardan biri ise Cyberpunk 2077 online modu olmuştu. CD Projekt RED'in 2022 yılını işaret ettiği ayrı bir oyun olacak çıkacak çevrimiçi mod için kötü haber geldi. Stüdyonun ana şirketi CD Projekt'in Salı günü yaptığı açıklamaya göre, stüdyonun bir sonraki AAA oyunu, daha önce planladıkları gibi çok oyunculu bir Cyberpunk oyunu olmayacak.

Cyberpunk 2077 online ayrı bir oyun olarak çıkacaktı

Geniş kapsamlı bir CD Projekt strateji güncellemesinin ardından şirketin başkanı ve ortak CEO'su Adam Kicinski, şirketin oyun için planlarını "yeniden gözden geçirdiğini" söyledi. Geçtiğimiz yılın başlarında yeni projeleri Cyberpunk'ın online modunun AAA başlığıyla ayrı bir oyun olarak yayınlanacağını söylemişlerdi. Bağımsız bir ürün olarak düşündükleri Cyberpunk 2077 online projesi ise şimdilik rafa kalkacak gibi görünüyor.

Kicinski Salı günü yayınlanan bir videoda şunları dedi: "Daha önce bir sonraki AAA başlığımızın çok oyunculu bir Cyberpunk oyunu olacağını ima etmiştik, ancak bunu şimdi yeniden düşünmeye karar verdik."

"Yeni, daha sistematik ve çevik yaklaşımımız göz önüne alındığında, öncelikle büyük bir çevrimiçi deneyime veya oyuna odaklanmak yerine, bir gün tüm serilerimizi çevrimiçi hale getirmeye odaklanıyoruz."

Bu duyurudan sonra düzenlenen konferansta CD Projekt RED'in geliştirme sürecinde hangi oyunların olduğunun doğrulanması istendi. Kicinski çok oyunculu oyunlarla ilgili şöyle bir yanıt verdi:

"Çevrimiçi oyunlara yaklaşımımızı değiştiriyoruz. Bu nedenle gelecekteki oyunlarımızın kesinlikle, ancak adım adım çevrimiçi olmasını istiyoruz. Bundan ötürü tek oyuncu oyunları geliştiren belirli özellikler üzerinde çalışıyoruz. Yani bir sonraki oyunu büyük bir çevrimiçi deneyim olarak yayınlamak için çalışmıyoruz. Tek oyunculu oyunlarımızı, çevrimiçi deneyimlerle geliştirmek istiyoruz."

Cyberpunk 2077 online modu iptal edildi

Burada önemli bir noktaya da vurgu yapıldı. Şirketin stratejisini değiştirmesi, köklü bir değişikliğe neden olmayacak. Stüdyo, uzun zamandır yaptığı türde oyunlar yapmaya devam edecek. Açıklama şöyle:

"Burada vurgulayalım, CD Projekt RED tek oyunculu hikaye odaklı AAA RPG'ler yapıyor, bu değişmeyecek. Değişen, uzun vadeli çevrimiçi yaklaşımımızdır. Oyunlarımızda mantıklı oldukları yerlerde çevrimiçi unsurları kullanmaya uygun şekilde hazırladığımızdan emin olmak istiyoruz. DNA'mızı kaybetmek istemiyoruz."

Günün sonunda Cyberpunk 2077 online iptal olsa da, bunları duyunca insanın içinde "Witcher 3 Online" hissi yeşermiyor değil. Stüdyonun ilerleyen vakitlerde neler yapacağı merak konusu, takipteyiz, sizi de en hızlı şekilde bilgilendireceğiz. Görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2021 03:47
Cd project redi haberlerde bolca görsek de gerçekten küçük bir firma. Büyük bir işe girişip bir şey denediler, ve ne kadar acemi olduklarını gösterdiler ve kendileri de bunun farkına vardı artık. Her küçük studio gibi bunlarda bir markasına yüklenip ekmeğini oradan sağlayacak. (witcher serisi)
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2022 17:51
küçük mü adamlar ubisoft veya sony gibi markaların yaptığını sadece tek bir seride yaptı küçüklük oyun sayısına göre kıyaslanamaz dostum rockstarı örnek verme sakın bana da o kıyaslanamayacağını herkes bilir ama activision veya ubisoftun son fiyaskolarından sonra cyberpunk kesinlikle başarıdır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2021 03:44
Buraya, da yazıyorum. Witcher 3 remastered gelecek 2021 ikinci yarısında eğer haberlerde duyarsak ki çok iyi olmuş çok güzel tutmuş. Hala witcher serisini almayan mağara gamerlar da ayrıca almış. Satışlar iyi diye. Witcher 3 online gelir arkadaşlar. Cyberpunk ölü doğdu. Artık rafa kalktı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2021 17:28
Bir an yeni güncelemeleriyle beni umutlandırmıştı fakat bu hareketiyle ne hadar hata yaptıklarını bilmiyorlar eee ne demişler çekirge 1 sıçrar 2 sıçrar
Cyberpunk gibi oyunu çıkarıp yok böyle şöyle olucak diyip vasat çıkması üzdü neyse bu cd projekt in yapmış olduğu oyunu son umutlanışım olsun cyber
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2021 13:38
RPG mı? Cyberpunk %1 bile RPG değil halen oyunculari kandırmaya devam ediyorlar. Hayatındaki tek çevrimiçi tecrübesi Gwent olan adamlar çıkmış artık online oyun yapmayacaz diyorlar ayıp ya vallahi ayıp halen oyunculari aptal yerine koyuyorlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2021 13:14
hatayı cd projkt çoktan yaptı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077 online modu iptal edildi
İlginizi Çekebilir