Doctor Strange Clea kimdir? Charlize Theron Clea karakteri olacak.

Ersin Kılıç 12.05.2022 - 13:54
"Clea kimdir?" içeriğimizde Marvel'ın özellikle Doctor Strange hikayelerinde oldukça önemli bir yere sahip olan karakterine yakından bakıyoruz.

"Doctor Strange Clea kimdir?" sorusunu cevaplamadan önce bu içeriğimizin Doctor Strange in the Multiverse of Madness filminden SPOILER yani keyif kaçırıcı bilgiler içerdiğini belirtmemiz gerekiyor.

Dormammu'nun yeğeni: Doctor Strange Clea kimdir?

Çoklu Evrenin Çılgınlığında filminin genel işleyişi hakkında çok fazla bilgi vermeyeceğiz ama karakterin filmin sürpriz sonunda yer alıyor olması zaten başlı başına bir Spoiler olduğu için bu uyarıyı yapmamız gerekiyordu.

Doctor Strange Clea kimdir?

Zaten filmde karakter hakkında hiç bilgi verilmiyor, tamamen sonraki filme saklanmış durumda ve sadece son sahnede gözüküyor olması bu duruma girdiği için yazının kalanının tamamen çizgi romanlardan derlenen bilgilerden oluşacağını belirtmemiz gerekiyor. "America Chavez kimdir?" içeriğimizde de belirttiğimiz gibi Marvel'ın filmlerde bu tarz karakterleri de çok farklı işlediğini göz önüne alırsak içeriğin devamına gönül rahatlığıyla göz atabilirsiniz.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness ek sahne

Karakterin çizgi romandaki detaylarına girmeden önce Doctor Strange in the Multiverse of Madness filminin asıl öneme sahip olan ilk sahnesinden (post credits scene dediğimiz, filmi bittikten sonra çıkan sahne), yani bu karakterin Marvel Cinematic Universe içerisinde gözüktüğü ilk andan kısaca bahsedelim. Doctor Strange'in 3. gözünün açılmasından sonra karakter New York sokaklarında dolaşırken Clea ilk defa sahneye çıkıyor. 

Ünlü oyuncu Charlize Theron tarafından canlandırılan Clea, birden bire Doctor Strange'in arkasında beliriyor ve yaptıklarından dolayı çoklu evrende bir kırılmaya sebep olduğunu, bunu düzeltmeleri gerektiğini dile getiriyor. Elindeki hançer ile çok kolay bir şekilde karanlık boyuta kapı açan Clea, "tabi korkmuyorsan" ifadesi ile birlikte doktorumuzun damarına basmayı da ihmal etmiyor. 

Dormammu

Üçüncü gözünü açan ve meşhur Levitation pelerinini sırtına geçiren Doctor Strange, sorgusuz sualsiz Clea'nın peşine düşüyor. Burada açılan kapının da karanlık boyuta, yani ilk filmde Dormammu'yu gördüğümüz yere açıldığını da hatırlatalım. Şimdi karakterin çizri romanlarda nasıl anlatıldığına ve kökenine göz atalım.

Kökeni

Clea ilk olarak Ağustos 1964'te yayınlanan Strange Tales 126'da karşımıza çıkıyor. Karakter şu an izlediğimiz birçok Marvel hikayesi, karakteri de dahil olmak üzere bu evrene şekil veren Stan Lee ve Steve Ditko tarafından yaratılmış.

Doctor Strange Çizgi Roman - Strange Tales

Clea melez bir karakter. Hem Faltine isimli varlıkların hem de Karanlık Boyut'un güçlerini kullanabiliyor. Doctor Strange filminde de gördüğümüz Karanlık Boyut'un eski hükümdarı Olnar'ın oğlu Prens Orini ve ilk filmin kötüsü de diyebileceğimiz Dormammu'nun kız kardeşi olan Umar'ın kızı oluyor.

