Diablo 4 oyuncuları, sınırlı kontrol seçenekleri nedeniyle hüsrana uğradı

Taylan Bal 4.08.2023 - 12:30
Diablo 4'e eklenen kontrolcü desteği sonrası oyuncular klavye ve fare mi yoksa oyun kumandası mı kullanarak oynamanın daha iyi olduğu konusunda tartışıyorlar.

Diablo 4 oyuncuları, oyunun sınırlı kontrol seçeneklerinden dolayı artan bir rahatsızlık yaşıyor ve Blizzard Entertainment'ın bu konuda düzeltme yapmasını umuyor. Bu endişeler, Diablo 4'ü hangi şekilde oynamanın daha iyi olduğu konusundaki tartışmayı da körüklüyor.

Diablo 4 oyuncularının karşılaştığı kontrolcü sorunları

Diğer Diablo oyunları uzun bir süredir konsollarda oynanabilirken, Diablo 4, kontrollerin sonradan eklenmesi yerine oyunun geliştirilmesi sırasında kontrol desteğiyle yapılan ilk oyun oldu. Bu sayede serinin hayranları, Diablo 4'ü klavye ve fare mi yoksa oyun kumandası mı kullanarak oynamanın daha iyi olduğu konusunda bir tartışma içine girdi. 

Klavye ve fare, saldırılarda daha iyi bir hassasiyet sağlar ve sohbet etmeyi ve duygusal ifadeler kullanmayı kolaylaştırırken, oyun kumandası oyuncuların daha hassas bir şekilde hareket etmesine ve büyüleri kolay erişilebilir butonlara atamasına yardımcı oluyor. Tabii ki, cevap tamamen oyuncunun tercihlerine bağlı, ancak Diablo 4 için kumanda kullanıcıları bile bazı sorunlarla karşılaşmaya başlıyorlar.

Diablo 4 oyuncularının karşılaştığı kontrolcü sorunları

Oyun kumandası desteğinin eksik özellikleri listelendi

Reddit kullanıcısı AZAWESTIE, Diablo 4 için oyun kumandası desteği ile ilgili yaşanan sorunları ve eksik özellikleri içeren bir liste oluşturdu. Listenin en önemli sorunlarından biri, oyuncuların envanterini/araçlarını manuel olarak sıralayamamaları olarak karşımıza çıkıyor. 

Tek seçenek otomatik sıralama ve bu bazı oyuncular için zorlayıcı olabilir. Diğer büyük şikayet, oyuncuların yığılmış eşyaları el ile alamamasıdır. Bu, oyuncuları her şeyi alıp, menüyü açıp ardından istemediklerini bırakmaya zorluyor.

Çoğu oyuncu aynı düşüncede

Yazının yorumlarına bakıldığında, oyunun hayranlarının çoğunun asıl yayımcı ile aynı düşüncede olduğu görülüyor. Ancak çoğu oyuncunun en büyük endişesi, Diablo 4'ün konsollarda yerel klavye ve fare desteğinin olmaması gibi görünüyor. 

Bir Reddit yorumcusu olan Xyncan, Final Fantasy 14'ün modern konsollarda fare ve klavye desteğine sahip olduğunu belirtiyor. Yani aslında bu durumun imkansız olmadığına dikkat çekiyor.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 04:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2023 08:40
Kontrolcü ile yaşadığım en büyük sorun hedef alma olmaması. En kritik yerde otomatik hedefin alakasız bir düşmana kilitlenmesi uzaktan saldırı sınıfı oynamanın keyfini kaçırıyor. Sağ joystick boşta aslında o hedef alma olarak kullanılabilrimiş ama yapmamışlar
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2023 20:26
Bence de konsoldaki en büyük sorun bu, çok kalabalık gruplarda asıl hedeften şaşıp boşuna harcanan kaynak tüketimi problem oluyor
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2023 15:05
sağ joystick e basınca hedefe kitleme var ama hedef alma yok tabi dedigin gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2023 07:56
diablo güruhunun ileri gelenlerinden olarak konuşuyorum, diablo 4 ayağına sıktı, oyunu kurtarmaları zor :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2023 18:12
bunlara oyun moyun yapmican oturun tv izleyin evinizde
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2023 14:21
Bu diablo güruhu ne toksikmiş ya her şeye mızmızlanıyorlar, böyle bir topluluğa her gün maruz kalmak çok büyük sabır gerektirir herhalde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2023 22:54
bu milleti tatmin etmen imkansız ne versen vermediğin sey için sırf boyle haber sitelerinde adları görünsün diye, kötü yorumlar yapmaktan kacınmayacak. ben birşeyi eleştirmeden ünlü olanı görmedim daha.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo 4 oyuncuları kontrolcü seçeneklerini tartışıyor
İlginizi Çekebilir