Desiny 2, Beyond Light ile yeni nesil konsollarda oynanabilecek

Alparslan Gürlek 10.06.2020 - 14:57
Destiny 2: Beyond Light genişleme paketini PlayStation 4 ve Xbox One üzerinden alan oyuncular, ücretsiz bir şekilde oyunu ve paketleri yeni konsollarına taşıyabilecek.

Destiny 2, resmi olarak PlayStation 5 ve Xbox Series X konsollarına çıkıyor ve oyuncuların yeni konsollardan oyunu oynamak için ekstra bir ödeme yapmasına gerek kalmayacak. Bungie, Sezon 11 ve oyunun geleceği için yaptığı etkinlikte haberi verdi. Ayrıntılar şimdilik yetersiz kalsa da yeni nesil konsollar için bir düzenlemeye gidecekleri yönünde güçlü bir varsayıma sahibiz.

Destiny 2: Beyond Light sahipleri oyunu ücretsiz bir şekilde yeni konsollarına taşıyabilecek

Destiny 2, Beyond Light genişleme paketine sahipseniz sizinle birlikte PlayStation 4 ya da Xbox One konsolunuzdan yeni nesil konsolunuza taşınabilecek. Xbox Series X için bunun Smart Delivery sayesinde yapıldığını biliyorduk, PlayStation 5 için ise geliştiriciler kendi kararlarını veriyor. Bungie zaten Beyond Light'ın Smart Delivery'i desteklediğini söylemişti, bu yüzden Xbox One üzerinden satın alsanız bile Xbox Series X üzerinden erişebileceksiniz. Sony buna benzer bir özellik sunmamış olsa da Beyond Light'ı PlayStation 4 üzerinde satın almanız demek, PlayStation 5 üzerinde de sahip olacağınız anlamına geliyor.

Desiny 2, Beyond Light ile yeni nesil konsollarda oynanabilecek

Beklenen o ki Destiny 2, PlayStation 5 ve Xbox Series X konsolları üzerinde 4K ve 60FPS çalışacak. Aynı konsol ailesi içerisinde de çapraz platformdan oynanabilecek. Yani PlayStation 4 oyuncuları ile PlayStation 5 oyuncuları birlikte oynayabilecek, aynı zamanda bu durum Xbox One ve Xbox Series X için de geçerli olacak.

Bunların hepsinin güçlü birer varsayım olduğunu unutmamak gerekiyor. Neticede Bungie, henüz daha fazla ayrıntı vermedi. PlayStation 5 ve Xbox Series X konsollarının da çıkış tarihlerini bilmediğimiz için yeni Destiny 2'yi ne zaman oynayacağımız henüz belli değil.

Şu konuda net olabiliriz, Bungie daha önce de PS5 ve Series X duyurulduğunda Destiny 2'nin yeni nesil konsollarda oynanabileceğini söylemişti. Belki bunu sadece geriye dönük uyumluluk için söylemişlerdi fakat son haberler neticesinde her şeyi açıkça söyleyebiliriz. PlayStation 4 sahibi oyuncular, PlayStation 5 üzerinden de sahip oldukları Destiny 2'yi oynayabilecek. Bu durum yine oyuna sahip olan Xbox One sahipleri için de Xbox Series X üzerinden oynayabilecekleri anlamına geliyor. Tek bir şartla; Beyond Light ek paketine sahip olmak.

Muhtemelen burada ek paket haricinde ödeyeceğimiz tek ücret, oyunu çok oyunculu olarak oynamak için Xbox Live ya da PlayStation Plus için geçerli olacak.


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 11.06.2020 09:07
Gta 5 nasil olacak acaba.Tekrar saticaklar mi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Desiny 2, Beyond Light ile yeni nesil konsollarda oynanabilecek
İlginizi Çekebilir