Yani bu karakterin dayısı Dormammu arkadaşlar, bu bile ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteriyor aslında. Tabi Marvel Sinematik Evreni içerisinde bu aile ilişkilerinde bir farklılığa imza atılma ihtimali de var. Ya da 3. filmde buradaki karakterler daha da detaylı bir şekilde tanıtılabilir ve Karanlık Boyut'a dair çok daha geniş bilgilere ulaşabiliriz.

Burada Umar'ın bir Faltine olduğunun da altını çizmemiz gerekiyor. Karakterin kökeni için önemli bir detay. Çünkü Faltine olan bu varlıklar aslında saf büyüden meydana gelen, doğan ve yine aynı isimli bir evrende, boyutta yaşayan varlıklar.

Clea'nın doğumu annesi Umar için çok problem yaratıyor çünkü bu doğum sonrası Umar, Faltin formuna geri dönme yeteneğini kaybediyor. Bu durum onda büyük bir travma yaratıyor ve Clea ile Orini'yi terk ediyor. Bu terk ediş sırasında Dormammu'ya kafa tutmayı da ihmal etmiyor.

Fakat formunu kaybedip zayıf düştüğü için yenilgiye uğruyor ve sürgün ediliyor. Annesini tanımayan Clea, babası sadakatle hizmet ediyor olsa da Dormammu'nun gölgesinden uzak bir şekilde büyüyor.

Hikayesi

Yüce Büyücü Clea kimdir?

Dormamu'nun hikayesini, aslında amacını ilk filmde zaten gördük. Kendisi tüm evrenleri, dünyaları ele geçirmeye çalışan bir varlık. Tıpkı ilk filmde olduğu gibi çizgi romanlarda da Doctor Strange bu amacı engellemek için, bu sefer Kadim Kişi'nin isteği ile Karanlık Boyut'a gidiyor. Karanlık Boyut'a gittiği sırada burada yaşayan Clea'nın dikkatini çekiyor. 

Dormammu'nun gücünün farkında olan Clea, bu amacı öğrenir öğrenmez Doctor Strange'in ölümünü engellemek için bazı girişimlerde bulunuyor fakat doktorumuz amacı uğruna ölümü göze aldığı için bunda başarısız oluyor. Bu aksiyonu öğrenen Dormammu "sen benim yeğenimsin, bana nasıl ihanet edersin" demiş olacak ki Clea'yı hapsediyor. 

Strange ve Dormammu arasındaki büyük kapışma sırasında burada kontrol altında tutulan Mindless One (başka bir yazının konusu olsun) adı verilen varlıklar serbest kalıyor ve bu sefer karşı karşıya olan ikili bunları durdurmak için iş birliği yapmak zorunda kalıyor.

Bu iş birliği sonrasında kanka olmasalar da şerefli bir kötü adam duruşu sergileyen Dormommu, Doctor Strange'in desteği karşılığında Clea'yı serbest bırakıyor ve Dünya'ya dokunmama sözü veriyor.

Büyücü Clea kimdir?

Tabi bu durum geçici bir ateşkes oluyor ve Dormammu'nun yine ilerleyen sayılarda Dünya'ya saldırdığına tanıklık ediyoruz. Baron Mordo'nun da aktif bir şekilde yer aldığı tüm bu hikayelerde tabi ki Clea karakterini de görüyoruz.

Buradaki olaylar Dormammu'nun ortadan kayboluşuna kadar uzanıyor fakat konudan, yani Clea'dan çok sapıp Dormammu'nun hikayesine evrilmesini istemiyorum. Önemli olan Gerçeklik Savaşı olayları da dahil olmak üzere birçok hikayede yer alan iki karakterin nasıl karşılaştığını öğrenmek.

MCU'da nasıl işlenecek?

Clea MCU'da nasıl işlenecek?

Gördüğünüz gibi çizgi roman ve MCU kısmında tanışma evresinde büyük bir değişiklik söz konusu. Fakat sonrasında yaşanan tüm bu olayların 616'daki Baron Mordo'nun durumunu da göz önüne alırsak sonraski Doctor Strange filminde işleneceğini görme ihtimalimiz oldukça yüksek duruyor.

