Death Stranding'in bağlanma teması oyunu nasıl şekillendiriyor?

Ahmet Özçilingir 6.11.2019 - 16:06
PlayStation Türkiye'den Türkçe alt yazılı video

Death Stranding için geri sayım devam ediyor. 8 Kasım itibariyle PlayStation 4 oyuncularıyla buluşacak oyun, Türkçe altyazı dil seçeneğiyle gelecek. PlayStation Türkiye resmi twitter hesabından Death Stranding ile ilgili yeni bir video yayınlandı. Yayınlanan videoda ünlü oyun geliştiricisi Hideo Kojima, Death Stranding'in bağlanma temasının oyunu nasıl şekillendirdiğini anlattı. Yayınlanan Türkçe altyazılı videoya aşağıdan göz atabilirsiniz. 

Death Stranding bağlanma temasının oyunu nasıl şekillendirdiğini anlattı

Kojima Productions imzası taşıyan Death Stranding'in gizemli hikayesi ve oyunun dinamikleri uzun süre gizliliğini korudu. Ancak oyunun çıkışına yakın bir süre kala artık Death Stranding'in ne olduğunu, oynanış mekaniklerini az çok biliyoruz. Hideo Kojima Death Stranding'in türünü strand game olarak belirlemişti. Yayınlanan yeni videoda Kojima strand mekaniğinin oyuna nasıl etki ettiğini anlatıyor. 

"Üç buçuk yıl önce stüdyo olarak bağımsız hale geldiğimizde elimizde bir şey yoktu. Tek sahip olduğumuz insanlarla ve hayranlarla olan bağımızdı. Norman Reedus, Guillermo del Toro, Mads Mikkelsen,Nicolas Winding Refn bu bağlara birkaç örnek. Bağlantılarımı oyuna yansıttım. Bunu yapmak "Bağlanma" temasını ayrıca vurgulamamızı sağladı. Aynı şekilde bağlantılar oyunun müziklerini ve Guerrilla Games'in oyun motorunu kullanmamızı sağladı. Bu, oyun yapımcıları arasındaki bağa odaklanan yaratıcı bir süreçti. Bu oyunumuz için de bir tema oluşturdu".


Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2019 19:53
Bu tip oyunları Black Mirror gibi dizilere benzetebiliriz, vermek istediği mesaj ( ve belki daha derin mesajlar) gizli olduğu için üzerine düşünmemiz isteniyor. Severim, bu tip bir oyun gelmemişti daha önce. Teşekkürler KOJIMA
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2019 02:53
Oyunu 20 saat kadar oldu galiba oynuyorum ama hala oyundan bişey anlamadım iyiki Türkçe dil desteği var ona rağmen anlamadım..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.11.2019 17:51
Kojimanızı başlıcam bu nedir ya. Sabah öğle akşam gece. 7*32 kojima paylaşıp duruyonuz. Anladık güzel para vermiş sizede yeter da.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Death Stranding'in bağlanma teması oyunu nasıl şekillendiriyor?
İlginizi Çekebilir