Disney, 7 filmin vizyon tarihini değiştirdi

Özgür Deveci 24.03.2021 - 11:44
Devam eden koronavirüs salgını nedeniyle Disney, bu yılın gişe rekorları kırması planlanan filmlerini ileri bir tarihe erteledi.

Sinema salonları yavaş yavaş toparlamaya başlasa bile Hollywood stüdyoları, gişe rekorları kırması beklenen filmlerini beyazperdede göstermeye hazır görünmüyor. Devam eden koronavirüs salgını nedeniyle Disney, vizyona girmesi planlanan Black Widow, Cruella, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Pixar, Luca ve çok daha fazlasının gösterim tarihini değiştirdi. Bu filmlerden Black Widow, 9 Temmuz'da hem sinemalarda hem de Disney Plus üzerinde aynı anda yayınlanacak. Ayrıca Cruella ve Pixar'ın yeni animasyon filmi Luca'nın da doğrudan Disney Plus'a geleceği açıklandı. Emma Stone'lu Cruella filminin gösterim tarihi 28 Mayıs olarak planlandı. Black Widow ise iki ay ertelendi ve 7 Mayıs yerine 9 Temmuz'da yayınlanacak. Her iki film de 30$ kiralama ücreti ile birlikte erişime sunulacak.

Disney, 7 filmin vizyon tarihini değiştirdi

Black Widow, sinemalarla aynı anda Disney Plus'ta yayınlanacak

Black Widow gibi yüksek bütçeli filmlerin Disney Plus'ta yayınlanması rağmen şirket, sinemaları tamamen terk etmiyor. Daha önce açıklanan bazı filmlerin vizyon tarihleri değişti. Bunlardan The King's Man, 20 Ağustos'tan 22 Aralık 2021'e, Ryan Reynolds'lı Free Guy filmi 10 Aralık'tan 13 Ağustos 2021'e, merakla beklenen Deep Water filmi 12 Ağustos'tan 14 Ocak 2022'ye ve başrollerini Kenneth Branagh, Gal Gadot, Emma Mackey, Armie Hammer ve Rose Leslie'nin paylaştığı gerilim filmi Death on the Nile ise 17 Eylül'den 11 Şubat 2022'ye ertelendi. Disney Media ve Entertainment dağıtım başkanı Kareem Daniel, duyurunun tüketicilere seçenek sunmaya ve değişen tercihlerine göre hizmet vermek için yapıldığını açıkladı.

Disney'in CEO'su Bob Chapek, sinema sektörünün çırpınışları devam ederken yayın planlarına devam edeceklerini söyledi. Los Angeles ve New York City'deki sinema salonlarının yeniden açılmaya başlamasıyla birlikte, son haftalarda iyimserlik artıyor. %25 kapasite ile sınırlandırılan bilet satışları, büyük bütçeli filmlerin yalnızca sinemalarda kar elde etmesini neredeyse imkansız hale getiriyor. Kareem Daniel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Küresel salgından kurtulmaya çalışan dinamik bir pazarda esnek bir dağıtım stratejisinden yararlanarak, The Walt Disney Company’nin hikaye anlatımını dünyanın dört bir yanındaki hayranlara ve ailelere sunmak için en iyi seçenekleri kullanmaya devam edeceğiz." ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 19:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney, 7 filmin vizyon tarihini değiştirdi
İlginizi Çekebilir