Diablo Immortal Lootbox sebebiyle yasaklanmaya başlandı

Ersin Kılıç 31.05.2022 - 11:29
Hollanda kaynaklı sitelerin yapmış oldukları habere göre merakla beklenen Diablo Immortal Lootbox sebebiyle Belçika ve Hollanda gibi ülkelerde yasaklanmaya başladı.

Uzun süredir beklenen Diablo Immortal için artık yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik diyebiliriz. Kısa bir süre önce mobil ile birlikte PC platformuna da geleceği açıklanan Diablo Immortal için ilginç haberler gelmeye başladı. Gelen haberlere göre Diablo Immortal Lootbox kullanımı sebebiyle bazı Avrupa ülkelerinde yasaklanmaya başlamış.

Diablo Immortal Lootbox kullanımı yasaklama getirdi

Hollanda kaynaklı bazı siteler ve GameIndustry.biz sitesinin haberine göre Diablo Immortal daha çıkmadan Belçika ve Hollanda gibi ülkelerde yasaklanmış durumda. Her iki ülke de daha önce bazı örneklerinden bildiğimiz gibi Lootbox kullanımını kumar olarak görüyor ve bu tarz oyunların ülkede yayınlanmasına izin vermiyor. Daha önce FIFA Ultimate Team'de bulunan paketlerin satışı ile ilgili davalar yapılmış ve yasaklamalar yapılmıştı.

Diablo Immortal Lootbox sebebiyle yasaklanmaya başlandı

Diablo Immortal'ın da ülkelerin Lootbox kutuları hakkındaki yasaları nedeniyle hem Belçika'da hem de Hollanda'da yasaklandığı belirtilmiş. Bu haberleri Activision Blizzard Benelux iletişim yöneticisi doğrulamış. Üstelik oyunun mobil çıkışı ve PC betası için ön kayıtların da şimdi her iki ülkede geri çekildiği iddia ediliyor.

Diğer taraftan Blizzard Europe'un müşteri destek ekibinden geldiği iddia edilen bir mesaj Reddit'te yayınlanmış;

"Ne yazık ki Hollanda ve Belçika'daki oyuncular, ülkelerin kumar kısıtlamaları nedeniyle Diablo: Immortal'ı yükleyemeyecekler. Oyundaki Lootbox kutuları ülkenizdeki yasalara aykırıdır, bu nedenle kumar kısıtlamaları değişmedikçe oyun piyasaya sürülmeyecektir. Oyunu Fransa gibi başka bir ülkede indirmeniz yasa dışı olur. Oyunu çalıştırmayı başarırsanız, bunun için yasaklanmayacağınızı garanti edemem."

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2022 03:06
Sansürcü ülkeler böyle işte. Türkiye gibi çağdaş değiller malesef.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2022 02:12
Ama oyun aşırı keyifli...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2022 13:36
Diablo 1den beri seriyi bilen ve oynayan birisi olarak lootbox sisteminin gelecek olması bence üzücü.
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2022 20:59
Dostum lootbox sisteminin normal loot sisteminden tek farkı para harcanması.Üzücü olan ne anlamadım?Benim üzüntüm oyunu bu kadar paraya dayalı yapmaları.Yapın hocam diablo 3 gibi paralı en azındından saygı duyalım.Kötü bile olsa Blizzard hala daha oyuncu deneyimini ön planda tutuyor diyebilelim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2022 08:01
Blizzard ında çok umrunda idi. İki ülkeyi toplasan 30milyon insan etmiyor. Uzakdogu da ve Amerikada satsalar yeter onlara.. bize önerim bedava olan tüm mmo lardan uzak durun, ne kadar güzel olursa olsun.
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2022 16:54
+18 yap ya da yasaklarım diyorlar. Dünyanın her yerinde çocuklara yönelik kumar içerikli şeyler yasaktır. Kısaca, bunu oralarda da bu şekilde piyasaya sürememe riskini barındırıyor bu. O ülkeler de lootbox'a kumar dediler mi iş bitmiştir. Ayrıca bunu tüm Avrupa'ya taşıma ihtimalleri de bulunuyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2022 07:59
Diablo 4 Bekliyorum Ps4 icin Gerisi Tiri Viri..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo Immortal Lootbox sebebiyle yasaklanmaya başlandı
İlginizi Çekebilir