Detention adındaki korku oyunu Netflix'e uyarlanıyor

Alparslan Gürlek 7.12.2020 - 12:30
Tayvan yapımı 2D bir korku oyunu olan Detention, Netflix dizisi olarak yeniden uyarlanıyor. Tayvan mitolojisi, dini ve sıkıyönetim zamanları dönüyor.

Detention, Tayvan yapımı olmasıyla yerel mitolojiyi ve dünyanın en uzun süren sıkıyönetim dönemini konu alıyor. White Terror adını verdikleri bu süreç tam 40 yıl süren bir sıkıyönetim dönemi temsil ediyor. Aynı zamanda Silent Hill tarzı bir psikodrama olan bu oyun bir Tayvan lisesinde geçiyor. Red Candle Games tarafından geliştirilen bu oyun Çin başkanını eleştiren görüntü dosyaları keşfedildikten sonra Steam'den kaldırılmıştı. Şimdi ise yeni bir Netflix uyarlaması ile karşımıza çıkıyor.

Detention Netflix dizisi oluyor, ilk bölüm yayınlandı

Daha önce Detention oyununa -2019 yılında- bir film yayınlanmıştı. Şimdi ise Netflix ve Tayvan Bağımsız Kamu Televizyon Servisi yeni bir işbirliğiyle bir dizi uyarlaması yapıyor. Dizinin oyuncularından Lingwei Lee karşımıza Yunxiang Liu olarak çıkarken Ning Han ise Ruixin Fang karakterlerini canlandıracak. Oyunda geçen olayların 30 yıl öncesinde geçecek olan hikayesiyle Netflix platformunda yayınlanıyor.

Hikayesi 1990'larda Greenwood Lisesi'ne değişim öğrencisi olarak giden bir öğrencinin, okulun geçmişiyle lanetlendiğini öğrenmesiyle başlıyor. Aynı zamanda bir hayalet okulun duvarları arasında gizemli bir şekilde geziniyor. Tek seferde bütün bölümlerini yayınlamak yerine parça parça yayınlanıyor. Detention: The Series Tayvan'daki yayın vakti ile aynı anda yayınlanacak. İlk iki bölümü yayınlandı bile.

Detention adındaki korku oyunu Netflix'e uyarlanıyor

Detention hakkında

Detention, Tayvan'lı oyun geliştiricisi Red Candle Games for Steam tarafından geliştirilen bir korku macera video oyunudur. Konusunu 1960'ların Tayvan'ında sıkıyönetim zamanlarından alan bir 2D side-scroller oyunudur. Silent Hill kokusunu alabileceğiniz oyun Tayvan kültürüne ve mitolojisine dayanan dini unsurları da içerisinde barındırıyor. İlk kez piyasaya 12 Ocak 2017 tarihinde sürülen oyun Çin başkanıyla küçük problemler yaşasa da hala Steam üzerinde bulunabilir. Aynı zamanda oyun Steam'den alındığında telefon ve tabletlerden de "Remote Play" aracılığıyla oynanabilecek. Bilgisayarınızdaki oyunu telefonunuza yayın yapmanızı sağlayan Steam teknolojilerini destekliyor.

Video oyunlarının uyarlamalarının gümbür gümbür geldiği Netflix platformu gün geçmiyor ki yeni bir oyun uyarlamasını daha içermesin. Bildiğiniz gibi çok büyük yapımlardan tutun Detention gibi nispeten daha küçük yapımlar da Netflix'e doğru ilerliyor. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Netflix'te hangi oyunların dizilerini görmek isterdiniz? Yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Netflix'in En İyi 20 Aksiyon Filmi

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 02:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
Detention adındaki korku oyunu Netflix'e uyarlanıyor
İlginizi Çekebilir