Karanlık Boyut'ta Dormamu ile karşılaşacak olan kilimiz muhtemelen işin dünya kısmında da Mindless One salgınına karşı koyabilir.

Tüm bu ihtimalleri henüz bilmediğimiz 3. Doctor Strange filminde göreceğiz. Christine Palmer'da (Rachel McAdams) aradığını bulamayan Strange'in bu filmle birlikte iki karakterin yakınlaşması daha da artacak. Çünkü Clea, aynı zamanda Strange ile evlenen ve o öldükten sonra Ulu Büyücü (sorcerer supreme) ünvanını devralan bir karakter.

Hatta bu ünvan ile birlikte Dünya'da olduğu süreçte Stephen Strange'i onurlandırmak için onun soyadını da kullanıyor ve Clea Strange olarak anılıyor.  Sonrasında tabi Wong ile Strange'i geri getirme gibi farklı sayılarda işlenen birçok hikayesi de mevcut.

Strange ve Clea aşkı

Güçleri ve yetenekleri

Clea babası ve annesinin durumunu göz önüne alırsak melez ve oldukça güçlü bir karakter. Annesinden dolayı yarı Faltine, babasından dolayı da yarı Karanlık Boyut güçlerine sahip ölümlü bir karakter olduğunu söyleyebiliriz. Bu melez durumundan dolayı hali hazırda güçlü olan karakter Doctor Strange ile tanıştıktan sonra bir nevi onun öğrencisi oluyor ve kendisinden diğer büyüleri de öğreniyor.

Sihri manipüle edebilen Clea, onları bir ok gibi fırlatabiliyor ve aynı zamanda enerji kalkanı olarak kullanabiliyor. İlk Doctor Strange filminde de gördüğümüz gibi bedeninden ayrılarak astral boyutta dilediği gibi dolaşabiliyor. Telepatik yönden de oldukça güçlü olan Clea bu şekilde diğerleri ile iletişim kurabilme becerisine de sahip.

Zaten Stephen Strange ile de sık sık bu şekilde iletişim kuruyorlar. Yine telepati yoluyla başkalarının düşüncelerini de manipüle etme yeteneğine sahip.

Dr Strange ve Clea

Multiverse of Madness filminin sonunda da gördüğümüz gibi mekan ve boyutlar arası teleport olma yeteneğine de sahip. Clea ayrıca moleküler bazda bazı değişiklikler yapma gücüne de sahip. Bu gücünü Doctor Strange'in Levitation pelerinini atkı olarak kullanmasına benzetebiliriz. Bu sayede onun gibi sık sık kıyafeti üzerinde değişiklik yapabiliyor.

Clea aynı zamanda kendi gücü ve Strange'in öğretileri sayesinde çok güçlü büyüler yapabiliyor. Ayrıca Faltine varlıklara özgü olan Faltine Ateşi adlı büyüyü de yapma becerisine sahip.

Ulu büyücü Clea kimdir?

  • Yayıncı: Marvel
  • İlk ortaya çıkışı: Strange Tales 126 (Kasım 1964)
  • Yazarlar: Stan Lee, Steve Ditko
  • Irk: Melez (Yarı Faltine / Yarı Karanlık Boyut)
  • Doğum yeri: Karanlık Boyut
  • Birlikte çalıştığı karakterler: Doctor Strange, Defenders
  • Güçleri: insanüstü güç (superhuman strenght), yaralanmalara karşı dayanıklılık, gizemli büyüler, enerji okları, dayanıklılık, ışınlanma, uçabilme, telekinezi, boyutlar arası yolculuk, zihin kontrolü, ilizyon ile gerçekliği çarptırma

Son olarak belirtmemiz lazım ki, MCU filmlerine yeni başladıysanız ya da yeni başlayacaksanız onları belli bir sırada izlerseniz konu akışını daha rahat anlayabilirsiniz. Bu sebeple daha önce hazırladığımız Marvel Filmleri İzleme Sırası rehberimizde size bu sırayı anlatıyoruz. Bu sayede yapımları doğru takip edebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doctor Strange Clea kimdir?
İlginizi Çekebilir