Dishonored'dan detaylı bilgi ve ilk oyun içi görüntüler

Murat Halilbeyoğlu 13.03.2012 - 11:09
Thief, AC, BioShock ve Deus Ex'i bir arada
Arkane Studios'un ilk duyurduğu günden beridir hakkında pek çok merak edileni olan Dishonored için yeni blgiler ve daha da önemlisi oyun çi görüntülerin olduğu ilk videosu  geldi.

Ticari anlamda fazla başarı yakalayamayan ancak gerçekten güzel oyunlar olan Arx Fatalis ve Dark Messiah of Might and Magic'in yapımcısı olan Arkane'in yeni oyunu Dishonored elbette FPS ve aksiyon RPG severlerin merakla beklediği bir oyun.

Aşağıdaki videoda oyunun kreatif yönetmenlerinden Raphael Colantonio ve Harvey Smith'in Gamespot ile yaptıkları röportaj ve oyun içi görüntüler bulunuyor. Peki bu ikili röportajda neler söylemişler bakalım?

Harvey'e göre Dishonored, bir Steampunk şehri olan Dunwall'da geçecek. Biz oyunda doğaüstü güçlere sahip bir suikastçı olan Corvo'yu canlandıracağız. Kendisi bir kumpasa gelmiş ve şehrin Empress'inin kurban gittiği bir cinayet üzerine yıkılmış. Doğal olarak biz de adımızı temizlemek için uğraşıyoruz ve elbette intikam için.

Oyunun en önemli özelliği hem stealth hem de aksiyon oynanışı sağlayacak olması. Bunlar her ne kadar görev tabanlı olsa da Harvey'e göre oyunda bir sandbox hissiyatı bulunacak. Firma, oyundaki bölümleri özgürlüğün olabilecek en üst düzeyde sağlanacağı şekilde tasarlamış, bu şekilde oyuncular kendi isteklerine göre görevi tamamlamak amacıyla taktiksel yaklaşımlarda bulunabilecek. Bu amaçla Arkane, bölümleri tasarlarken dikey alanda keşfedilebilecek pek çok yer olmasına özen göstermiş. Harvey ayrıca oyundaki bölümlerin açık olmasından dolayı her oynanışın farklı olacağını da belirtiyor.

Bunların haricinde Dishonored'daki özel güçlerimiz de teleport, zamanı durdurma, fare çağırma (summon rats), hayvanları veya düşmmanları etki altına alma gibi şeyler olacak. İşin en güzel yanı ise bu güçleri kombine edebilecek olmamız. Misal bir fare çağırıp daha sonra onu etki altına alarak etrafı gizlice inceleyebileceğiz veya bir düşmanı etki altına alarak sıkı korunan güvenlik kapısından geçebileceğiz.

Oyunda özelliklerimiz haricinde pek çok alet edevatımız da bulunacak. Bunun yanında binalara tırmanma ve binalar arasında hızlı bir şekilde yol alma imkanımız da var.

Dikey yapıdaki bölümler, özel güçlerimiz ve çizgisel olmayan bir oynanışı birleştirdiğimizde Dishonored bizlere Assassin’s Creed, Bioshock, Deus Ex ve Thief karışımı bir oyun sunacak.

Düşünün bir kere; Deus Ex'teki gibi görevi nasıl yapacağınıza kendiniz karar verecek, Thief'deki gibi stealth tarzda oynayabilecek, AC'deki hareket özgürlüğüne sahip olabilecek ve BioShock'taki gibi özel güçler elde edebileceğiz.

Dishonored 2012 yılı içinde PC ve konsollara çıkacak.

İşte bunların anlatıldığı video.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 15:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2017 23:27
Ne kadar acaba?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dishonored'dan detaylı bilgi ve ilk oyun içi görüntüler
İlginizi Çekebilir