Discord hatası Forza Horizon 5'i çökertiyor

Murathan Özlü 9.11.2021 - 13:42
Ekran paylaşımı özelliğinden kaynaklandığı iddia edilen bir Discord hatası Forza Horizon 5'in, bazı kullanıcılarda çökmesine sebep oluyor.

Bugün (9 Kasım 2021) piyasaya çıkan Forza Horizon 5 ile Discord pek iyi anlaşamıyorlar gibi görünüyor. Kullanıcıların ifadelerine göre, bir Discord hatası Forza Horizon 5'in çökmesine sebep oluyor.

Hatanın sebebi tam olarak bilinmese de reddit'te konu hakkında başlık açan oyuncuların ifadelerine göre sorun, Discord'un "Ekran Paylaşımı" özelliğini açtığınız anda tetikleniyor ve Forza Horizon 5 çöküyor.

Discord hatası Forza Horizon 5'in destek sayfasında belirtilmiş

Kullanıcıların farklı çözümler (daha doğrusu alternatif yöntemler) önerdiği Discord hatası aslında Forza Horizon 5'in destek sayfasında belirtilmiş. Sayfada yazana göre aralarında OBS, Xsplit, MSI Afterburner ve Discord'un da dahil olduğu kabarık bir listedeki programlar oyunun açılmamasına veya çökmesine sebep olabilir.

Discord hatası Forza

Discord ekran paylaşımı hatasının Forza Horizon 5'in hem Steam hem de Microsoft Store versiyonlarını zorla kapadığı ifade ediliyor.  Bazı kullanıcılar Discord'un yayın özelliği yerine Ekran Paylaşımı özelliğinin kullanılmasını (ancak bu yöntemi uygulayınca Discord oyunun sesini karşı tarafa iletmiyor) kimileri ise Discord'un Beta/Alpha versiyonlarının kullanılmasını tavsiye ediyorlar.

2018 yılında çıkan Forza Horizon 4'ün de Discord ile aynı sorunu yaşadığı ifade ediliyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amorgan
Amorgan 10.11.2021 18:11
Oyunu gamepassten yukluyordum %60 civarinda pcyi kapattim indirmeyi durdurup. Sabah kalktigimda sifirdan indirmeye calisiyor ve pcde yer yok diyor. 60 gblik yeri kaplamis ve dosyalari bulamadim hicbir sekilde. Ne yapabilirim format atmak haric :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.11.2021 16:01
Zamanında Battlefield Bad Company 2 MSI Afterburner ile çakışıp bilgisayarı yeniden başlatıyordu. Anlayana kadar kafayı yemiştim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Discord hatası Forza Horizon 5'i çökertiyor
İlginizi Çekebilir