Devotion oyununu Çin baskısı yıldıramadı

Alparslan Gürlek 15.03.2021 - 13:22
Devotion Çin devlet başkanının tartışmalı bir tasvirini içerdiği için bütün dijital mağazalardan kaldırılsa da, bunlar geliştiriciyi yıldıramadı.

Uzun süren belirsizliğin ardından geliştirici Red Candle, oyunları Devotion için büyük bir adım attı. Çinli oyuncular tarafından eleştiri yağmuruna tutulan yapım önce Steam'den, sonra GOG'dan kaldırılmıştı. Arkasındaki karmaşık ve uzun hikayesiyle birlikte bugün geliştirici oyunu kendi dijital vitrininde satmaya karar verdi. Red Candle, DRM-Free olarak oyunu küreselde oldukça uygun fiyata satıyor.

Devotion sonunda satışa çıktı

Buram buram Asya esintilerini üzerinde taşıyan psikolojik korku oyunu, türü yeniden tanımlayan aman aman bir yapım değil. Ancak eğer Asya temalı korku oyunlarıyla aranız iyiyse, seveceğinizi söyleyebilirim. Temel mantık anahtarı bul, seni korkutacak bir şeyi tetikleyen bölgeye doğru yürü, kork, biraz daha kork şeklinde. Bu oyunu ilginç kılan şey ise arkasındaki hikayesi diyebiliriz.

Şubat 2019'da Tayvanlı geliştiricilerden gelen korku oyunu, Çin başkanı Xi Jinping'in tartışmalı bir tasviri nedeniyle Steam'den kaldırılmıştı. Bu da Steam dijital vitrininde geçirdiği birkaç günden sonra yaşandı. Yani çok uzun süre satışta göremedik. Daha sonra Tayvan dışında kullanılamayan sınırlı sayıda fiziksel sürümü ortaya çıktı. Bunu da geçtiğimiz yıl GOG yayınladı ancak daha sonra oyunculardan aldığı mesajlar neticesinde onlar da vitrinden kaldırdı.

Bugün ise iyi haberi verelim, Devotion artık Red Candle Games stüdyosunun web sayfası üzerinde dijital olarak mevcut. Sonunda hem Windows hem de MAC için çıkan oyun, dijital platformlardan alınabiliyor. Eğer yalnızca oyunun bir kopyasını almak isterseniz 17 ABD doları ödüyorsunuz. Fakat geliştiricinin önceki oyunuyla birlikte Devotion ve oyun müziklerini satın alırsanız toplamda 33 dolar ödemeniz gerebilir. Geliştiricinin önceki oyunu demişken, geçtiğimiz yılın sonlarında Detention için yeni bir dizi çekildiğini duymuştuk.

Devotion oyununu Çin baskısı yıldıramadı

Red Candle Games'in Devotion'dan önce yayınladığı Detention, Tayvan mitolojisi, dini ve sıkıyönetim zamanlarını konu alıyor. White Terror adını verdikleri 40 yıllık sıkıyönetim dönemini oyunlaştıran Red Candle Games, şimdilerde daha büyük işlere vesile oluyor. Oyunun hikayesi, bir Netflix uyarlaması olarak karşımıza çıkacak. İlgili haberimize ulaşmak için de buraya tıklayabilirsiniz. Peki sizler Devotion'un bu dijital vitrin maceraları hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
Devotion oyununu Çin baskısı yıldıramadı
İlginizi Çekebilir